EUROLYGA 2023

JAV krepšinio autoritetas G. Popovichius neištvėrė: „D. Trumpas yra beprotis“

„San Antonio Spurs“ legenda treneris Greggas Popovichius taip pat sureagavo į juodaodžio George‘o Floydo nužudymą. Tiesa, autoritetingas amerikietis pirštu bedė į JAV prezidentą Donaldą Trumpą.

 G.Popovichius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 G.Popovichius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2020, 11:30 AM, atnaujinta Jun 2, 2020, 11:34 AM

„Mane labiausiai siutinai tai, kad vis dar matome, kokie mūsų šalies policininkai yra rasistai. Tai vyksta ilgą laiką, niekas nesikeičia. Štai dėl šios priežasties protestai toliau tęsiasi. Be lyderystės ir supratimo, kokia didelė problema tai yra, niekas nesikeis.

Baltaodžiai amerikiečiai vengė spręsti šią problemą, tačiau tai turi keistis“, – leidiniui „The National“ teigė G.Popovichius.

 

Gegužės pabaigoje JAV policijos pareigūnas mirtinai užsmaugė juodaodį, kuris parduotuvėje bandė atsiskaityti padirbtais pinigais. Nors G.Floydas bandė priešintis ir sakyti, kad negali kvėpuoti, pareigūnas į tai nereagavo, kol galiausiai vyras užduso.

Tai sukėlė milžinišką atgarsį JAV, kur kilo didžiuliai protestai.

„Tai neįtikėtina. Jei D.Trumpas turi smegenų, jis turi išeiti ant scenos ir nuraminti bei suvienyti žmones. Bet jam tai nesvarbu, net dabar. Jis yra beprotis, jo gyvenime viskas sukasi tik aplink jį. Jis siekia naudos tik sau. D.Trumpas niekada nekalba apie geresnį gyvenimą žmonės, jis visada toks buvo ir yra“, – griežtai dėstė „Spurs“ strategas.

G.Popovichius pripažino, kad bandys gerinti šią situaciją, tačiau teigia, kad prie to turi prisidėti visi.

„Mums reikia prezidento, kuris ateitų ir pasakytų, kad juodaodžių gyvybės yra svarbios. Užtenka pasakyti tris žodžius. Bet jis to padaryti negali. Tai jam nėra palanku. Vis dėlto reikia ne tik D.Trumpo indėlio, reikia, kad sistema pasikeistų.

D.Trumpas negali pagerinti šios situacijos, nes jis nėra lyderis“, – griežtai kalbėjo G.Popovichius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.