EUROLYGA 2023

LKL koronavirusas nebaugina: čempionatas kol kas tęsis su žiūrovais

Lietuvoje antradienį paskelbti dar du koronaviruso atvejai, Italijoje stabdomi visi sporto čempionatai, ketverios artėjančios Eurolygos rungtynės vyks be sirgalių, tačiau Lietuvos krepšinio lygos (LKL) būstinėje panikos nėra: „Kol kas jokių sprendimų nesame priėmę“, – lrytas.lt informavo LKL direktorius Romualdas Brazauskas.

Kęstutis Pilipauskas ir Romualdas Brazauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kęstutis Pilipauskas ir Romualdas Brazauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2020, 10:50 AM, atnaujinta Mar 11, 2020, 11:03 AM

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga trečiadienį informavo apie dar du naujus koronaviruso atvejus, kurie šįkart užfiksuoti Kaune. Ligos simptomus pajuto 1980 m. ir 1985 m. gimę vyras ir žmona. Kauniečiai kovo 7-ąją grįžo iš Šiaurės Italijos, kur slidinėjo.

Tai jau trečiasis koronaviruso atvejis Lietuvoje.

Anot A.Verygos, rekomendacijos dėl koronaviruso prevencijos lieka tos pačios – vengti masinių renginių. Apie tai trečiadienį prabilo ir Kauno miesto savivaldvybės meras Visvaldas Matijošaitis.

„Privalome suvokti, kad šią akimirką masiniai renginiai uždarose erdvėse, kelionės į rizikos šalis ir kiti neadekvatūs poelgiai yra pavojingi mūsų bei aplinkinių sveikatai ir net gyvybei“, – lrytas.lt sakė V.Matijošaitis.

Vis dėlto LKL vadovai sprendimų, ar stabdyti, ar tęsti LKL čempionatą be žiūrovų, kol kas priimti nesiruošia.

„Kol kas tikrai negaliu pakomentuoti. Reaguosime, stebėsime, kokie bus vyriausybės nurodymai“, – trumpai kalbėjo R.Brazauskas.

Lrytas.lt primena, kad vasario 27 d. ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigė, kad negalima atidėti renginių, mat šalyje tuometu dar nebuvo nei vieno viruso atvejo.

„Ekstremali situacija yra tik dėl prevencijos. Viliamės, kad virusas neatkeliaus, nes tam, kad atšauktume renginius, reikia turėti realią grėsmę, o mes neturime nė vieno atvejo“, – tada kalbėjo S.Skvernelis.

Vis dėlto jau po kelių dienų Lietuva sužinojo apie pirmąjį koronaviruso atvejį Šiauliuose, tačiau krepšinio rungtynės – LKL, Europos taurės, FIBA Čempionų lygos ar Eurolygos – šalyje vyko su sirgaliais.

Artimiausios LKL rungtynės vyks kovo 14-ąją dieną, kuomet Alytuje susitiks „Dzūkija“ ir Vilniaus „Rytas“, o Panevėžyje – „Lietkabelis“ ir „Šiauliai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.