EUROLYGA 2023

„Chicago Bulls“ klubo vadovu pristatytas A. Karnišovas: „Man tai – svajonė“

Artūras Karnišovas pakilo karjeros laipteliais ir tapo „Chicago Bulls“ komandos krepšinio operacijų viceprezidentu – apie tai pirmadienį pranešė ESPN. Kai tik Čikagos klubas oficialiai apie tai pranešė, lietuvis padalijo mintimis apie laukiančius pokyčius.

D.Motiejūnas ir A.Karnišovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Motiejūnas ir A.Karnišovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pirmenybėse A.Karnišovui gali tekti analizuoti ir Lietuvos rinktinės žaidimą.
Pirmenybėse A.Karnišovui gali tekti analizuoti ir Lietuvos rinktinės žaidimą.
A. Karnišovas stebėjo Lietuvos rinktinės rungtynes Hjustone.<br>T. Tumalovičius
A. Karnišovas stebėjo Lietuvos rinktinės rungtynes Hjustone.<br>T. Tumalovičius
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 13, 2020, 8:30 PM, atnaujinta Apr 13, 2020, 9:30 PM

„Man tai – svajonė ir aš pasiruošęs iššūkiams, kurie manęs laukia. Užaugau stebėdamas „Bulls“ rungtynes.

Mane – vaiką iš Lietuvos – „Bulls“ supažindino su amerikietišku krepšiniu, su NBA.

Visada žavėjausi šia komanda ir man didžiulė privilegija būti jos dalimi. Ačiū už tai, kad turiu galimybė reprezentuoti šią komandą“, – sakė jis.

Nuo 2013 metų Denveryje darbavęsis 48-erių A.Karnišovas prisidėjo prie „Denver Nuggets“ iškilimo į Vakarų konferencijoje.

Čikagos klubas, pristatydamas lietuvį, išskyrė buvusio mūsų rinktinės krepšininko indėlį pasikviečiant Nikolą Jokičių, Jamalą Murray'ų ir Michaelą Porterį, taip pat pasirašant sutartį su Paulu Millsapu.

„Bulls“ prezidentas Michaelas Reinsdorfas taip pat džiaugėsi tokiu ekipos papildymu.

„Artūras yra vienas labiausiai gerbiamų komandos vadovų NBA. Jo biografija kalba pati už save. Džiaugiuosi, kad jis taps „Bulls“ dalimi.

Esu tikras, kad jo vizija, gebėjimas būti lyderiu ir patirtis, padedant kurti laiminčias komanda Hjustone ir Denveryje, mums pravers“, – kalbėjo M.Reinsdorfas.

Naujai paskirtas NBA „Chicago Bulls“ klubo krepšinio operacijų viceprezidentas A.Karnišovas jau pasiraitojo rankoves ir jau pradėjo formuoti savąją komandą – susirado pirmąjį pagalbininką: asistentu tapo „New Orleans Pelicans“ ekipoje dirbęs J.J.Polkas.

Pastarasis krepšinio specialistas nuo 2012-ųjų iki šių dienų „Pelicans“ ekipoje ėjo administracijos direktoriaus pareigas.

A.Karnišovo pristatymas „Bulls“ klubo administracijoje inicijavo jau pirmąsias permainas: komandą paliko net 22 metus šiai ekipai atidavęs Garas Formanas.

Jo ilgametis bičiulis Johnas Paxsonas iš viceprezidento krepšinio operacijoms pareigų paskirtas vyriausiuoju A.Karnišovo patarėju.

48-erių A.Karnišovas Denveryje dirbo nuo 2013 metų, tapęs generalinio direktoriaus asistentu. Prieš tai jis darbavosi „Houston Rockets“ klube.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.