EUROLYGA 2023

Koronavirusas – jau ir NBA: užsikrėtė lygos žvaigždė, stabdomas sezonas

Skrydžius iš Europos stabdanti JAV pranešė, kad koronavirusu užsikrėtė ir NBA krepšininkas. Skelbama, kad dar prieš skelbiant apie nukeliamas „Oklahoma City Thunder“ ir „Utah Jazz“ rungtynes paaiškėjo, kad virusu užsikrėtė pastarosios komandos krepšininkas.

R.Gober'tas<br>AP/Scanpix nuotr.
R.Gober'tas<br>AP/Scanpix nuotr.
Pasak ESPN šaltinių, koronavirusu užsikrėtė 26 metų 217 cm ūgio prancūzas Rudy Gobert'as.
Pasak ESPN šaltinių, koronavirusu užsikrėtė 26 metų 217 cm ūgio prancūzas Rudy Gobert'as.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 12, 2020, 5:33 AM, atnaujinta Mar 12, 2020, 7:24 AM

Pasak ESPN šaltinių, tai – 26 metų 217 cm ūgio prancūzas Rudy Gobert'as.

Nurodoma, kad tyrimas sportininkui atliktas dėl išryškėjusių koronavirusui būdingų simptomų. Jau kalbama, kad jis apsikrėtė nuo iš Prancūzijos pas jį atvykusių į svečius draugų.

Dar prieš kelias dienas spaudos konferencijoje R.Gobert'as juokėsi iš klausimų apie koronavirusą, sakė, kad tai perdėti būgštavimai ir jis yra ramus. Kaip įrodymą, jis stodamasis lietė ir ant stalo sustatytus mikrofonus.

„NBA priėmė teisingą sprendimą. Kai tik paaiškėjo, kad turėsime ištirti sportininką, informavome lygą. Mūsų sportininkų, organizacijos ir visos lygos ir visų, kuriuos tai liečia, saugumas yra svarbiausias dalykas“, – rašoma „Jazz“ klubo pranešime.

Paaiškėjus, kad jau užsikrėtė ir krepšininkas, lyga paskelbė, jog laikinai sustabdė visas sezono rungtynes.

„NBA stabdo čempionatą iki kitų artimiausių sprendimų. Per šią pertrauką nutarsime kitus žingsnius reaguojant į koronaviruso pandemiją“, – jau rašoma oficialiame NBA pranešime.

ESPN žurnalistas Royce'as Youngas pranešė, kad prieš pat rungtynių pradžią „Thunder“ įžaidėjas Chrisas Paulas pribėgo prie „Jazz“ suolo pasiteirauti R.Gobert'o sveikatos, nes pasklido žinia apie virusą, tačiau „Jazz“ atstovai ėmė rėkti: „Bėk iš čia šalin!“

Apšilimą prieš mačą darę krepšininkai gavo nurodymą grįžti atgal į rūbines. Po pusvalandžio Oklahomos „Chesapeake Energy“ arenos sekretorius žiūrovams pranešė, kad „dėl nenumatytų aplinkybių“ rungtynės atidedamos.

Pasižiūrėti dvikovos susirinko beveik 18 tūkst. sirgalių. Vos tik atšaukus susitikimą, visi „Thunder“ ir „Jazz“ žaidėjai buvo uždaryti savo rūbinėse.

Rašoma, kad Oklahomos žaidėjai paliko areną neatlikę testų. Jau dabar abiejų komandų žaidėjų prašoma dešimt dienų izoliuotis.

Per pastarąsias 10 dienų „Jazz“ žaidė su „Cleveland Cavaliers“, „New York Knicks“, „Boston Celtics“, „Detroit Pistons“ ir „Toronto Raptors“ ekipomis.

Visiems šių komandų žaidėjams taip pat liepta laikytis karantino. „Dallas Mavericks“ savininkas Marcas Cubanas, po jo ekipos pergalės 113:97 prieš „Denver Nuggets“,  itin emocingai sureagavo į naujieną, kad NBA sezonas yra stabdomas: „Tai yra beprotiškai. Visa tai negali būti tiesa, tai panašiau į filmą, o ne realybę“.

NBA ruošia specialią spaudos konferenciją, kurioje plačiau paaiškins, kokių priemonių ketina imtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.