EUROLYGA 2023

Rusijoje A. Juškevičius išdavė K. Lavrinovičiaus paslaptį: „Jis lietuviškai kalba blogiau nei rusiškai“

Rusijos VTB Jungtinėje lygoje žaidusi Permės „Parma“ komanda išsiskirstė kas sau vos tik lyga paskelbė apie čempionato nutraukimą dėl įsisiautėjusio koronaviruso. Iš Permės per Kaliningradą namo sugrįžo ir Lietuvos desantas šioje ekipoje – treneriai Kazys Maksvytis, Gintaras Kadžiulis ir Deividas Rinkevičius, krepšininkai Eigirdas Žukauskas ir Adas Juškevičius. Pastarasis prieš išvykdamas davė interviu Permės laikraščiui „Piatnica“, kuriame pakalbėjo apie požiūrį į Rusijos klubą, galimybes vėl žaisti šiame mieste ir Kšištofo Lavrinovičiaus kalbų mokėjimą.

Adas Juškevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Adas Juškevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Adas Juškevičius<br>L.Žemgulio nuotr.
Adas Juškevičius<br>L.Žemgulio nuotr.
Adas Juškevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Adas Juškevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Adas Juškevičius<br>Twitter nuotr.
Adas Juškevičius<br>Twitter nuotr.
Adas Juškevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius<br> parmabasket.ru
Adas Juškevičius<br> parmabasket.ru
Adas Juškevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Adas Juškevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Apr 12, 2020, 5:55 PM, atnaujinta Apr 12, 2020, 7:30 PM

Vasario 10-ąją Lietuvos krepšinio rinktinės 14-os žaidėjų sąrašą paviešinęs naujasis ekipos strategas Darius Maskoliūnas prasitarė, kad į komandą kvietė įžaidėją Adą Juškevičių, tačiau jis pasakė „ne“.

Nors oficialiai nebuvo pasakyta, kad 31-erių 194 cm ūgio žaidėjas traukiasi iš nacionalinės ekipos, tačiau A.Juškevičius savo instagram paskyroje buvo parašęs, kad jis yra „buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas“.

Paklaustas apie Rusijos „Parma“ klube sėkmingai žaidžiantį A.Juškevičių, rinktinės treneris D.Maskoliūnas nevyniojo žodžių į vatą: „Būsiu sąžiningas, manau, kad jis žaidžia geriausią savo sezoną ir aš jį labai labai norėjau matyti rinktinėje.

Turėjau pokalbį su juo ir jis atsisakė važiuoti į rinktinę dėl asmeninių priežasčių bei paprašė gerbti jo sprendimą. Į detales aš nelindau, mes pasišnekėjome, o jis kažkokio prieš mane asmeniško motyvo neišsakė.

Pradžioje prašė laiko pagalvoti, o po to pranešė, kad dėl asmeninių priežasčių nepadės, o kokios jos – aš nelabai žinau, bet kažkas turbūt yra. Norėjau labai jį matyti, žaidžia per dvi pozicijas, yra rinktinės senbuvis.

Bet yra kaip yra ir turime gerbti jo sprendimą. Jis vienintelis, kuris atsisakė padėti komandai“, – kalbėjo D.Maskoliūnas.

Lrytas.lt pateikia dalį žurnalisto Dmitrijaus Jencovo interviu su A.Juškevičiumi, padarytą prieš pat VTB kovų nutraukimą.

– Kokia situacija Lietuvoje su koronaviruso pandemija?

– Lietuvoje – tikras karantinas, bet kol kas be kareivių gatvėse kaip Ispanijoje ar Serbijoje. Tačiau negalima lankytis viešose vietose, išeiti iš namų be priežasties. Žmonės iš namų išeina tik į parduotuvę.

– Permėje apsiperkate pats? Kaip ir kiti miesto gyventojai?

– Permės parduotuvėse su produktais viskas gerai, panikos nėra. Ko nepasakyčiau apie Lietuvą. Ten viskas kur kas blogiau ir tuščios lentynos nieko nebestebina.

– Komandoje viduje kalbėjotės apie esamą situaciją? Ką apie tai galvojate?

– Iš tiesų manau, kad nėra jokių galimybių,jog krepšinio čempionatas Rusijoje bus tęsiamas balandį.

Nes visa dinamika aiškiai sako, kad situacija Rusijoje tik blogės. Todėl manome, kad sezonas greičiausiai bus nutrauktas arba bus sustabdytas ilgesniam laikui (kovo 27-ąją VTB paskelbė nutraukianti sezoną).

– Ką manote apie savo ateitį, žinant, kad jūsų sutartis buvo pasirašyta tik metams?

– Atvirai pasakius, apie tai negalvojau. Iš pradžių reikia žiūrėti, kuo viskas baigsis su viruso plitimu.

