EUROLYGA 2023

A. Švedą „Chimki“ ekipoje norintis išlaikyti R. Kurtinaitis: „Galiu jam paskambinti, bet ką aš pasakysiu?“

Rimo Kurtinaičio vedamas Maskvos srities „Chimki“ klubas ir toliau svarsto, kaip būtų įmanoma išlaikyti sudėtyje garsiausią ir brangiausią Rusijos krepšininką Aleksejų Švedą. Lietuvos krepšinio specialistas, dabar leidžiantis laiką Kaune, Rusijos „RIA Novosti“ agentūrai tikino, kad krepšininkas vis dėlto linksta prie minties pratęsti kontraktą su „Chimki“.

Aleksejus Švedas linksta pasirašyti su „Chimki“ sutartį<br>VTB league. nuotr.
Aleksejus Švedas linksta pasirašyti su „Chimki“ sutartį<br>VTB league. nuotr.
 Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aleksejus Švedas linksta pasirašyti su „Chimki“ sutartį<br>M.Krukausko nuotr.
Aleksejus Švedas linksta pasirašyti su „Chimki“ sutartį<br>M.Krukausko nuotr.
Aleksejus Švedas linksta pasirašyti su „Chimki“ sutartį<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aleksejus Švedas linksta pasirašyti su „Chimki“ sutartį<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aleksejus Švedas linksta pasirašyti su „Chimki“ sutartį<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aleksejus Švedas linksta pasirašyti su „Chimki“ sutartį<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aleksejus Švedas linksta pasirašyti su „Chimki“ sutartį<br>T.Bauro nuotr.
Aleksejus Švedas linksta pasirašyti su „Chimki“ sutartį<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2020-06-15 15:33

Praėjusią savaitę ispanų žiniasklaida trimitavo, kad 31-erių 198 cm ūgio A.Švedas jau padėjo parašą po sutartimi su „Chimki“, tačiau tai buvo tik gandai.

Portalo championat.com duomenimis, Rusijos krepšinio žvaigždė, kurį praėjusiame sezone uždirbo beveik 3 mln. JAV dolerių, atmetė Maskvos komandos pasiūlymą. Kontraktas su A.Švedu baigiasi birželio 30 dieną ir jis taps laisvuoju agentu.

„Jo šeima Maskvoje, turi jis verslą Rusijos sostinėje. Todėl jis lyg ir yra linkęs pratęsti sutartį“, – „RIA Novosti“ tikino R.Kurtinaitis.

Šnekama, kad žaidėją vilioja NBA ekipos ir jo agentas Orbradas Fimičius yra visomis keturiomis už tai, kad krepšininkas ir vėl pravertų stipriausios lygos duris.

Už Atlanto rusas vilkėjo „Minnesota Timberwolves“, „Houston Rockets“, „New York Knicks“ ir „Philadelphia 76ers“ komandos marškinėlius.

Gandų lygyje A.Švedu šiemet domėjosi ir Madrido „Real“ bei Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipos.

„Chimki“ ekipos vadovas Pavelas Astachovas tikina, kad ekipos lyderį klubas siekia išlaikyti savo gretose, siūlant 3 metų kontraktą.

„Norime jį matyti komandoje ir toliau. A.Švedas yra geriausias šalies krepšininkas, mes didžiuojamės tuo, kad žaidėjas atstovauja mūsų klubui. Pradėjome derybas, tačiau daug kas priklausys nuo jo paties norų.

Pažįstu jį, žinau, kad A.Švedui kontrakto dydis nebėra svarbus, jam svarbus vaidmuo komandoje. „Chimki“ klube jis yra visiškas lyderis, visi tai supranta.

Tikiuosi, kad A.Švedas tai supras ir liks klube. Vis dėlto tuo pat metu suprantu, kad konkurencija rinkoje yra nemaža“, – nuogąstavo P.Astachovas.

Tuo tarpu R.Kurtinaitis taip komentavo situaciją su A.Švedo derybomis.

