EUROLYGA

J. Gomelskis kalba tik apie vieną kelią: Eurolyga turi paskelbti sezono pabaigą

Europos krepšinis laukia galutinio Eurolygos sprendimo – ar bus atnaujintos varžybos, ties kokia stadija jos galėtų būti atnaujintos ir kur galėtų turnyras vykti. Tačiau vienas garsesnių Rusijos krepšinio vardų – 81-erių olimpinis čempionas Jevgenijus Gomelskis įsitikinęs, kad Eurolyga turėtų paskelbti apie varžybų nutraukimą, nes jau dabar yra sudarytos nevienodos sąlygos klubams sugrįžti į sezoną.

 realnajarossia.rf. nuotr.
 realnajarossia.rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2020, 3:28 PM

Eurolygos vadovai galutinį sprendimą dėl sezono ateities turėtų priimti gegužės 25-ąją.

Jei lyga priims sprendimą tęsti sezoną, tuomet komandos būtų apie tai iškart informuotos ir prasidėtų pasirengimas varžyboms.

Per keturias dienas klubams tektų atvykti į vieną Europos valstybę, kurioje ir būtų pratęstas sezonas.

Skelbiama, kad Eurolyga svarsto keturių šalių variantus: Graikijos (Atėnai), Serbijos (Belgradas), Lietuvos (Kaunas ir Vilnius) ir Vokietijos (Kelnas) kandidatūras.

Karantinas, jei jo prireiktų, būtų taikomas gegužės 29 – birželio 11 dienomis, nuo birželio 12 d. iki liepos 2 d. vyktų treniruočių stovykla, nuo liepos 4 iki 17 d. būtų sužaisti Europos taurės mačai, o nuo liepos 4 iki 26 d. – Eurolygos rungtynės.

Eurolyga tikisi užbaigti reguliarųjį sezoną, iki kurio pabaigos dar likusios šešerios rungtynės. Vėliau būtų žaidžiamas finalo aštuonetas.

„Aiškiai galima suprasti, kad Eurolygai nutarus atnaujinti sezoną, komandos bus skirtingose situacijose dėl koronaviruso pandemijos.

Vieni klubai jau treniruojasi, o, sakysime, kad ir CSKA ar „Chimki“ geriausiu atveju pilnos sudėties galės susiburti ne ankščiau nei birželio vidurys.

Tad ekipų pasirengimas bus visiškai skirtingas ir kalbėti apie lygias ir teisingas sąlygas net neverta. Reikia susitaikyti su Eurolygos sezono pabaiga ir pradėti rengtis kitam sezonui“, – tikino 1992 metais su moterų rinktine Barselonos olimpiadoje auksą laimėjęs J. Gomelskis

Specialistas yra garsaus SSRS trenerio Aleksandro Gomelskio brolis.

Į treniruotes pilnu pajėgumu jau grįžo Eurolygoje kovojantys Madrido „Real“, „Valencia“, „Barcelona“, Belgrado „Crvena zvezda“, Vitorijos „Baskonia“. Nuo pirmadienio Vyriausybės sprendimu galima treniruotis ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.