EUROLYGA 2023

Rimo Kurtinaičio džiaugsmai Rusijoje: „Gerai, kad legionieriai neišsiskirstė“

Rusijos rengiama VTB Jungtinė krepšinio lyga praėjusį penktadienį sustabdė savo sezoną – lygos vadovybė tikina, kad varžybos tik atidedamos. Tiesa, neaišku, kuriam laikui jos atidedamos varžybos, tačiau manoma, kad dvikovos gali vėl aikštėje startuoti balandžio 10 dieną. Oficialiame pranešime teigiama, kad sprendimas sustabdyti VTB mūšius priimtas pasitarus su klubais ir atsižvelgdama į situaciją kitose lygose visoje Europoje bei pasaulyje.

Rimas Kurtinaitis<br>Twitter nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>Twitter nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 19, 2020, 2:16 PM, atnaujinta Mar 19, 2020, 2:40 PM

Jei VTB dėl koronaviruso pandemijos taip ir neatnaujintų varžybų, likus sužaisti 12 reguliaraus sezono akistatų čempionų titulas būtų atiduotas Rimo Kurtinaičio vadovaujamai Maskvos srities „Chimki“ ekipai, kuris per 19 mačų yra iškovojęs 18 pergalių ir patyręs vos vieną pralaimėjimą.

Antroje vietoje liktų 15 pergalių ir 4 pralaimėjimus turintis Eurolygos čempionas Maskvos CSKA, o Mindaugo Kuzminsko ir Manto Kalniečio atstovaujama Krasnodaro „Lokomotiv“ komanda su 14 pergalių ir 6 pralaimėjimais būtų trečia.

„Chimki“ ekipa kol kas yra kartu – nė vienas krepšininkas neišvyko, o lietuvių trenerių štabas, vedamas R.Kurtinaičio, rengiasi ne tik VTB, bet ir Eurolygos akistatoms, kurios pagal pirminį planą turėtų atsinaujinti balandžio 11 dieną. Tiesa, jei koronavirusas žengs žingsnį atgal ir neatakuos Europos.

„Davėme žaidėjams tris laisvas dienas, kad suprastume esamą situaciją aplink. Dabar žinome, kada laukti sprendimų dėl Eurolygos ir VTB kovų atsinaujinimo ir su nekantriai laukiame, kada tas sezonas tęsis.

Po tų atostogų tęsiame treniruočių procesą ir turime sudėlioję aiškius planus artimiausioms dviems savaitėms, – kalbėjo iz.ru portalui R.Kurtinaitis. – Jeigu dar mums leis sužaisti draugiškas rungtynes, kurios būtinos geros sportinės formos palaikymui, tai tą planą mes dar ir pakoreguosime.

Dabar dar nežinau, ar tokie mačai įmanomi. Svarbiausia, kad komandos legionieriai neišsiskirstė, visi supranta savo atsakomybės ir labai nori užbaigti sezoną“.

Eurolygoje „Chimki“ ekipa varžosi dėl galimybės prasibrauti į geriausių komandų aštuonetą. Maskviečių klubas po 28 turų turi 13 laimėjimų ir 7-8 vietas dalijasi su Stanbulo „Fenerbahce“. Šioms ekipoms įkandin su 12 pergalių žengia penkios ekipos, tarp kurių ir Kauno „Žalgiris“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.