EUROLYGA 2023

LKL paaiškino savo sprendimą, klubai prakalbo apie panikuojančius legionierius Kai kurios komandos nebegali net treniruotis

„Mūsų manymu, kad šitas klausimas neišsispręs per tris ar keturias savaites, tai ilgas procesas“, – apie drastišką Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sprendimą baigti čempionatą kovo 13 dieną kalbėjo organizacijos prezidentas Remigijus Milašius.

 LKL nusprendė nutraukti čempionatą ir paskelbti čempionus.<br> Lrytas.lt montažas
 LKL nusprendė nutraukti čempionatą ir paskelbti čempionus.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2020, 2:28 PM, atnaujinta Mar 13, 2020, 2:59 PM

Po šio sprendimo paaiškėjo, kad 27-ojo čempionato nugalėtoju skelbiamas Kauno „Žalgiris“, vicečempionu – Vilniaus „Rytas“, trečiosios vietos laimėtoju – Panevėžio „Lietkabelis“. Komandos spėjo sužaisti tik 24 turus.

Visi žinome, dėl ko priimtas spendimas – liga. Svarbiausia gyvybės, o mes esame lyga, kuri surenka daugiausiai auditorijos. Per vienas rungtynes gali būti nuo 1,5 iki 10 tūkstančių žmonių. Tuomet atsiranda galimybė tam virusui toliau plisti.

Jeigu žaistume be žiūrovų, tai vistiek toje auditorijoje atsiranda per 60-70 žmonių, kitaip rungtynes negali vykti. Todėl ir buvo priimtas toks sprendimas“, – valdybos motyvus dėstė R.Milašius.

LKL direktorius Romualdas Brazauskas atskleidė, kad valdyba svarstė tik du galimus sezono pabaigos variantus.

„Buvo ir kitas svarstymas – žaisti be žiūrovų. Tačiau tas spendimas nebuvo palaikytas. Buvo du pasiūlymai: baigti sezoną arba žaisti be žiūrovų“, – situaciją komentavo vienas iš LKL vadovų.

Anot lygos prezidento, nesitikima, kad situacija dėl siautėjančio koronaviruso pagerės artimiausią mėnesį, todėl ir buvo priimtas toks sprendimas.

„Žinote, dar yra Vyriausybės sprendimas dėl dviejų savaičių atsargumo priemonių, Vilniuje – penkios savaitės. Mūsų manymu, kad šitas klausimas neišsispręs per tris ar keturias savaites, tai ilgas procesas. Mes negalime rizikuoti sveikata. Daug legionierių nori važiuoti namo“, – teigė R.Milašius.

Neeiliniame susirinkime dalyvavęs Utenos „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas atskleidė detalių, su kokiomis problemomis susiduria klubai ir kodėl jie negalėtų toliau kokybiškai tęsti sezono, net jei čempionatas ir būtų tik laikinai sustabdytas.

„Konkretūs dalykai yra labai paprasti. Turėjo vykti rytinė „Juventus“ treniruotė Utenoje. Iš esmės tai liečia ne tik mus, bet ir kitas komandas, kurios naudojasi savivaldybėms priklausančiomis arenomis. Jos vadovaujasi Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) nutarimu, kad sporto institucijose yra draudžiama lankytis.

Arena buvo paprasčiausiai uždaryta ir mes negalėjome įeiti bei tęsti treniruotes. Įsivaizduokite, atidėjimą dviems savaitėms. Mes nesitreniruojame arba tik krosą bėgiojame ir ateiname į rungtynes. Iš esmės SAM nutarimas žaisti be žiūrovų, švelniai tariant, netikęs, nes realiai neįmanoma to įvykdyti.

Mes neturime teises lankytis savo sporto objektuose. Manau, kad ir privatūs sporto objektai privalės lygiai taip pat vadovautis tuo pačiu nutarimu.

Tačiau yra ir daugiau bėdų. Įsivaizduokite sustabdyti savo veiklą kelioms savaitėms. Kas tada gaunasi? Žaidėjai, atlyginimai, užsieniečiai nori išvažiuoti, jie panikuoja.

Nemanau, kad žaidėjai norėtų dalyvauti čempionate, žinant, kad šalia yra tokia didžiulė grėsmė. Daugelis jaunų žaidėjų turi šeimas, mažų vaikų. Toje situacijoje atsidurti nenorėtų nei vienas.

Negalime rizikuoti, nes iškyla atsakomybė. Sakykime, numirtų žaidėjas, kam krenta atsakomybė? Klubo vadovui“, – pasakojo Ž.Urbonas.

LKL valdyboje buvo balsuojama ir dėl galutinės klubų vietos čempionate. Buvo svarstoma arba skelbti nugalėtojus pagal dabartinę turnyro lentelę, arba atsižvelgti į rezultatus po dviejų ratų.

„Svarstėme, kad objektyviausias vertimas būtų po dviejų ratų, kuomet visi buvo vienodai sužaidė rungtynių tiek išvykoje, tiek ir namuose. Tačiau balsavime buvo nuspręsta už šios dienos rezultatų lentelę“, – atskleidė Panevėžio „Lietkabelio“ vadovas Alvydas Bieliauskas, kurio klubui iki sidabro pritrūko vos vienos pergalės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.