EUROLYGA 2023

Gerbėja nutarė W. Disney animacinių filmų herojais pagrąžinti NBA klubų logotipus

NBA vadovybė jau prieš geras porą savaičių nutarė, kur startuos atsinaujinęs čempionatas ir kur iki spalio 12 dienos paaiškės naujasis lygos čempionas. NBA komisaras Adamas Silveris įvardijo, kad stipriausios 22 ekipos susirinks į Orlando Disneilendą „Walt Disney World Resort“ ir ten pratęs varžybas be žiūrovų.

 Pagrąžinti animacinių filmukų herojais NBA klubų logotipai<br> lrytas.lt koliažas
 Pagrąžinti animacinių filmukų herojais NBA klubų logotipai<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2020, 4:40 PM

1971-siais atidaryta 101 kvadratinio kilometro plote įsikūrusi Walto Disney pasakų šalis kasdien gali aptarnauti daugiau kaip 77 tūkst. žmonių, jame yra 27 didžiausi viešbučiai, kuriuose ir gyvens kovosiančios komandos.

NBA ir W.Disney filmų gerbėja dailininkė Whitney Medworth nutarė pažymėti artėjantį įvykį suderinusi garsių animacinių filmukų herojus ir NBA klubų logotipus.

„W.Disney pasaulis taps namais NBA čempionatui. Kaip krepšinio gerbėja aš palaikau šią inicityvą. Mačiau, kad kažką panašaus daro kolegos  – „PK air desingns“ dizaineriai. Kol kas sukūriau 8 naujus disnėjiškus NBA klubų logotipus, tačiau iki čempionato turėtų būti visų ekipų logotipai, papuošti animaciniais herojais“, – parašė W.Medworth.

Disnėjaus pramogų parke Orlande susirinks 22 iš 30 lygos komandų, kitoms jau prasidėjo atostogos, nes jos neturi nė menkiausio šanso prasibrauti į atkrintamuosius mačus.

Į aikštelę grįš ir abu Lietuvos krepšininkai – Jonas Valančiūnas bei Domantas Sabonis ir geriausiu atveju jie žais net iki spalio 12 dienos, kai po galimojo septintojo finalo mačo paaiškės čempionas.

Klubų savininkai patvirtino NBA komisaro A.Silverio parengtą sugrįžimo planą.

Pagal jį čempionatą pratęs 16 sėkmingiausiai iki pirmenybių sustabdymo kovo 12 dieną žaidusių komandų, pagal ligšiolinius rezultatus lentelėje esančių atkrintamųjų varžybų zonoje.

Prie jų prisijungs šešios ekipos, kurias nuo tos zonos skiria ne daugiau nei šešios pergalės. Vakarų konferencijoje yra penkios tokios komandos: „Portland Trail Blazers“, „New Orleans Pelicans“, „Sacramento Kings“, „San Antonio Spurs“ ir „Phoenix Suns“.

Rytuose teisę pratęsti sezoną gavo devintoje vietoje esanti „Washington Wizards“.

„Lietuviški“ klubai yra atkrintamųjų varžybų zonoje. „Indiana Pacers“ su D.Saboniu užima penktąją vietą Rytuose, o „Memphis Grizzlies“ su J.Valančiūnu – aštuntąją vietą Vakaruose.

Komandoms liko sužaisti po 15-18 reguliariojo sezono rungtynių, bet Orlande jų vyks mažiau. Iki atkrintamųjų varžybų klubai sužais po 8 mačus ir paaiškės atkrintamųjų akistatų dalyviai.

Jei devintoji konferencijos komanda nuo aštuntosios atsiliks ne daugiau nei keturiomis pergalėmis, abiejų lauks papildoma akistata. Ekipos sužais tarpusavyje dvejas rungtynes, aštuntąją vietą užimančiam klubui užteks laimėti vienerias iš jų.

Treniruotės Orlande prasidės liepos 9 d.

Planuojama, kad už JAV ribų esantys krepšininkai grįš į JAV iki birželio 15 dienos, o vietiniai žaidėjai – iki birželio 22-osios.

Tuomet bus pradėti žaidėjų testavimai dėl COVID-19 viruso ir prasidės dviejų savaičių treniruočių stovykla.

Pirmosios atnaujinto sezono rungtynės numatomos liepos 31 dieną, o atkrintamosios prasidėtų rugpjūčio 18 dieną.

NBA finalo serijos pradžia numatoma rugsėjo 30 dieną, kuri vėliausiai užsitęsti turėtų iki spalio 12 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.