EUROLYGA 2023

A. Karnišovas į „Bulls“ trenerio postą turi tris kandidatus

„Chicago Bulls“ komanda kitą sezoną turės naują strategą arba einantis pareigas specialistas išsaugos savo postą. Tokią dilemą turės spręsti naujasis „Bulls“ klubo vadovas Artūras Karnišovas. „The Athletic“ žurnalisto Darnello Mayberry teigimu, neseniai krepšinio operacijų viceprezidento pareigas Čikagoje užėmęs A.Karnišovas jau turi tris specialistų kandidatūras į vieną kėdę. Treneris privalės padaryti viską, kad pergalės sugrįžtų į Čikagą.

A.Karnišovas su Donatu Motiejūnu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Karnišovas su Donatu Motiejūnu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Karnišovas stebėjo Lietuvos rinktinės rungtynes Hjustone.<br>T. Tumalovičius
A. Karnišovas stebėjo Lietuvos rinktinės rungtynes Hjustone.<br>T. Tumalovičius
A.Karnišovas (kairėje) rūpinasi JAV rinktinės reikalais.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Karnišovas (kairėje) rūpinasi JAV rinktinės reikalais.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 30, 2020, 9:04 AM

Dabartinis komandos strategas Jimas Boylenas ir toliau pretenduoja likti klube ir vadovauti komandai, nors jam konkurenciją sudarys „Toronto Raptors“ trenerio asistentas Adrianas Griffinas bei tokį patį darbą „Philadelphia 76ers“ ekipoje dirbantis Ime Udoka.

J.Boylenas komandos vairą perėmė 2018 metais, tačiau kalnų nenuvertė ir labiau pasižymėjo pralaimėjimais nei pergalėmis. Dėl varginančių treniruočių jis konfliktavo su komandos žaidėjais, kurie ne kartą reiškė nepasitikėjimą šiuo strategu.

I.Udoka krepšininko karjerą baigė 2012-aisiais, nuo tada pateko į „San Antonio Spurs“ trenerių štabą, o praėjusią vasarą persikėlė į „76ers“.

A.Griffinas profesionalo karjerą baigė 2008-aisiais ir nuo tada trenerio asistento pareigas užėmė jau penkiuose NBA klubuose. Į Torontą jis atvyko 2018-aisiais ir spėjo su komanda tapti NBA čempionu.

A.Karnišovas į savo komandos gretas jau yra pasikvietęs kelis kitų NBA klubų atstovus. Naujuoju „Bulls“ generaliniu direktoriumi tapo Marcas Eversley, prieš tai dirbęs „Philadelphia 76ers“ ekipos generalinio direktoriaus Eltono Brando asistentu.

Tai yra pirmasis ne baltaodis Čikagos komandos generalinis direktorius. Prieš tai šias pareigas „Bulls“ ekipoje 22 meus užėmė Garas Formanas. Čikaga ir lietuvis buvo kritikuojamas, kad į ekipos vadovybę renkasi tik baltaodžius specialistus, specialiai atsisakant kitų rasių žmonių.

48-erių A.Karnišovas visų pirma pagalbininku pasikvietė „New Orleans Pelicans“ ekipoje dirbusį J.J.Polką.

Pastarasis krepšinio specialistas nuo 2012-ųjų iki šių dienų „Pelicans“ ekipoje ėjo administracijos direktoriaus pareigas.

Galvodamas apie savo ateitis viziją A.Karnišovas ją išdėstė laiške, teigdamas, kad jis sieks NBA čempiono laurus sugrąžinti į Čikagą.

„Vaidmuo, kuris man skirtas „Bulls“ klube, yra puikiausia profesinė galimybė, aukščiausias mano svajonių taškas. Jaučiu didžiulę privilegiją gaudamas tokį vaidmenį kuriant šios legendinės komandos ateitį. Žinau apie iššūkius, su kuriais susidursiu, tačiau jaučiuosi pasiruošęs. Būkime atviri – mūsų pagrindinis tikslas yra sugrąžinti čempionų titulą į Čikagą. Šio tikslo kasdien siekia visos NBA komandos. Bet viso pabaigoje čempionių titulą laimi tik viena komanda ir į tai lemia daugybė skirtingų faktorių“, – tikino dabar jau vienas garsiausių vadybos lietuvių NBA.

Teigiama, kad A.Karnišovas Čikagos ekipoje darbą pasiūlys ir „Denver Nuggets“ klube dirbusiam kitam lietuviui Martynui Pociui.

A.Karnišovas Denveryje dirbo nuo 2013 metų, tapęs generalinio direktoriaus asistentu. Prieš tai jis darbavosi „Houston Rockets“ klube.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės