EUROLYGA 2023

D. Trumpas gilinosi į JAV profesionalų sporto verslą: jie nori, bet dar negali grįžti

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pabandė įkvėpti vilties šalies profesionalų sporto lygoms koronaviruso krizės akivaizdoje. JAV vadovas per vaizdo konferenciją šeštadienį bendravo su didžiausių šalies sporto lygų vadovais ir gilinosi į situaciją, bet koronavirusui siautėjant kol kad nėra jokių aiškių sprendimų.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas bendravo su sporto lygų vadovais.<br>Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas bendravo su sporto lygų vadovais.<br>Scanpix nuotr.
NBA vadovas Adamas Silveris dar neprivalo priimti sprendimo dėl sezono.<br>AFP/Scanpix nuotr.
NBA vadovas Adamas Silveris dar neprivalo priimti sprendimo dėl sezono.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sportas amerikiečiams – kelių valandų atokvėpis nuo bėdų.<br>Scanpix nuotr.
Sportas amerikiečiams – kelių valandų atokvėpis nuo bėdų.<br>Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 5, 2020, 11:55 AM, atnaujinta Apr 5, 2020, 12:06 PM

Konferencijoje dalyvavo NFL (amerikietiškojo futbolo), NBA (krepšinio), NHL (ledo ritulio), MLB (beisbolo), NASCAR (automobilių lenktynių), MLS (futbolo), PGA (golfo), LPGA (moterų golfo), „Breeders Cup“ (žirgų lenktynių), UFC (mišrių kovos menų) ir WWE (amerikietiškųjų imtynių) organizacijų vadovai.

D.Trumpas kalbėjo norįs, kad sustabdyti kitų sporto lygų sezonai kuo greičiau tęstųsi. Jis sakė norįs, kad sirgalias grįžtų į arenas jau rugpjūtį.

„Jie nori sugrįžti. Jie turės grįžti. Bet jie negali to padaryti, – pranešime cituojamas D.Trumpas. – Jų sportas nebuvo tam sukurtas. Tam nebuvo sukurta visos mūsų šalies idėja. Mes turėsime grįžti. Mes norime netrukus sugrįžti.“

Visi nori grįžti, bet ar tai bus įmanoma?

Kai Amerikoje kasdien fiksuojami nauji užsikrėtusiųjų rekordai, niekas negali pasakyti, kaip pandemija klostysis toliau ir kada nurims.

„Visi nori grįžti prie normalaus gyvenimo. D.Trumpas nebuvo neteisus. Niekas neklysta norėdamas tokių dalykų. Deja, to nepakanka. Profesionalus sportas nėra tik didelis verslas – milijardai daro tiesioginį ekonominį poveikį visoje šalyje. Tai svarbi pramoga visuomenei, kurs su kiekviena diena tampa vis labiau izoliuota ir pavargusi nuo negailestingos kovos, su kuria susiduriame. Niekas nemano, kad tai yra svarbiau, nei surasti vakciną ar gauti daugiau kaukių slaugytojams“, – situaciją komentavo „Yahoo Sports“ kolumnistas Danas Wetzelis.

Jis teigė, kad svarbiausia, ką gali pasiūlyti sportas, yra „kelios valandos palengvėjimo“, nes taip buvo visada per ilgus karus ir didelius ekonominius sukrėtimus.

NBA komisaras Adamas Silveris pabrėžė, kad sporto lygos buvo vienos pirmųjų, sustabdžiusių savo veiklą, ir norėtų būti pirmos, kurios sugrįš į įprastą ritmą. Tačiau tai bus daroma tik gavus medicinos ekspertų išvadas.

NBA buvo pirmoji JAV sporto lyga, sustabdžiusi sezoną kovo 12-ąją.

Tačiau klausimas išlieka atviras: ar NBA sugrįš, kad baigtų sezoną, ar kad pradėtų naują?

Žinomo JAV medicinos eksperto Anthony Fauci teigimu, „virusas nustato laiką, o ne mes“.

„NBA kol kas nepriima sprendimo dėl ateities, nes dar neprivalo to daryti. Kol kas lieka neaišku, kur šalis bus atėjus birželiui ir liepai. Bet kol mes nesutramdysime koronaviruso, profesionalaus sporto uždarymas bus tęsiamas. Nesvarbu, kiek kas norėtų, kad ji sugrįžtų“, – teigė „NBC Sports“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.