Bet noriu pasakyti: jei „Parma“ ekipai ir toliau reikės manęs, tuomet nebučiau prieš pratęsti karjerą Permėje, nes miestas man patinka.

– Anksčiau kažką buvote girdėjęs apie „Parmą“?

– Žinoma. Bet kuris save gerbiantis krepšininkas seka komandas visose vedančiose lygose. Rusijos lyga – viena geriausių, todėl, žinoma, apie Permės klubą esu girdėjęs ir anksčiau.

Maža to, iki tol esu girdėjęs ir apie „Ural-Great“ ekipą, kurioje yra žaidę nemažai lietuvių.

– Vadinasi klubo derybos su jumis dėl kontrakto įvyko greitai?

– Man paskambino treneris Kazys Maksvytis ir pasiūlė variantą su Perme. Mano svarstymai vyko kažkur apie savaitę.

Per tą laiką pasikalbėjau su „Parmoje“ rungtyniavusiu Eigirdu Žukausku. Viena iš mano pasirinkimo priežasčių kaip tik ir buvo faktas, kad čia yra lietuviškas trenerių štabas. Sutikau, nors iš pradžių maniau, kad Permė – didelis kaimas, tačiau greitai įsitikinau, kad klydau.

– Kas jums patinka Permėje, o kas – ne?

– Patinka krantinė. Patinka ir vieta, kurioje gyvenu – Gorkio parko rajonas. Čia yra viskas – parduotuvės, kavinės, vietos pasivaikščioti ir tai vieta, iš kurios labai patogu pasiekti stadioną.

Jei kalbėtume, kas nustebino, tai didelis kontrastas tarp naujų bei šiuolaikiškų pastatų ir labai senų pastatų, kuriuos galima pavadinti griuvėsiais. Pas mus šia prasme viskas labiau susimaišę.

– Laisvu metu mėgstate labiau mėgstate vaikščioti ar sėdėti namie?

– Tiesa pasakius, ne itin vaikštau po miestą. Nors girdėjau, kad jūsų Operos ir baleto teatras – vienas iš vedančiųjų vos ne visame pasaulyje.

Bet ten taip ir nenuėjau. Laisvu laiku esu linkęs skaityti. Dažniausiai apie verslą ir psichologiją.Grožinės literatūros nelabai mėgstu.

– Neįprastas pomėgis. Įvardinkite top mėgstamiausių knygų?

– Aš geriau pasakysiu mėgstamus autorius. Jei kalbėsime apie verslą, tai Robertas Kiyosaki, o apie psichologiją – Josephas Murphy.

– Ar tai reiškia, kad baigęs karjerą tapsite verslininku?

– Greičiausiai. Tiesa pasakius, apie tai jau galvojau ir manau, kad save išbandysiu nekilnojamo verslo pardavimo sferoje.

Galbūt, atidarysiu nekilnojamo turto agentūrą. Manau, šioje srityje pakankamai gaudausi ir ji man patinka. Jau mąstau apie kai kurias investicijas į projektus, daug bendravau su šios srities atstovais.

– Vadinasi, Permėje ramiai parduotumėte ar išnuomotumėte man butą?

– Na, Permės rinka man beveik nepažįstama. Tačiau aš jau supratau, kad pas jus geruose namuose geri butai yra labai brangūs, nes nėra didelės kokybiškų butų pasiūlos.

Panaši situacija Lietuvoje buvo prieš kelerius metus, bet laikui bėgant konkurencija tarp gyvenamųjų namų statytojų privertė įvairinti pasiūlą ir sumažinti būstų kainas.

Galvoju, po kokių penkerių metų Permėje bus panašiai.

– Paaiškinkite, kodėl Permės komandai sezonas prasidėjo taip prastai, o po to komanda laimėjo beveik visus mačus?

– Pirma priežastis banali – sezono pradžioje buvo daug traumuotų žaidėjų. Be to, buvo ir kitų priežasčių, kurias įvardyčiau taip: „variklyje buvo mechanizmų“, kurie labiau galvojo apie save, o ne apie visos konstrukcijos visumą, todėl „mašina“ ir neriedėjo.

– Jūs nelabai gerai kalbate rusiškai, labiau atsakote į klausimus angliškai. Tačiau jūsų kolega Marekas Meieris puikiai kalba rusiškai. Kodėl?

– Na, iš tiesų, Marekas augo Rygoje, labiau rusakalbėje aplinkoje. Bet jei liksiu „Parma“ ekipoje, prižadu patobulinti savo rusų kalbą.

– „Ural-Great“ ekipoje buvo Kšištofas Lavrinovičius, kuris labai gerai kalbėjo rusiškai.

– Cha, cha. Atskleisiu nedidelę paslaptį – jis lietuviškai kalba blogiau nei rusiškai, nes jo šeima yra rusakalbė. Jis moka penkias kalbas, bet nė viena nekalba labai gerai. B

et tai be įsižeidimų, tegul jis už tai neįsižeidžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.