EUROLYGA 2023

Prieš 34 metus pasiektas NBA rekordas – M. Jordaną pavadino „užsimaskavusiu Dievu“

Balandžio 20-oji yra neeilinė diena NBA istorijoje – būtent šią dieną 1986 metais krepšinio legenda Michaelas Jordanas surengė patį rezultatyviausią pasirodymą atkrintamosiose varžybose per visą šios lygos istoriją.

Michaleas Jordanas laikomas vienu geriausių visų laikų žaidėju.<br>AP/Scanpix.com nuotr.
Michaleas Jordanas laikomas vienu geriausių visų laikų žaidėju.<br>AP/Scanpix.com nuotr.
Michaleas Jordanas laikomas vienu geriausių visų laikų žaidėju.<br>AP/Scanpix.com nuotr.
Michaleas Jordanas laikomas vienu geriausių visų laikų žaidėju.<br>AP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Tomas Gustas

Apr 20, 2020, 6:18 PM, atnaujinta Apr 20, 2022, 2:08 PM

Tądien „Chicago Bulls“ ekipos gynėjas į „Boston Celtics“ komandos krepšį įmetė net 63 taškus ir amžiams įsirašė į krepšinio istorijos metraščius. Iki pat šių dienų jokiam kitam krepšininkui nepavyko pagerinti šio pasiekimo.

Dėl patirtos pėdos traumos M. Jordanas reguliariajame sezone sužaidė vos 18 susitikimų, tai buvo antrieji „Bulls“ gynėjo metai stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

Nepaisant krepšininko traumos, „Bulls“ pavyko patekti į NBA atrintamąsias varžybas, kurių pirmajame etape laukė tą sezoną vos vieną kartą savo žiūrovų akivaizdoje suklupusi „Celtics“ ekipa.

Balandžio 20-ąją vykusios antrosios serijos rungtynės tapo istoriniu įvykiu. Pilnutėlėje Bostono „Garden“ arenoje M.Jordanas ne sykį privertė už galvų susiimti ne tik „Celtics“ sirgalius, bet ir pačius šios komandos žaidėjus.

Iš viso krepšinio legenda pelnė net 63 taškus, atkovojo 5 kamuolius bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir pagerino visų laikų NBA lygos atkrintamųjų varžybų vieno žaidėjo per rungtynes pelnytų taškų rekordą. Iki tol geriausią pasiekimą buvo užfiksavęs „Los Angeles Lakers“ žaidėjas Elginas Bayloras. Jis buvo įmetęs 61 tašką.

Nors po dviejų pratęsimų dramos pergalę rezultatu 135:131 šventė „Celtics“ ekipa, tačiau po rungtynių visi kalbėjo tik apie fenomenalų M. Jordano pasiekimą.

Galvą prieš jaunąjį varžovą nulenkė ir tuometinis Bostono komandos lyderis Larry Birdas: „Neįtikėtina. Šiandien Jordanas buvo neabejotinai geriausias žaidėjas aikštelėje, manau, kad jame užsimaskavo Dievas“.

Šią atkrintamųjų varžybų seriją rezultatu 3:0 laimėjo „Celtics“ komanda, kuri po mėnesio tapo ir NBA lygos čempione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.