EUROLYGA 2023

Kobe Bryanto žinutė žmonai po mirties: prieš gimtadienį Vanessa rado jai skirtą vyro laišką

Sraigtasparnio katastrofoje su dukra Gianna bei draugais sausio pabaigoje žuvęs NBA legenda 41-erių Kobe Bryantas po daugiau kaip trijų mėnesių sugebėjo pasveikinti našle likusią žmoną Vanessą. Tai moteriai buvo ir šokas, ir ženklas. 38-erių moteris savo gimtadienio išvakarėse rado Kobe jai rašytą laišką, ant kurio buvo parašyta „Viso gyvenimo meilei“.

 V.Bryant surado jai skirtą laišką nuo Kobe<br> lrytas.lt koliažaas
 V.Bryant surado jai skirtą laišką nuo Kobe<br> lrytas.lt koliažaas
 Kobe ir Vanessa Bryant<br> Zuma Press/Scanpix.com nuotr.
 Kobe ir Vanessa Bryant<br> Zuma Press/Scanpix.com nuotr.
 Zuma Press/Scanpix.com nuotr.
 Zuma Press/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 6, 2020, 8:54 PM

Vanessa išlaukė iki savo gimimo dienos neatplėšusi to voko, o trečiadienį per socialinius tinklus pasidalijo laiško turiniu.

„Atradau voką su užrašu: „Viso savo gyvenimo meilei“. Nusprendžiau palaukti ir jį atidaryti gimtadienio dieną. Tai mane motyvavo. Ironija, kad Kobe į vidų buvo įdėjęs paveiksliuką, kuriame buvo nupieštas mane aukštyn keliantis angelas“, – innstagram socialiniame tinkle rašė moteris.

„Labai ilgiuosi savo gyvenimo meilės. Esu dėkinga už tai, kad galiu atsibusti su savo trimis dukrelėmis. Labai norėčiau, kad galėtume būti visi kartu“, – rašė V. Bryant.

Po sraigtasparinio katastrofos ir vyro bei dukters netekties moteris liko su dar trimis atžalomis – Bianka, Natali ir Capri.

Sausio pabaigoje įvykusioje sraigtasparnio katastrofoje kartu su tėvu žuvo 13-metė Gianna, taip pat laikyta labai perspektyvia krepšininke. Paskutiniais mėnesiais prie žūtį K. Bryantas kartu su Gianna kartu leido daug laiko, ją treniravo bei kartu lankėsi NBA rungtynėse.

Balandžio viduryje WNBA įsteigė naują apdovanojimą, kuris bus pavadintas žuvusios K. Bryanto dukros Giannos vardu – jis bus skiriamas žmogui, labiausiai prisidedančiam prie moterų krepšinio augimo ir jo populiarinimo.

„Mano smegenys atsisako suprasti, kad nėra tiek Kobe, tiek Giannos. Negaliu susitaikyti su jų abiejų netektimis vienu metu.

Toks jausmas, kad bandau suprasti, kad mano vyro nebėra, tačiau kūnas tuo pačiu atsisako pripažinti, kad Gianna niekuomet nesugrįš pas mane.

Kodėl aš turiu galimybę atsikelti kiekvieną rytą, kuomet mano mažoji mergaitė nebeturi šios galimybės? Aš tokia pikta. Ji dar tiek turėjo nugyventi. Tačiau tuomet aš suprantu, kad turiu būti stipri dėl likusių trijų mano dukterų: Natalijos, Biankos ir Capri.

Aš nepykstu ant Kobe ir Giannos, tačiau esu dėkinga, galėdama toliau būti su likusiomis dukromis. Suprantu, kad tai yra normalu, ką aš jaučiu tokioje situacijoje.

Tai dalis to netekties sielvarto. Tiesiog norėjau pasidalinti savo patirtimi, jeigu kažkas savo gyvenime yra susidūręs su panašia patirtimi. Dieve, kaip aš norėčiau, kad jie būtų čia su manimi ir šis košmaras baigtųsi.

Meldžiuosi už visas siaubingos katastrofos aukas. Tęskime maldas už visus“, – jautria žinute po netekties pasidalino V.Bryant.

