EUROLYGA 2023

Kevinas Durantas stebina – investavo į futbolo klubą ir svajoja tapti NBA klubo dalininku

„Brooklyn Nets“ žvaigždė Kevinas Durantas nusprendė investuoti į europietišką futbolą. „Sports Business Daily“ pranešė, jog NBA krepšininkas tapo elitinėje MLS lygoje kovojančios „Philadelphia Union“ ekipos mažuoju savininku. Dukart NBA čempionas įsigijo 5 procentus akcijų su teise įsigyti dar penkis procentus.

 Kevinas Durantas investavo į futbolą Amerikoje<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Kevinas Durantas investavo į futbolą Amerikoje<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2020, 6:50 PM

Krepšininkas jau anksčiau mėgino investuoti į futbolą, tačiau keli bandymai įsigyti „D.C. United“ klubo akcijų baigėsi nesėkmingai.

Kaip teigiama, K.Duranto dalis klube įvertinta mažiausiai 16,25 mln. JAV dolerių.

Sutartyje tarp ekipos ir NBA krepšinio žvaigždės yra ir punktai, kuriuose yra įrašyta bendradarbiavimo galimybė tarp „Philadelphia Union“ ir K.Duranto valdomos filantropinės-verslo kompanijos.

„Aš visada buvau šios sporto šakos gerbėjas, po to pamačiau, kaip greitai auga šios lygos populiarumas Amerikoje, kaip šalyje milžinišku greičiu atsiranda sirgaliai.

Dar po kurio laiko aš pastebėjau, jog klubų frančizė turi rimtą finansinę paskatą miestams“, – teigė naujasis mažasis klubo savininkas K.Durantas.

31-erių sportininkas dar turi minčių įsigyti dalį NBA ekipos.

„Tai lengviau pasakyti, nei padaryti. Aš, žinokite, su mielu noru įsigyčiau komandos dalį. Ir tai mano planas, mano siekis.

Akivaizdu, kad į tą ratą yra labai sunku patekti. Tam būtina turėti labai didelį kapitalą. Bet aš mokausi suprasti sporto verslo subtilybes, stebiu visą sportą, pasilikdamas meilę šiai veiklai. Manau, kad toks mano požiūris leis man eiti teisingu keliu. Pasižiūrėsime, kaip ten bus“, – tikino K.Burantas.

MLS sezonas JAV bus atnaujintas liepos 8 dieną.

Ne vieną investiciją, tačiau į JAV futbolą pernai atliko buvęs K.Duranto komandos draugas „Houston Rockets“ lyderis Jamesas Hardenas.

Jis taip pat tapo mažuoju savininku Hjustono „Dynamo“ klube ir moterų Hjustono „Dash“ ekipoje. Taip pat „Rockets“ žvaigždė įsigijo BBVA stadiono akcijų.

„Los Angeles Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas nuo 2011 metų valdo du procentus Anglijos „Premier“ lygos „Liverpool“ klubo akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.