„Turime komandos vadovus, kurie ir daro sprendimus. Aš laukiu ir tikuosi, kad pasirašysime sutartį su A.Švedu. Aš galiu jam paskambinti, bet ką aš jam pasakysiu?

Bet tai vadybos reikalas. Kiek man žinoma, A.Švedas nori likti „Chimki“ ekipoje. Jam komfortiška Maskvoje, jis čia su šeima. Be to jis turi sostinėje restoranų verslą. Jis nusiteikęs likti Maskvoje“, – lietuvio žodžius cituoja Rusijos žiniasklaida.

Dar prieš kelias savaites 60-metis R.Kurtinaitis tikino, kad norėtų „Chimki“ matyti kuo daugiau šio sezono krepšininkų.

„Jei teks burti komandą iš naujo, tuomet tai bus laiko švaistymas, visiems vėl reikės pritapti, susižaisti. Kaip treneris, aš norėčiau išlaikyti viską taip, kaip yra šiuo metu. Bet čia yra tik mano norai“, – RIA Novosti pasakojo R.Kurtinaitis.

„Mes turime brangią, bet gerą komandą, todėl norėčiau, kad jos branduolys išliktų. Galbūt net galėtume pasistiprinti“, – pareiškė Maskvos srities „Chimki“ vedlys iš Lietuvos.

60-mečio lietuvio treniruojamas klubas 2019-2020 m. sezone turėjo 32 mln. eurų biudžetą, tačiau kitą sezoną jis ženkliai sumenks.

Kalbama, kad bus surinkta apie 20 mln. biudžetas.

„Kol kas sunku kalbėti apie rinką. Norėčiau išlaikyti esamą komandą, tačiau nuo trenerio mažai kas priklauso. Nežinau, kokių problemų sukels koronavirusas.

Viskas priklausys nuo biudžeto.

Jei viskas bus gerai, norėčiau išlaikyti bent 90 proc. dabartinės komandos“, – Rusijos žiniasklaidai kalbėjo R.Kurtinaitis.

Lietuvos specialistas turėtų būti ramus dėl savo kėdės komandoje.

„Rimas yra išskirtinis treneris. Daugybė komandos pergalių ir sėkmių asocijuojasi su juo. Jo sutartis su klubu galioja dar vieneriems metams.

Žinoma sezono metu pasitaiko ir pykčių, tačiau mes tai įveikiame“, – lietuvio situaciją klube iliustravo „Chimki“ vadovas P.Astachovas.

Anot komandos vadybininko, pasibaigusio nutraukto VTB ir Eurolygos sezono rezultatai tenkino komandos vadovus.

„Sezonas buvo sunkus ir nenuspėjamas. Buvo ir pakylimų, ir nuopuolių. Bet bendrai, jis vyko taip, kaip ir buvo planuotas. Komanda pirmavo VTB lygoje, o Eurolygoje žygiavo septintoje vietoje. Galėjome patekti į atkrintamąsias.

Tai reiškia, kad sezonas buvo geras, gaila, kad jis baigėsi tokiu būdu“, – pasakojo P.Astachovas.

Tiesa, dar prieš galutinį Eurolygos sprendimą „Chimki“ atstovai kalbėjo, kad komandos biudžetas mažės, tai reiškia, kad klubui teks priimti svarbius sprendimus renkantis žaidėjus.

„Sutinku, kad šį sezoną turėjome vieną geriausių sudėčių per visą klubo egzistavimą. Pasirinkome žaidėjus, kurie galėjo išpildyti sunkiausias trenerių užduotis.

Deja, bet žaidėjai kasmet keičia komandas. Kartais klubus palieka penki, šeši ar septyni krepšininkai. Manau, kad šis tarpsezonis bus labai įdomus.

Norime komandoje turėti stiprius vietinius žaidėjus. Rusas, jei jis yra aukštos klasės krepšininkas, turėtų gauti daugiau žaidybinio liko“, – „Chimki“ viziją dėstė rusas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.