EUROLYGA 2023

Ukrainietis paatviravo, kiek tūkstančių per mėnesį Taivane gaudavo E. Šeškus ir kokie galiojo draudimai

Antrus metus Taivano krepšinio čempionate žaidęs Edvinas Šeškus baigė jį balandžio 18-ąją, taip ir nesugebėjęs prasibrauti varžybų finalą. Vos vienintelėse pasaulio vykstančiose krepšinio pirmenybėse E.Šeškaus atstovaujama Arčilando „Pauian“ ekipa trečiose lygos pusfinalio rungtynėse bendru sausu rezultatu 0:3 nusileido nusileido „Yulon Luxgen Dinos“ komandai ir baigė pasirodymą.

 Edvinas Šeškus baigė pasirodymą Taivane, nepatekęs į finalą<br> twitter.com
 Edvinas Šeškus baigė pasirodymą Taivane, nepatekęs į finalą<br> twitter.com
Edvinas Šeškus
Edvinas Šeškus
Dalia Belickaitė ir Edvinas Šeškus<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dalia Belickaitė ir Edvinas Šeškus<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dalia Belickaitė ir Edvinas Šeškus<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dalia Belickaitė ir Edvinas Šeškus<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dalia Belickaitė ir Edvinas Šeškus<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dalia Belickaitė ir Edvinas Šeškus<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 27, 2020, 4:45 PM

„Pauian“ klubas reguliariame sezone tarp 5 čempionate dalyvavusių ekipų buvo antras. Tačiau nesugebėjo dėl koronaviruso pandemijos prie tuščių tribūnų pratęsti sezoną ir prasibrauti į finalą, nors lietuvis ekipoje ir spindėjo, vidutiniškai pelnydamas po 19 taškų.

RIA žurnalistas Semionas Galkevičius sugebėjo pakalbinti taip pat Taivane žaidusį dar vieną Europos atstovą – Ukrainos krepšininką ir šios šalies rinktinės narį Ihorį Zaicevą, kuris sudėliojo taškus dėl tam tikrų situacijų su Taivano čempionatu ir algas pagal formulę gaunančius užsieniečius.

Tad po jo interviu galima pasakyti, kad lietuvis E.Šeškus šiame Azijos krepšinio čempionate per mėnesį galėjo daugiausiai gauti 30 tūkst. dolerių, bet iš esmės, privalėjo dalintis suma su kitu legionieriumi.

– Žinote, kad Taivano čempionato finalus FIBA rodo per socialinius kanalus ir jį stebi tūkstančiai krepšinio išsiilgusių aistruolių?, – buvo paklaustas I.Zaicevas.

– Ne, sužinojau kai jūs pasakėte. Nepasakyčiau, kad tuo sužavėtas.

– Kodėl?

– Todėl, kad nesėkmingai sužaidžiau serijos ketvirtą mačą. Pavargau kovoti su varžovų aukštaūgiu. Mačai vyksta vienas po kito, nuovargis.

– Teigiama, kad Taivane vyko visą laiką čempionatas. Tai tiesa?

– Globalinės pauzės nebuvo, tik kovo pabaigoje buvo savaitės pertrauka. Mėnesį žaidėme, tik be žiūrovų ir ne pačioje Taivano sostinėje Taipėjuje, o priemiestyje.

– Visur koronavirusas, o jūs žaidžiate...

– Aš ir pats šoke (juokiasi).Visi karantine, o mes žaidžiame. Susidomėjimas toks, kad net pačiam baisu darosi.

Man jau skambina iš Ispanijos, Vengrijos, Lenkijos – klausia, kas pas jus ten darosi. Per du sezonus į Taivaną man niekas neskambino, nesidomėjo kaip reikalai, o dabar tiek dėmesio...

– Kaip sekasi žmonėms Taivane?

– Gyvenimas niekuo nepasikeitė, gal daugiau žmonių pradėjo vaikščioti su apsauginėmis kaukėmis. Šiose šalyje koronavirusu susirgo tik apie 400 žmonių.

