EUROLYGA 2023

LKF posėdis – gegužės 26-ąją: spręs svarbius Lietuvos krepšinio klausimus

Penktadienį, gegužės 15 dieną, vaizdo konferencijos būdu vyko Lietuvos krepšinio federacijos Meistriškumo komisijos posėdis, kuriame vėl buvo sprendžiamas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) likusios sezono dalies likimas. Po komisijos narių diskusijų ir įvairių argumentų buvo nutarta, kad galutinį sprendimą priims Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomasis komitetas (VK). Jo posėdis vyks gegužės 26 dieną.

Arvydas Sabonis, Mindaugas Špokas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis, Mindaugas Špokas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis, Mindaugas Špokas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis, Mindaugas Špokas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis, Mindaugas Špokas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis, Mindaugas Špokas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis, Mindaugas Špokas<br>M.Patašiaus nuotr.
Arvydas Sabonis, Mindaugas Špokas<br>M.Patašiaus nuotr.
Arvydas Sabonis, Mindaugas Špokas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis, Mindaugas Špokas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 16, 2020, 12:01 PM

Iki VK posėdžio Lietuvos krepšinio federacija kreipsis į Lietuvos mokslo, švietimo ir sporto (ŠMSM) bei sveikatos apsaugos ministerijas (SAM), jog šios pateiktų konkrečias sąlygas bei reikalavimus, kurių laikantis būtų galima pratęsti Lietuvos moksleivių krepšinio lygos visų amžiaus grupių čempionatus.

„Suprantame daugumos norą, įskaitant ir mūsų, grįžti į įprastą gyvenimo ritmą ir vėl džiaugtis krepšiniu, tačiau šiai dienai Vyriausybės ir ministerijų diktuojamos sąlygos to neleidžia oficialiai daryti, tad kol nesame šimtu procentų įsitikinę, kad vaikai galės saugiai sportuoti, negalime priimti tokio sprendimo.

Meistriškumo komisijos posėdyje buvo nuspręsta, jog galutinį sprendimą priims LKF Vykdomasis komitetas, o iki posėdžio turėsime atlikti namų darbus ir oficialiai kreiptis į atitinkamas ministerijas, jog šios pateiktų aiškias sąlygas būtent moksleivių lygai, kurių laikydamiesi galėtume pratęsti čempionatą.

Gavę šiuos išaiškinimus, kreipsimės į krepšinio mokyklas, ar jos galės įvykdyti reikalavimus. Jeigu viskas klostysis palankia linkme, turėsime keisti ir savo lygos nuostatus, ir atitinkamaisvaržybų sistemas. Daug salygų, kurias privalėsime įgyvendinti. Gaila, jog negalime priimti greitesnių sprendimų, bet dar kartą pasikartosiu, jog pirmoje vietoje yra visų sveikata, o tik po to krepšinis, negalime nepaisyti esamų karantino sąlygų, o spėlioti ar prognozuoti, kas bus, jeigu bus irgi nėra geriausias variantas“, – mintimis dalinosi LIDL-MKL direktorius Irmantas Birbalas.

Daug nežinomųjų ties sezono pratęsimu įžvelgia Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos direktorius Alfredas Kaniava.

„Klaipėdos mieste švietimo įstaigos ugdymo procesą baigs nuotoliniu būdu, todėl mokyklos savo sporto bazių nenuomos. Klaipėdos sporto medicinos centras vis dar nedirba ir kada pradės dirbti atsakyti negali, todėl didelė dilema, kaip išspręsti moksleivių leidimus sportuoti ir dalyvauti varžybose. Tai šiuo metu yra neįmanoma. O mokyklos trenerių, dalyvaujančių MKL čempionate, balsavime balsai pasiskirstė taip: už nutraukimą balsavo 7, už pratęsimą 6 treneriai“, – sakė V.Knašiaus KM direktorius A.Kaniava.

Tačiau anot vieno iš Sostinės KM trenerių, Tomo Purlio, su trenerių, mokyklų vadovų ir tėvelių pastangomis, galima užtikrinti vaikų saugumą ir tęsti sezoną.

„Manau turėtume pabandyti tęsti sezoną. Jau leista sportuoti su kontaktu aukšto meistriškumo sportininkams, nors tarp jų gali būti ir vyresnių, rizikos grupėje esančių sportininkų. Moksleiviai nėra rizikos grupėje, todėl tikėtina, kad nuo birželio mėnesio bus leista sportuoti salėse su kontaktu. Be abejo, reiktų visų mūsų pastangų užtikrinant saugumą.

Į tai turėtų įsitraukti treneriai, mokyklų vadovai ir tėveliai. Vaikai jau du mėnesius yra be krepšinio ir jei galvosime tik apie naują sezoną, gali ne tik žymiai nukristi esamų krepšininkų forma, bet ir krepšininkai gali pakeisti sporto šaką, ir, pavyzdžiui, nueiti į futbolą, kurio čempionatai jau yra atnaujinami“, – teigė SKM treneris Tomas Purlys.

LKF Meistriškumo komisijos nutarimai yra rekomendacinio pobūdžio, galutinius sprendimus priima LKF Vykdomasis komitetas. Gegužės 15 dienos posėdyje dalyvavo 16 komisijos narių iš 23.

LKF Meistriškumo komisijos sudėtis: Ramūnas Butautas, Darius Maskoliūnas, Antanas Sireika, Dalius Lubys, Vladas Garastas, Irmantas Birbalas, Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, Lina Brazdeikytė, Giedrius Gustas, Donatas Slanina, Aurimas Bikulčis, Gintautas Žibūda, Regimantas Juška, Rolandas Radvila, Steponas Kairys, Vydas Gedvilas, Gintautas Regina, Saulius Momkauskas, Vilius Stanišauskas, Alfredas Kaniava, Dainius Čiuprinskas, Tomas Purlys, Žydrūnas Valuckis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.