EUROLYGA 2023

Prasidėjo: NBA planuoja mažinti algas svarbiausiems darbuotojams

NBA kovo 12-ąją pranešė, kad dėl koronaviruso pandemijos stabdo daugiau kaip mėnesiui čempionatą. Kol klubai laukia varžybų atsinaujinimo, o kiti sėdi karantinuose apsikrėtę virusu, NBA komisaras Adamas Silveris skaičiuoja lygos nuostolius.

NBA vadovas Adamas Silveris siūlo permainas 2021-2020 metų sezonui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
NBA vadovas Adamas Silveris siūlo permainas 2021-2020 metų sezonui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2020, 9:32 PM, atnaujinta Mar 26, 2020, 10:07 PM

Kaip pranešė Adrianas Wojnarowskis, ESPN tikina, kad 100 svarbiausiems lygos vadovams, dirbantiems visose pasaulio šalyse, bus sumažinta alga 20 procentų. Tarp jų bus ir pats A.Silveris.

„Tai yra nematyti laikai, todėl mes, kaip ir daugelio industrijų įmonės, turime atlikti trumpalaikius sprendimus, kad susitvarkytume su ekonomine situacija“, – teigė lygos atstovas Mike‘as Bassas.

Tačiau NBA svarsto galimybę nepriklausomai nuo koronaviruso pandemijos užbaigti čempionatą. Lygos vadovai jau dėlioja, kad galutinė šio sezono data būtu rugsėjo 6-ąją – per JAV švenčiamą Darbo dieną.

Vis dėlto NBA komisaras A.Silveris neatmeta galimybių, kad dėl atkaklių kovų atkrintamuosiuose mačuose čempionas galėtų paaiškėti ir po šios datos.

Viena aišku – NBA nežada nutraukti pirmenybių.

Tam, kad čempionatas finišuotų rugsėjo 6 dieną, NBA turėtų savo varžybas atnaujinti vėliausiai liepos 1 dieną – prieš tai klubai turėtų poros savaičių treniruočių stovyklą.

Šiuo metu JAV yra patvirtini daugiau kaip 50 tūkst. susirgimo atvejų COVID-19 virusu, kuris jau nusinešė 400 gyvybių.

NBA sezoną sustabdė, kuomet „Utah Jazz“ pranešė, jog prancūzas Rudy Gobert'as tapo pirmuoju užsikrėtusiu NBA žaidėju. Pirminis lygos sprendimas buvo sustabdyti sezoną iki balandžio 11 dienos.

Planuojama, kad žaidėjams bent jau iki balandžio 1 dienos mokėti atlyginimus.

ESPN praneša, kad krepšininkai šį sezoną gali tikėtis iš viso gauti apie 90 procentų viso savo atlyginimo, tačiau apie ateities planus ketinama informuoti balandžio 15 dieną.

Mokėjimai žaidėjams gali būti sustabdyti iki to laiko, kuomet atsinaujins NBA kovos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.