Transportas važiuoja, metro važiuoja, viskas dirba, tik tau kažkur einant matuojama temperatūrą ir dezinfekantais apdorojamos rankos.

Bet viskas iš esmės ramu. Šioje šalyje dar vyksta ir beisbolo čempionatas, jį čia labai mėgsta.

– Taivane esate su žmona ir dviem vaikais. Vyksite namo į Ukraina? Neliksite šioje šalyje dėl pandemijos?

– Taip, per Parryžių skrisime. Balandžio 30 dienai bilietų nebuvo, o jau gegužės 1-ąją – yra. Manau, viskas bus gerai.

– Žaidžiame „Taiwan Beer“ ekipoje.

– Taip, tai pagrindinė šalies alaus darykla, ji remia komandą, o nacionalinis alus labai mėgstamas čia – visi jį geria.

– Kodėl jūs ten, o ne Europoje?

– Visų pirma, kontraktai geresni. Antra – nėra tokio spaudimo, ramiau žaidžiasi ir lengviau treniruotėse. Viskas komfortiškiau psichologine prasme.

Kai 2018 metais sprendžiau, ar ten vykti, tai tikrai neturėjau „vau kokių“ pasiūlymų. Galėjau važiuoti žaisti tik į Aziją ar už mažesnius pinigus varžytis Ukrainoje.

Nė kiek nesigailiu dėl šio sprendimo. Puikiai sužaidžiau sezoną, todėl buvau pakviestas ir į Kinijos vasaros lygą. Ten taip pat neblogai pasirodžiau.

– Kiek lygoje komandų?

– Penkios.

– O rungtynių?

– Du ratai, 32 mačai reguliariame sezone ir atkrintamosios kovos. Taip kaip mes laimėjome abu ratus, tai iškart patekome į finalą ir serijoje iki 3 pergalių turėjome persvarą 1:0.

Antrą ir trečia vietą iškovojusios ekipos turėjo kautis dėl galimybės žaisti finale.

Žodžiu, jie pas save viską taip užsuko su tomis penkiomis komandomis, kad visi žaistų būtinai tik dėl pergalės. Todėl ir kiekviename rate pergalė yra svarbi.

– Kiek lygoje yra užsieniečių?

– Kiekviena komanda gali turėti po du legionierius. Ir dar yra limitas rungtynių metu: pirmame ir trečiame kėliniuose gali žaisti abu užsieniečiai, o antrame ir ketvirtame – tik po vieną.

– Kiek gauna pinigų legionieriai?

– Čia labai kieti limitai: 30 tūkstančių JAV dolerių abiem legionieriams per mėnesį. Čia jau sprendžia klubas, kaip padalinti tuos pinigus – 20 ir 10, 15 ir 15 ar 30 ir 0.

– Kaip vertinate šio lygos pajėgumą?

– Vietiniai yra silpnoki. Plius, šiemet lyga susilpnėjo, nes klubų sumažėjo. Praėjusiame sezone čia žaidė „Milwaukee Bucks“ žaidėjas O.J. Mayo, „Detroit Pistons“ narys Tony Mitchellas.

Ši lyga dažniausiai kviečiasi jau „nudaužtus lakūnus“ iš NBA. Dabar atvyko šiam sezonui tik NCAA žaidėjai, o iš Europos buvau tik aš ir lietuvis Edvinas Šeškus.

– Kiek žiūrovų būna per rungtynes?

– Mes žaidžiame viename mieste ir viskas vyksta dvikova po dvikovos. Iki pamdemijos ateidavo apie tūkstantį sirgalių. Bet jie ateidavo ne į komandos rungtynes, o tiesiog pasižiūrėti krepšinio ir pasirgti už gražų krepšinį.

Kas atsisėsdavo į vietą, kurioje buvo padėta mūsų ekipos atributika, tas ir sergo už mus. Ateidavo žmonės kaip į teatrą, dabar mėnesį žaidėme be žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.