Atsisveikindama su savo vyru sausio pabaigoje „Los Angeles Lakers“ klubo „Staples Center“ arenoje V.Bryant išsakė savo skausmą.

„Dievas žinojo, kad jie šioje žemėje negalėjo vienas be kito. Jis turėjo juos pasiimti į dangų kartu“, – apie tėvą ir žuvusią dukrą pasakė motina.

Kiekvienas jos žodis apie žuvusią dukrą spaudė ašarą.

„Ji buvo tėvelio mergaitė, bet labai mylėjo mane. Ji man tai parodydavo visada ir buvo viena geriausių mano draugių.

Ji mėgo gaminti ir džiuginti kitus. Pernai rugpjūtį ji paruošė gražų gimtadienio tortą tėčiui, ji kepė skaniausius sausainius ir mėgo žiūrėti laidas apie maisto gaminimą.

Ji mėgo kartu su tėčiu žiūrėti NBA rungtynes ir filmus su seserimis. Ji buvo kovinga kaip tėtis, bet jos šypsena buvo lyg saulė. Jau nepamatysiu Gigi einančios į mokyklą ir nepaklausiu, kaip praėjo jos diena.

Negalėsiu mokyti jos vairuoti automobilio, negalėsiu pasakyti, kaip nuostabiai ji atrodo vestuvių dieną, neišvysiu jos ir tėčio šokio.

Gigi galėjo būti nuostabi mama, geriausia WNBA žaidėja, galėjusi daryti didelę įtaką lygiai ir keisti požiūrį į moterų krepšinį. Negaliu įsivaizduoti savo gyvenimo be jos. Gigi, mes tave mylime, pasiilgsiu tavo šypsenos ir bučinių. Myliu tave“, – jautriai kalbėjo motina.

Savo kalboje apie vyrą V.Bryant atskleidė daug asmeninio gyvenimo detalių. „Kobe buvo žinomas kaip kovotojas aikštėje, Oskaro laimėtojas, „Juodasis Mamba“.

Jis buvo mano švelnus vyras ir puikus tėtis mūsų vaikams. Jis buvo man viskas. Buvome kartu nuo tada, kai man buvo 17 metų. Aš buvau jo mergina, jo pirmoji meilė. Jo žmona. Jo draugė. Jis buvo nuostabiausias vyras, mylėjęs mane labiau nei galėjo tai parodyti.

Jis buvo ankstyvas paukštelis, o aš – vėlyva kaip pelėda. Aš buvau ugnis, o jis – ledas. Jis galėjo padaryti viską dėl manęs. Nežinau, už ką nusipelniau tokio mane mylinčio vyro“, – kalbėjo V.Bryant.

K.Bryantas gimė 1978 m rugpjūčio 23 d. Filadelfijoje. Ūgis 198 cm. Žaidė atakuojančiojo gynėjo pozicijoje. Kobe vardą gavo nuo Japonijos miesto Kobės pavadinimo, pamatyto restorano meniu. Vadinamoji „Kobės jautiena“ yra viena brangiausių pasaulyje mėsa, iš jos gaminami išskirtiniai patiekalai.

Kobe buvo vienintelis buvusio „Philadelphia 76ers“ žaidėjo Joe Bryanto sūnus, turėjo dvi seseris. Pradėjo žaisti krepšinį nuo trejų metų. Laisvai kalbėjo itališkai, nes nuo 6 iki 13 metų gyveno Italijoje su tėvu, kuris ten rungtyniavo baigęs karjerą.

Vasaromis jis atvykdavo į krepšinio stovyklas JAV.

1996 metais jis išgarsėjo kaip pirmasis NBA istorijoje tiesiai iš mokyklos į komandą pakviestas gynėjas. Jį 13-uoju šaukimu pasirinko „Charlotte Hornets“, bet iškart iškeitė.

„Los Angeles Lakers“ klube jis žaidė visą karjerą, kurią baigė 2016 m. balandžio 13 d. Su žmona Vanessa jis susituokė 2001 metais, o susipažino 1999-aisiais. Augino keturias dukras, iš kurių jauniausia gimė pernai birželį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.