EUROLYGA 2023

FIBA skelbia Lietuvos krepšinio savaitę: rinkite geriausią penketą

Kol krepšinio pasaulis vis dar sukaustytas pandemijos, Tarptautinės krepšinio federacija (FIBA) kviečia prisiminti įvairių šalių geriausius šio tūkstantmečio žaidėjus, komandas ir pergales. Ši savaitė skirta Lietuvos krepšiniui.

Per pastaruosius 20 m. Lietuvos rinktinė Europos čempionatuose laimėjo 4 medalių komplektus.<br>G.Šiupario nuotr.
Per pastaruosius 20 m. Lietuvos rinktinė Europos čempionatuose laimėjo 4 medalių komplektus.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio sirgaliai dėl savo ištikimybės rinktinei žinomi visame pasaulyje.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio sirgaliai dėl savo ištikimybės rinktinei žinomi visame pasaulyje.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 12, 2020, 3:00 PM

Pirmadienį tinklapapis FIBA tinklalapyje paskelbtas 16-kos Lietuvos krepšininkų sąrašas, ryškiausiai žibėjusių Europos krepšinio čempionatuose 2000-2020 metais.

Krepšinio aistruoliai kviečiami išrinkti geriausią to laikotarpio Lietuvos rinktinės penketą.

Akylesni aistruoliai šiame sąraše gali pasigesti Domanto Sabonio pavardės.

Tačiau tam yra paprasta priežastis: per savo dar trumpą karjerą vienas „Indiana Pacers“ lyderių spėjo sudalyvauti tik viename Europos čempionate 2015 m., kuriame dar žaidė epizodiškai – aikštėje pasirodė tik 4 rungtynėse iš 8 (vid. 7 min., 2 taškai ir 3 atkovoti kamuoliai).

Balsuoti galima čia 

FIBA taip pristato Lietuvos krepšinio savaitę:

„Nesvarbu, kokio lygio konkurencija ir varžovai laukia, visada galite laukti, kad Lietuvos rinktinė bus tarp geriausiųjų. Tiesą sakant, prizininkų podiumai atrodo neįprastai be žaliai-geltonai-raudonai nuspalvintų vyrukų iš Lietuvos.

Rasti kitą tokią šalį, kuri yra tiesiog išprotėjusi dėl krepšinio kaip Lietuva, yra nelengva užduotis. Šis sportas yra neatsiejama Lietuvos istorijos ir tradicijų dalis dar nuo 1937 ir 1939 m., kai ši nedidelė Baltijos valstybė laimėjo dvi Europos pirmenybes iš eilės, iškovodama visas 12 pergalių.

Vėlesniais dešimtmečiais Lietuvos krepšinio mokykla išugdė dešimtis visame pasaulyje žinomų žvaigdžių, o kai 1990-aisiais ši baltų valstybė susigražino nepriklausomybę, į dominuojančias pozicijas grįžo ir Lietuvos krepšinis.

Paskutinis praėjusio tūkstantmečio dešimtmetis buvo pažymėtas sidabru 1995 m. Europos čempionate ir įspūdingiu bronziniu žygiu trijose olimpiadose iš eilės (1992, 1996 ir 2000 m.).

Naujas tūkstantmetis pažymėtas naujos Lietuvos krepšinio kartos pergalėmis ir medaliais. Per pastaruosius 20 metų Lietuvos rinktinė iš keturių Europos čempionatų grįžo su medaliais (auksas 2003 m., bronza 2007 m. bei du sidabro medaliai iš eilės 2013 ir 2015 m.).

Pridėkite prie šios kolekcijos dar bronzos medalius, laimėtus 2010 m. FIBA Pasaulio taurės turnyre – atrodo, kad dauguma Lietuvos krepšininkų, žaisdami rinktinėje pakelia savo žaidimą į dar aukštesnį lygį.

Ir tuomet gausite atsakymą, kodėl tūkstančiai ištikimų aistruolių seka paskui savo numylėtinius visur, kur tik jie bežaistų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.