EUROLYGA 2023

R. Gobert'as gali tapti vaikų siaubu: vienam berniukui diagnozuotas koronavirusas, kitam padovanojo rankšluostį

Netoli nuo Bostono esančio Rod Ailando miesto policija pranešė, kad koronovirusu COVID-19 yra užsikrėtę ir du vaikai. Vienas iš jų – antrokas berniukas, kuris penktadienį stebėjo „Boston Celtics“ ir „Utah Jazz“ komandų dvikovą, o jai pasibaigus paprašė Jutos klubo žvaigždės prancūzo Rudy Gobert'o parašo.

Rudy Gobert'ui diagnozuotas koronavirusas<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Rudy Gobert'ui diagnozuotas koronavirusas<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Rudy Gobert'ui diagnozuotas koronavirusas<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Rudy Gobert'ui diagnozuotas koronavirusas<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 14, 2020, 1:43 PM, atnaujinta Mar 14, 2020, 2:12 PM

Trečiadienį buvo patvirtinta, kad pirmasis NBA koronaviruso atvejis nustatytas būtent R.Gobert'ui – NBA vadovybė iškart nutarė stabdyti čempionatą iki balandžio mėnesio.

Atlikus tyrimus visai Jutos komandai paaiškėjo, kad užsikrėtimas diagnozuotas ir žvaigždei Donovanui Mitchellui.

R.Gobert'as, dar nežinodamas, kad serga, leido sau pokštauti vienoje spaudos konferencijoje, kai demonstratyviai lietė visus mikrofonus, taip pašiepdamas NBA žaidėjams atsiųstas rekomendacijas dėl koronaviruso.

Apie tai, kad berniukas kovo 6 dieną gavo R.Gobert'o parašą, pranešė portalas boston.com, teigdamas, kad tai buvo keliasdešimt sekundžių vykęs bendravimas – prašymas pasirašyti, rašiklio paėmimas, pasirašymas, padėkojimas.

Tad neaišku, kas iš dviejų galėjo vienas kitą apkrėsti – berniukas krepšininką ar krepšininkas berniuką.

Tačiau sveikatos ekspertai vis dėlto abejoja, ar berniukas galėjo užsikrėsti nuo prancūzo, nes simptomai R.Gobert'ui pradėjo ryškėti tik trečiadienį. Kitą vertus, berniukas niekur kitur nebuvo išvykęs, nebendravo su sergančiais.

Kitą vertus, jau dabar bijoma, kad R.Gobert'as galėjo apkrėsti dar vieną vaiką. Po rungtynių su „Toronto Raptors“ ekipa kovo 10-ąją R.Gobert'as išeidamas iš aikštės padovanojo savo rankšluostį berniukui.

Bijoma, kad jis galėjo apsikrėsti koronavirusu, tad jis ieškomas.

„Noriu padėkoti visiems, kurie mane palaikė. Sužinojęs savo diagnozę, aš išgyvenau daug emocijų. Daugiausiai tai buvo baimė, nerimas ir gėda.

Pirmas ir pats svarbiausias dalykas yra tai, jog noriu viešai atsiprašyti žmonių, kuriems galėjau pakenkti. Tuo metu aš net neįsivaizdavau, jog esu užkrėstas.

Teisintis negaliu, buvau neatsargus. Tikiuosi, kad mano istorija pasitarnaus, kaip rimtas įspėjimas ir privers visus žiūrėti rimtai. Aš padarysiu viską, ką galiu pasinaudodamas savo patirtimi, kad pamokyčiau kitus ir užkirsčiau kelią viruso plitimui.

Esu puikiai prižiūrimas ir tikrai pilnai pasveiksiu. Dar kartą dėkoju už palaikymą ir raginu visus rūpintis savo saugumu ir sveikata. Su meile“, – rašė R.Gobert'as.

„Yahoo Sports“ pranešė, kad NBA vadovybė nesiruošia bausti prancūzo.

„Jazz“ per pastarąją savaitę žaidė su „Washingtono Wizards“, „Cleveland Cavaliers“, „New York Knicks“, „Boston Celtics“, „Detroit Pistons“ ir „Toronto Raptors“ ekipomis.

Šioms komandoms iš karto buvo įsakyta saviizoliuotis.

NBA sezonas dėl koronaviruso pandemijos nevyks mažiausiai iki balandžio 11-osios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.