EUROLYGA 2023

Ekrane – „Žalgirio“ žygis į Eurolygos finalo ketvertą

Džiaugsmo ašaros Šarūno Jasikevičiaus akyse, iš proto besikraustanti „Žalgirio“ arena, lyg žemę pardavę sugniuždyti Pirėjo „Olympiakos“ žaidėjai. Tokį vaizdą buvo galima pamatyti tiksint paskutinėms šių komandų rungtynių sekundėms 2018 metais balandžio 26 dieną. Tai buvo Eurolygos ketvirtfinalio serijos ketvirtasis mačas. Jame 101:91 triumfavę žalgiriečiai pateko į finalo ketvertą.

 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2020, 2:07 PM

Šią visiems Lietuvos krepšinio sirgaliams įsimintiną dvikovą sekmadienį, gegužės 17 dieną, nuo 21.30 val. rodys „TV3 Sport“ kanalas ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“. Jas komentuos Paulius Jakelis.

Prieš 2017-2018 m. Eurolygos sezoną dauguma krepšinio specialistų prognozavo Kauno ekipai vietą tarp turnyro autsaiderių, bet „Žalgiris“, turėjęs vieną mažiausių biudžetų tarp visų klubų, visas prognozes apvertė aukštyn kojomis.

Minėtose rungtynėse žalgiriečiai pademonstravo pasakišką puolimą. Jie pataikė net 13 iš 24 tritaškių (54 proc.). Kanadietis Kevinas Pangosas prie pergalės prisidėjo 21 tašku, o Edgaras Ulanovas atseikėjo varžovams 20, nors jo sezono vidurkis iki šių rungtynių buvo tik 7,4 taško. Be to, šis puolėjas atkovojo 9 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

Mūšis buvo itin kietas, krepšininkai nevengė stipraus kontakto – abiejų komandų žaidėjai kartu metė net 69 baudas!

Atkrintamųjų varžybų ketvirtajame serijos mače „Žalgiriui“ dar atstovavo Brandonas Daviesas, Paulius Jankūnas, Axelis Toupane'as, Vasilije Micičius, Artūras Milaknis, Aaronas White'as, Antanas Kavaliauskas, Beno Udrihas, Paulius Valinskas ir Martynas Sajus.

Graikijos klubui nepadėjo ir garsusis Vassilis Spanoulis, surinkęs 19 taškų. 17 įmetė tuomet „Olympiakos“ marškinėlius vilkėjęs latvis Janis Strelniekas. Jis surinko 22 naudingumo balus. Tai buvo geriausias rezultatas Pirėjo komandoje.

„Žalgiris“ 2017-2018 m. Eurolygos turnyro reguliariajame sezone užėmė šeštąją vietą, o „Olympiakos“ – trečiąją. Graikijos klubas turėjo namų aikštės persvarą, bet kauniečių tai nesutrikdė.

Finalo ketverto pusfinalyje „Žalgiris“ turėjo pripažinti Stambulo „Fenerbahce“ pranašumą, bet mače dėl trečiosios vietos ant menčių paguldė galingąjį Maskvos CSKA klubą. Šią turtingiausią lygos komandą kauniečiai buvo parbloškę ir reguliariajame sezone. Jame Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pasiekė ir daugiau įspūdingų pergalių – dukart nukovė „Barcelona“ klubą, po sykį – „Fenerbahce“, „Panathinaikos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.