EUROLYGA 2023

Koronavirusas sustabdė Arnoldą Kulboką – rengėsi atstovauti NBA klubui

Arnoldas Kulboka jau galėjo krautis lagaminus į NBA, tačiau koronaviruso pandemija tuos planus sujaukė. Krepšininko agentas Tadas Bulotas Lietuvo krepšinio rinktinės žaidėjo Mindaugo Kuzminsko kuriamoje ir per „Delfi tv“ rodomoje laidoje „Iš rūbinės“ atskleidė, kad lietuvis jau pavasarį planavo apsirengti NBA komandos marškinėlius.

Arnoldas Kulboka galėjo išvykti į NBA<br>FIBA nuotr.
Arnoldas Kulboka galėjo išvykti į NBA<br>FIBA nuotr.
Arnoldas Kulboka galėjo išvykti į NBA<br>FIBA nuotr.
Arnoldas Kulboka galėjo išvykti į NBA<br>FIBA nuotr.
Arnoldas Kulboka galėjo išvykti į NBA<br>FIBA nuotr.
Arnoldas Kulboka galėjo išvykti į NBA<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-05-28 19:35, atnaujinta 2020-05-28 20:25

2018-ųjų NBA Naujokų biržoje 19 metų 205 cm ūgio A.Kulboką 55-uoju šaukimu pasikvietė „Charlotte Hornets“.

„Artūru Gudaičiu aktyviai domisi Madrido „Real“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos. Tai galiu patvirtinti, tiesa – pats Artūras gali pratęsti sutartį su Milano „Olimpia“ komanda, tačiau viskas priklauso nuo jo. A. Gudaitis turi pasirinkimą – likti ar išvykti, - M. Kuzminskui atskleidė T. Bulotas, – Luku Lekavičiumi po gero sezono taip pat domisi, tačiau, kol kas, jo – sprendimas neaiškus. Arnoldas Kulboka domino Kauno „Žalgirio“ klubą, tačiau jau pasirašė kontraktą, ir tai nėra „Žalgiris“. Įdomus dalykas, kad jeigu ne šita pandemija, jis jau būtų keliavęs į Šarlotės „Hornets“ klubą NBA lygoje.“

Šiame sezone A.Kulboka atstovavo Bilbao „RETAbet“ klubą ir Ispanijos pirmenybes vidutiniškai per 21 minutę pelnė po 8,5 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio ir rinko po 6,7 naudingumo balo.

22-ejų atletas praėjusią vasarą dalyvavo NBA Vasaros lygoje ir atstovaudamas „Hornets“ bidutiniškai pelnė po 8,8 taško, atsikovojo po 4,5 kamuolio ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

A.Kulboka prieš mėnesį Vaido Čeponio tinklailaidėje pasidalijo ir savo artimiausiais planais, svajonėmis bei mintimis apie praėjusį sezoną. Krepšininkas sakė, kad kol kas jo ateitis nėra aiški, tačiau ji turėtų tapti skaidresnė jau artimiausiu metu. Sportininkas tinklalaidės pabaigoje leido suprasti, jog yra 90 proc. tikimybė, kad kitąmet jis žais liks žaisti Bilbao klube.

„Šiemet buvau gana didele Bilbao klubo dalimi, o kitąmet, jeigu nuspręsčiau likti Ispanijoje, mano rolė turėtų dar labiau išaugti – pasiūlymą savo karjerą tęsti čia gavau gerokai prieš karantiną, vos tik įsivažiavus sezonui.

Ir nors norėčiau vieną dieną žaisti Eurolygoje bei NBA, pirmiausia turiu įgauti papildomos patirties, patobulėti – manęs nedomina galimybė puikuotis faktu, kad žaidžiu Eurolygos komandoje, jei tuo metu trinsiu suolą. Į aukštesnį lygį noriu žengti būdamas tam pasirengęs“, – sakė krepšininkas.

Jo teigimu, praėjusio sezono metu netrūko susidomėjimo ir iš 55-uoju šaukimu 2018-ųjų metų NBA naujokų biržoje sportininką pasirinkusios „Charlotte Hornets“ komandos – dėmesį rodė ir tarptautinis klubo skautas, ne kartą asmeniškai rašė ir generalinis „širšių“ direktorius Mitchas Kupchackas. Anot krepšininko, NBA komandos vadovybė yra patenkinta jo žaidimu Ispanijoje ir tvirtėjančiu sudėjimu.

„Nežinau, po kelių metų atsidursiu NBA, bet esu įsitikinęs, kad šį tikslą pasieksiu – tikiu savimi ir kryptingai dirbu, kad ši svajonė vieną dieną išsipildytų“, – tvirtino A.Kulboka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.