EUROLYGA 2023

LKF trejiems metams diskvalifikuotas lietuvis sėkmingai tęsia karjerą: Danijoje tapo čempionu

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) trejiems metams diskvalifikuotas Deividas Pogužinskas toliau sėkmingai žaidžia krepšinį. 25-erių 202 cm ūgio panevėžietis šį pavasarį tapo Danijos trečiosios lygos čempionu.

 LKF trejiems metams diskvalifikuotas lietuvis sėkmingai tęsia karjerą: Danijoje tapo čempionu.<br>Danijos trečiosios krepšinio lygos nuotr.
 LKF trejiems metams diskvalifikuotas lietuvis sėkmingai tęsia karjerą: Danijoje tapo čempionu.<br>Danijos trečiosios krepšinio lygos nuotr.
Lukas Grabauskas ir Deividas Pogužinskas.<br>Facebook nuotr./informatorevigevanese.it nuotr.
Lukas Grabauskas ir Deividas Pogužinskas.<br>Facebook nuotr./informatorevigevanese.it nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 3, 2020, 7:49 PM, atnaujinta Jun 4, 2020, 8:00 AM

Aukštaūgis praėjusį sezoną rungtyniavo Bjerringbro „Bjerringbro“ komandoje, kuri varžėsi Danijos trečioje lygoje. Tiesa, lyga nepriklauso FIBA organizacijai, todėl žaidėjas galėjo nevaržomai rungtyniauti.

Dėl koronaviruso pandemijos čempionatas buvo nutrauktas, tačiau pastaroji ekipa lygoje pirmavo (13 pergalių ir 4 pralaimėjimai), todėl buvo paskelbta nugalėtoja. Maža to, kitame sezone komanda galės varžytis antroje Danijos krepšinio lygoje.

„Bjerringbro“ klube rungtyniauja tik lietuviai, tarp jų – ir D.Pogužinskas, kuris 2019 m. vasarą Lietuvoje buvo diskvalifikuotas už neteisėtą manipuliavimą rungtynių rezultatais.

Problemos Italijoje

Žinia dėl galimo D.Pogužinsko ir buvusio komandos draugo Luko Grabausko manipuliavimo sporto varžybų rezultatais į Lietuvą atskriejo 2019 m. vasarą.

Lietuviai, rungtyniavę Mortaros „Enrico Battaglia“ klube, 2018 metų gruodį buvo atleisti, nes Italijos krepšinio federacija pripažino, jog jie yra kalti dėl lažybų organizavimo. Dėl to lietuviai buvo diskvalifikuoti iš Italijos krepšinio atitinkamai 4 ir 3 metams.

Vėliau L.Grabauskas grįžo rungtyniauti į Lietuvą, kur gynė Šakių „Vyčio“ garbę, jis taip pat turėjo atstovauti šaliai ir 3x3 turnyre Europos žaidynėse. D.Pogužinskas prisijungė prie Regionių krepšinio lygoje rungtyniaujančios Kauno „Atleto-LSU“ ekipos.

Tačiau problemos pasivijo ir Lietuvoje.

Lietuvos krepšinio federacija raštu kreipėsi į Italijos krepšinio federaciją bei FIBA dėl informacijos suteikimo.

2019 m. rugpjūčio 27 dieną Lietuvos krepšinio federacija (LKF) gavo FIBA sprendimą dėl galimai nesąžiningo krepšininkų D.Pogužinsko ir L.Grabausko elgesio.

Krepšininkai buvo suspenduoti šia tvara:

Deividas Pogužinskas – nuo 2019 m. gegužės 7 d. iki 2022 m. gegužės 7 d.;

Lukas Grabauskas – nuo 2019 m. gegužės 7 d. iki 2023 m. gegužės 7 d.

„Netoleruojame veiklos, prieštaraujančios sporto etikai ir sąžiningam krepšiniui. Tikime, kad šis įvykis taps precedentu, siekiant sustabdyti manipuliavimą sporto varžybų rezultatais ateityje. Tikimės, kad visi krepšininkai gerų rezultatų ir pergalių sieks sąžiningai, o šiems krepšininkams tai bus gera pamoka“, – tada sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Minėti krepšininkai negali dalyvauti visose LKF narių, lygų, organizacijų, kurioms LKF delegavo teises vykdyti nacionalinius čempionatus, vykdomose varžybose, tačiau tai neužtvėrė kelio rungtyniauti Danijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.