EUROLYGA 2023

J. Valančiūnas – apie situaciją Memfyje, naujus atradimus ir pažadą dėl Lietuvos rinktinės

NBA lyga kol kas gyvenu laukimu. Tačiau komandos jau pradeda po truputį rinktis į treniruotes. Ne išimtis ir „Memphis Grizzlies“ klubas, kuriame žaidžia lietuvis Jonas Valančiūnas.

 Jonas Valančiūnas papasakojo apie karantiną JAV.<br> Lrytas.lt montažas
 Jonas Valančiūnas papasakojo apie karantiną JAV.<br> Lrytas.lt montažas
 Jonas Valančiūnas papasakojo apie karantiną JAV.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Jonas Valančiūnas papasakojo apie karantiną JAV.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 24, 2020, 7:15 PM, atnaujinta May 28, 2020, 10:23 AM

Aukštaūgis „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Nauja diena“ vedėjui Ignui Grinevičiui papasakojo apie karantiną JAV, savo laisvalaikį ir prognozes dėl sezono.

– Kaip šiuo metu pas jus atrodo treniruotės?

– Jos yra individualios, dirbant su treneriu vienam. Metimai, treniruoklių salė, prasitampymai – nieko labai rimto. Kol kas negalime treniruotis komandiškai, bet kažkiek grįžome į salę.

– Kaip atrodo sportinė forma?

– Formos dar trūksta. Vis tiek žaidimo ritmo nepakeisi, bet po truputį įeiname ir laukiame tų komandinių treniruočių.

– Kokios prognozės ir kiek yra optimizmo visoje šitoje situacijoje?

– Daug visokių kalbų, minčių. Laukiame sprendimo, buvo pasakyta, kad jis bus per artimiausias dvi-keturias savaites, o vieną jau tikrai praėjo, dar trys liko. Tada jau žinotume, ar bus nutrauktas sezonas, ar grįšime į sales, ar bus kažkoks sezono pratęsimo formatas.

– Ar NBA konsultavosi su žaidėjais dėl sezono pratęsimo?

– Buvo pokalbis. Ta žaidėjų nuomonė buvo girdima ir į ją atsižvelgė. Reikia žiūrėti, kad būtų saugu, kad kažkas blogo neatsitiktų. Sunku tokį dalyką suvaldyti, bet tikėkimės viskas išeis gerai.

– Shaquille'as O'Nealas išsakė nuomonę, kad sezonas neturėtų tęstis. Kokia būtų jūsų pačio nuomonė?

– Vėl gi, čia yra viena iš nuomonių. Taip, turbūt keistųsi formatas, kitas sezonas nusikeltų, vasaros keičiasi. Tai atsilieps ne tik šiai, bet ir kitai vasarai. Tačiau niekas nenori iš šio sezono paaukoti.

– Kokia situacija dėl viruso yra Memfyje?

– Manau situacija yra rimta visoje JAV. Čia ne tiek buvo blogai, kiek Niujorke ar Kalifornijoje. Dabar ji gerėja, tačiau virusas vis dar gyvas.

– Prieš NBA sezono sustabdymą ar buvo kažkiek nuojautos, kad taip gali nutikti?

– Tiesą pasakius, tai nuojautos nebuvo, buvo šokas. Išgirdau per žinias, kaip tik buvome Portlande ir kambaryje buvo įjungtas televizorius. Taigi sužinojau netgi ne iš komandos, o iš ESPN žinių. Tokios patirties neturėjau savo gyvenime. Neįprasta situacija.

– Ką tuomet kalbėjote su komandos draugais, klubo viduje?

– Klubas davė instrukcijas, kaip elgtis, kaip grįžti namo. Buvo priimtos skubios reformos, niekas nežinojo kaip elgtis būtent dėl Rudy Gobert'o teigiamo testo. Turėjo kažkas įvykti, tačiau tuo laiku niekas nežinojo, kaip elgtis.

– Be krepšinio jau esate porą mėnesių. Kaip jie prabėgo?

– Įvairiai. Iš pradžių buvau pasiruošęs rungtynėms, o sėdi namie ir nieko neveiki. Treniruočių, rungtynių nėra, dėl karantino negali išeiti į lauką. Įdomu buvo, po to pripratome prie visko.

– Kaip atrodė karantino situacija JAV?

– Pradžioje baugokai. Visi su kaukėmis, visi su pirštinėmis, virusas nematomas, baugu buvo. Po to žmonės įprato ir dabar tvarkomės neblogai.

– Ką atradote atsiradus daugiau laisvo laiko?

– Visko, nuo maisto gaminimo iki medelių sodinimo namuose. Galbūt daugiau namų ruošos darbų. Prieš tai būdavo treniruotės, rungtynės, dabar galima pasidaryti mažus darbelius.

Vakar kaip tik teko gamint suši. Toks naujas atradimas. Tikrai neturėjau laiko gaminti, nebuvau labai geras šefas, tai naujas atradimas.

– Kokia reakcija buvo dėl nukeltų Tokijo olimpinių žaidynių?

– Gaila, liūdna. Ta vasara tokia veltui. Buvo didelių planų, naujas treneris, norėjome į jas patekti. Gaila, bet tai yra sveikatos problema ir mes negalime rizikuoti. Manau buvo priimtas geriausias sprendimas ir lauksime kitų metų.

Jei sveikata leis, aš būsiu pasiruošęs, kaip ir kiekvieną kartą.

– Karantino metu ar nekankina Lietuvos ilgesys?

– Tikrai kankina. Matyt, tai yra ilgiausias laikas, kuomet po sezono išbuvau JAV. Visą laiką tokiu laiku jau būdavau namuose. Tik vienais metais Toronte, kai žaidėme finale, užsitęsė. Situacija Lietuvoje tikrai nebloga ir tada dar labiau ilgiesi.

Labiausiai trūksta mamos cepelinų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.