EUROLYGA 2023

„Chimki“ vadovas įvertino R. Kurtinaičio darbą ir apnuogino klubo bėdą: „Prarasime šimtus milijonų rublių“

Rimas Kurtinaitis savaitgalį Kaune atšventė savo 60-ąjį jubiliejų, o tuo metu jo vedamos Rusijos Maskvos srities „Chimki“ krepšinio ekipos vadovas Pavelas Astachovas rusų žiniasklaidai kalbėjo apie būsimus milijoninius nuostolius dėl VTB lygos kovų užbaigimo ir Eurolygos varžybų pristabdymo. „Chimki“ bosas „Rosijskaja gazera“ žurnalistui Igoriui Sobolevui taip pat išsakė savo nuomonę, ar pasitiki Lietuvos treneriu ir ar sugebės komandoje išlaikyti lyderį Aleksejų Švedą.

 Rimas Kurtinaitis<br>bckhimki com. nuotr.
 Rimas Kurtinaitis<br>bckhimki com. nuotr.
Rimas Kurtinaitis ir Aleksejus Švedas<br>VTB league. nuotr.
Rimas Kurtinaitis ir Aleksejus Švedas<br>VTB league. nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rimas Kurtinaitis ir Aleksejus Švedas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rimas Kurtinaitis ir Aleksejus Švedas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 20, 2020, 7:43 PM, atnaujinta May 20, 2020, 8:31 PM

VTB lyga nutraukė savo čempionatą kovo mėnesį, taip ir nepaskelbusi nugalėtojo. Tai lyg ir tapo apmaudžiu antausiu „Chimki“ ekipai, kuri turnyre žengė vienvalde lydere – per 19 mačų pralaimėjo vos kartą ir nuo antroje vietoje esančios daugkartinės čempionės Maskvos CSKA buvo atitrūkusi 3 pergalėmis.

Maskvos srities klubą gali paguosti tik tai, kad ekipa, pagal VTB nuostatas, vis dėlto išsaugojo vietą kitų metų Eurolygos varžybose.

Tuo tarpu šio sezono Eurolygoje R.Kurtinaičio auklėtiniai po tam tikros duobės sugrįžo į geriausiųjų komandų aštuntuką ir svajojo apie atkrintamąsias kovas bei finalo ketverto batalijas.

Jau gegužės 25-ąją Eurolygos vadovybė paskelbs, ar bus tęsiamas sezonas. Tačiau „Chimki“ vadovas P.Astachovas tikina, kad jo manymu šansų toliau tęsti turnyrą nedaug.

„Kalbant plačiai, visi išsiilgo krepšinio. Norisi visiems dirbti tą darbą, kuris yra pagrindinis. Eurolyga šiai dienai svarsto kelis varžybų tęsimo variantus, bet iš esmės viskas susiveda į tokią situaciją: net ir silpninat karantiną niekas negali pasakyti, ar tas sezonas bus sužaistas iki pabaigos.

Pagal planą komandos turės sužaisti reguliarųjį sezoną – tai daugiau kaip 50 rungtynių ir dar ir taip vadinamas „Finalo aštuonetas“. Bet kaip tai padaryti?

Juk reikia surinkti į vieną vietą visas 18 komandų, pasodinti jas į karantiną, leisti pasirengti treniruotėse kovoms ir surengti mačus, kurie vyks mažiausiai dvidešimt du trupučiu dienų, – kalbėjo P.Astachovas. – Tai labai sunki užduotis. Teoriškai tai įmanoma, bet praktiškai aš net neįsivaizduoju, kaip tai gali įvykti ir kaip tai atrodys.

Todėl visi laukia kito pirmadienio, kai bus paskelbtas sprendimas.“

– Jau balandžio pradžioje sakėte, kad dėl visų tų sustabdymų teks optimizuoti „Chimki“ biudžetą (klubas tikino, kad jo biudžetas šiam sezonui yra 32 mln. JAV dolerių – lrytas.lt). Kokioje stadijoje šis klausimas?, – buvo paklaustas P.Astachovas.

– Dabar mes dirbame tik ties tuo, kad skaičiuojame nuostolius, kurie atsirado sustabdžius varžybas. Galutinė suma kol kas negali būti užfiksuota, nes dar nėra aiški situacija su Eurolyga.

Jei turnyrą bus nutarta sužaisti iki pabaigos, tai natūralu, jog atsiras dar daugiau išlaidų. Bet kitą vertus, tai būtų signalas rėmėjams, kad mes esame turnyre, žaidžiame ir esame matomi.

Tad kalbėti apie nuostolių skaičius dar anksti, bet tai, kad mes prarasime šimtus milijonų rublių, tai faktas.

– Šiomis dienomis 60-metį šventė „Chimki“ treneris R.Kurtinaitis. Jūs patenkintas jo darbu? Kalbėjotės su juo apie kito sezono sudėtį?

– Rimas yra treneris, su kuriuo yra susiję geriausi „Chimki“ ekipos metraščio puslapiai. Mes su juo dukart laimėjome Europos taurę, vieną kartą ėmėme VTB lygą.

Ir visada su juo kovojame VTB atkrintamuosiuose mačuose. Taip, su juo preliminariai aptarėme sudėtį kitam sezonui, bet iki konkrečių reikalų rankos dar nepriėjo, nes nieko neaišku.

Nežinoma, kokiu formatu vyks ateinanti sezonas, su sirgaliais ar be jų – juk tai svarbu galvojant apie bilietus ir abonementus. Taip kad kol kas viskas yra sustoję, viskas „ant pauzės“.

– Visus domina situacija su A.Švedu, kuris, gandų lygyje, persikels į NBA. Užduosiu klausimą tiesiai-šviesiai – kuo be pinigų galima būtų sudominti A.Švedą likti „Chimki“ ekipoje?

– Manau, kad per tą laiką, kurį A.Švedas žaidžia mūsų klube, jis suprato, kad tai jo komanda. Jam čia komfortiška tiek žaidybine, tiek žmogiškąja prasme.

Jis yra mūsų lyderis – net kai perkame naujus žaidėjus, kaip kada konsultuojamės su Aleksejumi. Ta prasme, jis ne tik brangiausiai apmokamas ekipos žaidėjas, bet dalis komandos – reikia pastebėti, kad labai svarbi dalis. Ir žinoma, mes norime, kad jis liktų „Chimki“, džiugintų mus ir sirgalius savo žaidimu.

Šiai dienai mes turėjome pirminius pokalbius su jo atstovais. Dėl situacijos su Eurolyga kol kas viskas stovi vietoje. Jei teks sužaisti turnyrą – viena istorija, jei ne – tuoj pat pratęsime derybas.

Manau, jei jis turės rimtą NBA pasiūlymą – kalbu net ne apie pinigus, o jo vaidmenį NBA ekipoje, tuomet mums jį išlaikyti bus be galo sunku.

Nežiūrint į tai, kad Aleksejus jau žaidė NBA, jis priimtų iššūkį ir vėl ten kovotų, tačiau tik atsižvelus į tam tikras garantijas naujoje komandoje ir trenerio požiūrį į jį.

O jei tokio pasiūlymo nebus, aš nematai jokių prielaidų, kodėl A.Švedui reikėtų keisti ekipą, mat dabar jis absoliutus „Chimki“ lyderis. Kas ir ką besakytų, vis dėlto tai bus tik Aleksejaus sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.