EUROLYGA 2023

FIBA pranešė, kaip klubai turės „karpyti“ krepšininkams algas

FIBA Arbitražo teismas pirmadienį sudėliojo akcentus, kokie santykiai turėtų būti tarp klubų ir žaidėjų koronaviruso pandemijos metu. Tarp visų siūlomų dokumentų, pagrindiniu įvardijamas tas, kuriame kalbama apie momentus, kai sezonas yra nutraukiamas ar sustabdomas.

Kauno „Žalgiris“ taip pat gali susidurti su algų mažinimu<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“ taip pat gali susidurti su algų mažinimu<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2020, 5:07 PM

FIBA rekomendacijos aiškios: esant tokiai situacijai, kai sezonas yra stabdomas ar nutraukiamas, žaidėjų algos, kurios yra nuo 1 euro iki 2,5 tūkst., gali būti mažinamos nuo 0 iki 20 proc.

Tuo tarpu atlyginimai, kurie yra didesni nei 2,5 tūkst. eurų per mėnesį, gali būti mažinami iki 50 proc. Tiesa, ne nuo visos sumos būtų mažinama alga, o tik nuo virš 2,5 tūkst.

Sprendžiant koks procentas atlyginimo turėtų būti išmokėtas krepšininkui ar treneriui, FIBA arbitražas siūlo atkreipti dėmesį į daugelį kriterijų: kaip koronavirusas paveikė klubo finansinę situaciją, ar krepšininkas bei treneris turi finansinių įsipareigojimų.

Svarbiausia, apie algų nemokėjimą kalba neina, o tai reiškia, kad klubai dėl to sulauktų problemų, jeigu krepšininkai kreiptųsi į FIBA Arbitražo teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.