EUROLYGA 2023

Mįslinga „Ryto“ trenerių rokiruotė priminė skandalingą atsisveikinimą su R. Kurtinaičiu

„Tai visiškas gandas, toks pats, kaip sakyti, kad „Rytas“ domisi Greggu Popovichiumi“, – taip balandžio 15 dieną Rusijos žiniasklaidoje pasirodžiusias kalbas apie Donaldą Kairį Vilniaus „Ryto“ trenerio kėdėje lrytas.lt paneigė klubo direktorius Rolandas Jarutis.

Dainių Adomaitį poste pakeitė Donaldas Kairys. <br> Lrytas.lt montažas
Dainių Adomaitį poste pakeitė Donaldas Kairys. <br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2020, 7:16 PM, atnaujinta Jun 9, 2020, 7:28 PM

Vienas iš sostinės ekipos vadovų neigė tuomet pasirodžiusius gandus, o pranešimus vadino visiška antimi ir agentų žaidimais.

Tačiau prabėgus pusantro mėnesio Lietuvos vicečempionų gretose permainos pradėjo vyti viena kitą. Pradžioje klubas iš Europos taurės perėjo į FIBA Čempionų lygos turnyrą, vėliau buvo atsisveikinta su dvejus metus čia dirbusiu Dainiumi Adomaičiu, o galiausiai į jo vietą buvo paskirtas naujas treneris.

Panašu, kad juo galėjo tapti ir G.Popovichius, nes antradienį „Rytas“ oficialiai išplatino pranešimą, kad klubui nuo šiol vadovaus D.Kairys.

43-ejų specialistas atsisakė pelningesnės sutarties su Saratovo „Avtodor“ komanda ir pasirinko darbą gimtinėje.

Tokie sostinės klubo veiksmai juos pačius pastatė į nepatogią situaciją, kurioje klausimų tikrai kyla.

Galbūt „Ryto“ komanda iš tikrųjų norėjo išsaugoti D.Adomaitį, tačiau nepavykus susitarti ėmė paskubomis dairytis naujo stratego ir susitarė su D.Kairiu. Juolab, kad ir pats R.Jarutis lrytas.lt žurnalistui Modestui Krukauskui aiškino, kad be D.Adomaičio jokių kitų variantų nebuvo.

„Tuomet ir dabar sakau, kad jokių kitų alternatyvų be D.Adomaičio neturėjome. Laukėme jo sprendimo“, – po trenerio sprendimo sakė komandos vadovas.

Birželio 3 dienos pokalbyje R.Jarutis pabrėžė, kad galbūt naujas strategas bus skelbiamas tik po kelių savaičių, o viskas priklausys nuo derybų. Be to, buvo planuojama svarstyti ir Balkanų šalių ir Ispanijos trenerių kandidatūras.

Tačiau prabėgo vos 6 dienos ir „Rytas“ turi naują trenerį.

Galbūt tada ir Rusijos žiniasklaidoje pasklidusios kalbos apie D.Kairio ir „Ryto“ flirtą nebuvo iš piršto laužtos.

„Jis yra pagrindinis pretendentas užimti „Ryto“ komandos trenerio postą. Yra didelė tikimybė, kad abiems pusėms pavyks susitarti dėl ilgalaikio bendradarbiavimo“, – balandį Rusijos portale „Izvestija“ buvo cituojamas neįvardintas šaltinis iš Lietuvos klubo.

Ir jis nemelavo, nes D.Kairys su „Rytu“ oficialiai susitarė dėl trejų metų sutarties.

Be to, 15min.lt sporto redaktoriaus Kęsto Rimkaus kalbintas Saratavo „Avtodor“ prezidentas Vladimiras Rodionovas prasitarė, kad kalbas apie D.Kairį „Ryto“ komandoje jau girdėjo nuo Naujųjų metų pradžios.

Reikėtų pabrėžti ir tai, kad D.Adomaitis tinklalaidėje su Vaidu Čeponiu užsiminė, jog sprendimas keltis į FIBA Čempionų lygą buvo priimtas be jo žinios.

„Jei mane klubas matytų kaip geriausią trenerį pozicijai, tai, manau, kiekvienam treneriui norėtųsi žinoti apie tokius drastiškus pasikeitimus. Aš apie tai sužinojau iš žiniasklaidos.

Faktas, kad Čempionų lyga daro didelį progresą ir matosi skirtumas per kelis metus nuo to, kai žaidėme su Klaipėdos „Neptūnu“, tačiau prognozuoti lygų potencialą sunku, kadangi dar nėra žinomos visos dalyvės.

Faktas, jog turėčiau, ką pasakyti prieš darant sprendimą, kadangi pažįstu abi organizacijas, bendrauju su vadovais. Bet faktas ir tai, jog darant tokius sprendimus yra svarbu ir vidinės susitarimų sąlygos“, – klubo vadovų sprendimą vertino D.Adomaitis.

R.Jarutis savo versijoje teigė, kad treneris apie derybas su kitu turnyru žinojo, o pats sprendimas buvo priimtas labai staigiai.

Puiku, jeigu „Ryto“ vadovai išties neturėdami jokių kitų kandidatų be D.Adomaičio sugebėjo per kelias dienas surasti patikimą trenerį lietuvį. 

D.Kairys turės pakankamai laiko, kad galėtų prisidėti prie komandos komplektavimo naujam sezonui ir kuo geriau pasiruošti jam.

Tačiau net kelių šaltinių patvirtinti pokalbiai už D.Adomaičio nugaros gali priminti poros metų senumo istoriją. Tuomet 2018 metais LKL pusfinalio serijos metu buvo neoficialiai paskelbta, kad nuo kito sezono komandą treneruos D.Adomaitis, nors tuo metu prie klubo vairo stovėjo Rimas Kurtinaitis.

Užbaigęs sezoną dabar jau Maskvos srities „Chimki“ strategas tuomet negailėjo kritikos.

„Aišku, noriu padėkoti ir klubo vadovybei, kuri LKL pusfinalio ir finalo serijų metu susikaupė ir padarė viską, kad mums pasisektų. Ačiū visiems“, – per LKL apdovanojimų ceremoniją ironiškai šypsodamasis rėžė R.Kurtinaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.