EUROLYGA 2023

Lietuvis antrąkart pateikė savo kandidatūrą NBA Naujokų biržai

Nors dar neaišku, kada šiemet įvyks NBA Naujokų birža, tačiau lietuviai jau po truputį pradėjo šturmuoti jos rengėjus. Savo paraišką pateikė ir antrasis lietuvis – juo tapo Arnas Velička. Prienų „Cbet“ sezoną praleidęs įžaidėjas bandys praverti NBA duris per biržą, nors kol kas joks šaukimas jam nėra žadamas.

Arnas Velička bandys laimę NBA Naujokų biržoje<br>bcprienai.lt nuotr.
Arnas Velička bandys laimę NBA Naujokų biržoje<br>bcprienai.lt nuotr.
Arnas Velička bandys laimę NBA Naujokų biržoje<br>FIBA.com nuotr.
Arnas Velička bandys laimę NBA Naujokų biržoje<br>FIBA.com nuotr.
Arnas Velička bandys laimę NBA Naujokų biržoje<br>LKL/BNS nuotr.
Arnas Velička bandys laimę NBA Naujokų biržoje<br>LKL/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 24, 2020, 10:45 AM

A.Velička buvo pateikęs paraišką dalyvauti NBA Naujokų biržoje ir pernai, tačiau tuomet pasinaudojo galimybe savo kandidatūrą atsiimti iki tam tikro laiko.

20 metų 195 cm ūgio lietuvis šį sezoną buvo vienas „Cbet“ lyderių ir Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“) per 26 minutes rinko 12,2 taško (29 procentai tritaškių), 3,2 atkovoto kamuolio, 4,7 rezultatyvaus perdavimo bei 13,9 naudingumo balo.

Visoje lygoje pagal rezultatyvius perdavimus A.Velička nusileido tik Žygimantui Janavičiui, o naudingiausių žaidėjų rikiuotėje liko vienuoliktas.

Praėjusią vasarą vykusiame U20 Europos čempionate įžaidėjas buvo Lietuvos rinktinės lyderis, vidutiniškai pelnęs 16,4 taško ir atlikęs 6,6 rezultatyvaus perdavimo.

Vienintelis kitas iki šiol paraišką NBA Naujokų biržai pateikęs lietuvis yra Vilniaus „Ryto“ žaidėjas Marekas Blaževičius.

Paraiškas galima teikti iki balandžio 27-osios, nors biržos likimas iki šiol nėra aiškus – buvo planuojama, kad ji vyks birželio 23-iąją, tačiau dėl koronaviruso epidemijos ir sustabdyto NBA sezono nauja data nėra paskelbta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.