EUROLYGA 2023

Italijoje karantine sėdintis buvęs žalgirietis S.S. Vene: „Reikia pamiklinti smegenis – kaip išlikti gyvam“

Daugiau kaip dešimtmetį Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo sistemai priklausęs dabartinis Estijos rinktinės kapitonas Siimas Sanderis Vene šiomis dienomis laiką leidžia sėdėdamas bute. Italijos Varezės „Pallacanestro“ ekipai atstovaujantis 29-erių krepšininkas įspėjo savo tautiečius, kad šie laikytųsi karantino koronaviruso pandemijos metu.

 Siimas-Sanderis Vene<br> IT/Scanpix.com nuotr.
 Siimas-Sanderis Vene<br> IT/Scanpix.com nuotr.
 Siimas-Sanderis Vene<br>P.Mantauto nuotr.
 Siimas-Sanderis Vene<br>P.Mantauto nuotr.
 Siimas-Sanderis Vene<br>P.Mantauto nuotr.
 Siimas-Sanderis Vene<br>P.Mantauto nuotr.
 Siimas-Sanderis Vene<br>G.Šiupario nuotr.
 Siimas-Sanderis Vene<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-03-18 09:01

Itin koronaviruso paliestame Šiaurės Italijos regione gyvenantis 29-erių S.S. Vene jau dvi savaites nekiša nosies iš namų, juolab, kad dėl viruso sukeltų mirčių Italijoje paskelbtas itin griežtas karantinas.

Virusas šiame regione pasireiškė pirmiausiai – vasarį. Čia infekuotųjų yra per 15 000, o iš viso Italijoje iki šiol fiksuota 27 980 susirgimų ir 2 158 mirtys. Varezėje nuo kovo 6-osios yra paskelbtas karantinas ir gyventojai gali išeiti tik apsipirkti maisto ar pas gydytojus.

„Į virusą reikia žiūrėti labai rimtai, – estų podkastui „Mängumehed“ sakė S.S.Vene. – Į lauką šiaip neinu, todėl kas ten darosi, labai smulkiai negaliu pasakyti. Bet jaučiasi, kad medikų ir medicinos paslaugų trūkumas kelia šiame regione tam tikrą paniką“.

Garsaus klubo, kurio aukso amžius buvo prieš dvidešimt metų, krepšininkas tikino, kad karantine jau pabodo žiūrėti televiziją, skaityti knygas, tačiau kitos išeities jis neturi.

„Regione vis dar labai daug sergančiųjų ir negalima pasakyti, kad viskas gerėja. Net atvirkščiai – blogėja. Estijoje, kiek girdėjau, jau apie 300 infekuotų žmonių.

Tikiuosi, kad Estija laiku susigriebė ir mano tautiečiai supranta, kad reikia dabar sėdėti tik namie. Sakau, sėdėkite namie, jei norite būti sveiki.

Valstybė ir Vyriausybė gali skelbti kiek nori nurodymų ir įsakymų, bet jei jų nesiklausysi, bus blogai. Gali atsitikti taip, kaip Italijoje. Čia daugelis į virusą žiūrėjo pro pirštus, o kai susigriebė, buvo per vėlu.

Italijoje čempionatas dar oficialiai nebaigtas – krepšininkai kaip ir išleisti namo, bet turi pasirodyti ekipoje tik klubui pakvietus.

Aš likau Italijoje, kad nevažinėčiau ir dar labiau nerizikuočiau. Tačiau sėdėti tarp keturių sienų nėra lengva – mažai malonumo. Kitą vertus, gyvenu ramiame rajone, namo kiemas tikrai didelis – galima ir šiek tiek pasivaikščioti.

Reikia tik pamiklinti smegenis – kaip išlikti gyvam ir sveikam. Tiesa pasakius turiu nemažai galimybių pasitreniruoti – kieme pabėgioju, pasimankštinu.

Kaimynai pakabino krešį, tad jei viskas dar labiau užsitęs, pradėsiu į jį mėtyti.

Pradžioje Varezės ekipos vadovybė buvo įsitikinusi, jog jau kitą ketvirtadienį rinksimės treniruotis, tačiau tai nerealu ir apskritai mažai kas tiki, kad krepšinio sezonas Italijoje atsinaujins.

Tad kol kas tenka prisigalvoti, kuo save užimti – kompiuterinius žaidimus nežaidžiu, mėgstu skaityti, tačiau knygos baigiasi, filmus jau pabodo žiūrėti. Bet ką besakyčiau, reikia būti karantine ir laukti viso to pabaigos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.