EUROLYGA 2023

Mirė NBA ir šou žvaigždžių garbintas asmens sargybinis: kartu su motina užgeso vienoje ligoninėje

Vienas mėgstamiausių NBA ir šou verslo žvaigždžių asmeninis apsaugos darbuotojas Noordinas Saidas praėjusią savaitę mirė nuo koronaviruso. Jo gyvybė užgeso Niujorko ligoninėje, kur prieš septynias valandas mirė ir jo motina. Garsaus asmens sargybinio mirtį Yahoo Sports patvirtino jo dukra Samantha.

„Golden State Warriors“ žvaigždė Draymondas Greenas pasisamdė Noordiną Saidą per 2018 metų NBA atkrintamuosius mačus.<br> S.Said asmen. arch.
„Golden State Warriors“ žvaigždė Draymondas Greenas pasisamdė Noordiną Saidą per 2018 metų NBA atkrintamuosius mačus.<br> S.Said asmen. arch.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-13 19:57, atnaujinta 2020-04-14 14:00

Žinomo žvaigždžių asmens sargybinio N.Saido mama Anezia Clemons, kuri gyveno kartu su sūnumi Niujorke, mirė nuo COVID-19 septynios valandos iki to, kai Anapilin iškeliavo pats 56-erių Noordinas.

„Aš iki šiol negaliu tuo patikėti. Jūs net negalite įsivaizduoti, koks siaubingas yra tas virusas. Tai supratau tik tuomet, kai jis atėjo į mūsų namus.

Buvo toks jausmas, kad mano močiutė tam koronavirusui sakė – imk mane, o ne mano sūnų. Bet ne – jis paėmė ne tik mano močiutę, tačiau pažeidė ir tėčio plaučius.

Tai buvo didelė problema, kurios jis neįveikė“, – sielvartu palaužta Yahoo Sports kalbėjo Samantha.

NBA žvaigždė DeMarcus Cousinsas pirmąkart pasisamdė asmens sargybinį N.Saidą dar 2015 metais, kai jis vyko ilsėtis į Niujorką.

Vyro darbas krepšininkui patiko ir jis saugojo žaidėją 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadoje, taip pat 2017-siais per NBA „Visų žvaigždžių savaitgalį“ Naujajame Orleane.

Taip pat „Golden State Warriors“ žvaigždė Draymondas Greenas pasisamdė apsauginį per 2018 metų NBA atkrintamuosius mačus. Taip pat N.Saidas dirbo pas „Los Angeles Lakers“ klubo gynėją Rajoną Rondo – jis jį saugojo daugelyje sezono namų mačų.

N.Saidas dirbo ne NBA komandų prašymų, o pagal individualius kvietimus.

Jis taip pat saugojo ir šou verslo atstovus – Beyonce, Jennifer Lopez, Drake'ą, Cardi B, T.I., Youngą Jeezy, Fabolousą, Migos ir Jimą Jonesą.

Pastarąsias tris savaites N.Saidas jautė skausmus krūtinėje, kosėjo ir kalbėjo apie nuovargį.

Jis mirė Maimonideso ligoninėje Brukline. Du apsaugos darbuotojo pusbroliai norėjo prieš geras 15 dienų susitikti su Noordinu, tačiau jis pasakė, kad sirguliuoja. Tai buvo paskutinysis kartas, kai pusbroliai kalbėjosi tarpusavyje.

Dar praėjusią savaitę jie siuntė SMS žinutes N.Saidui, tačiau šis nieko neatsakė.

„Aš sužinojau ir negalėjau patikėti, – išgirdęs apie apsaugos darbuotojo mirtį kalbėjo D. Cousinsas. – Tai visiška nesąmonė, kvailystė. Toks puikus žmogus... Jis yra vienas geriausių bičių, kuriuos sutikau gyvenime.

Visi, kas su juo bendravo, gali pasakyti, kad jis geriausias. Jis labai rimtai žiūrėjo į savo darbą, elgėsi kaip super profesionalas. O jei kalbėti apie jį kaip apie šeimos žmogų, tai visą laiką iš jo buvo galima gauti labai vertingų patarimų.“

Mirusio N.Saido dukra sakė, kad viskas rutuliojosi labai greitai. Kovo 8 dieną ji sugrįžo namo iš Sienos koledžo Niujorke atostogų. Tai buvo likus trims dienoms, kai NBA pristabdė varžybas.

Samantha pasakė, kad tėvas dar prieš atvykstant pasakė, kad jis ir mama jaučiasi nekaip, todėl geriau ji vyktų ne į jo, o žmonos namus. Bet iki tol, kol jis pasijus geriau.

N.Saido motinai atlikus koronaviruso testą, šis buvo teigiamas. Bet medikai, nematydami ryškesnių simptomų, išleido Anezia Clemons gydytis namo.

Tačiau prasidėjus siaubingam kosuliui, temperatūrai, dusimui, moteris medicinos centre atsidūrė po kelių dienų.

N.Saidas taip pat bandė atlikti koronaviruso testą, tačiau jam buvo pasakyta, kad vyras neturi ryškių ligos simptomų.

Kovo 29-ąją vyras perskaitė, kad antihistamininiai preparatai gali padėti malšinant kosulį ir viruso simptomus, todėl dukros paprašė jų nupirkti vaistinėje.

Ji tai padarė ir paliko vaistus prie namo durų.

„Tuomet ir pamačiau tėtį paskutinė kartą – mačiau, kaip jis nusileidžia iš antro aukšto, per gatvę man pasakė, kad labai myli ir uždarė duris“.

Kitos dienos rytą N.Saidas pranešė šeimai, kad išsikvietė greitąją pagalbą, nes įtaria, jog kosulys iššaukė infarktą – negalėjo kvėpuoti, skaudėjo plaučius ir širdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.