EUROLYGA 2023

Ą. Tubelį Arizonos universitete treniruos NBA čempionas

18-metis 207 cm ūgio Ąžuolas Tubelis trečiadienio vakarą pranešė, kad stabdo savo profesionalaus krepšininko karjerą Vilniaus „Ryto“ klube ir vyksta mokytis į Arizonos universitetą bei atstovaus šios aukštosios mokyklos ekipai NCAA pirmenybėse. Jau po kelių valandų paskelbta, kad į Arizonos krepšinio komandos trenerių štabą atvyksta ir NBA čempionas Jasonas Terry.

Jasonas Terry treniruos Arizonos universiteto komandą<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Jasonas Terry treniruos Arizonos universiteto komandą<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2020, 8:31 AM

Būtent šiame universitete karjerą pradėjo ir pats J.Terry. Jis Arizonos „Wildcats“ komandoje žaidė 1995-1999 m. laikotarpiu ir 1997-aisiais iškovojo NCAA titulą.

Net 19 metų NBA praleidusiam gynėjui tai bus debiutas trenerio pareigose. 2018-siais profesionalo karjerą baigęs J.Terry iki šiol darbavosi „Dallas Mavericks“ administracijoje, kurioje ėjo dukterinės komandos Teksaso „Legends“ generalinio direktoriaus asistento pareigas.

42 metų buvęs atletas per karjerą NBA atstovavo šešioms skirtingoms komandoms, o būtent su Dalaso bendraklubiais 2011-aisiais jam pavyko tapti NBA čempionu, parklupdžius LeBrono Jameso vedamus „Miami Heat“ krepšininkus.

Su 18 881 karjeros taškų jis užima 61-ąją vietą NBA istorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.