EUROLYGA 2023

Klaipėdos meras: „Neptūnui“ pavyko išvengti bankroto šmėklos“

Krepšinio komentatorius Vaidas Čeponis į tinklalaidę „Čeponio podkastai“ pasikvietė neįprastą svečią – Klaipėdos miesto merą Vytautą Grubliauską.

Vytautas Grubliauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vytautas Grubliauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2020, 10:36 AM, atnaujinta Jun 24, 2020, 11:46 AM

Jau keturioliktame pokalbyje apie krepšinio aktualijas, politikas iki pačių smulkiausių detalių papasakojo apie dabartinę Klaipėdos „Neptūno“ situaciją ir kas klubo laukia ateityje.

Anot V. Grubliausko, šiuo metu klubo situacija yra stabili: „Priminsiu Marko Tveno citatą – gandai apie kažkieno bankrotą yra perdėti ir ankstyvi. Tiesa, faktas, kad karantinas „Neptūnui“ sudavė labai stiprų smūgį – tiek pats „Betsafe-LKL“ sezono nutraukimas, tiek kiti faktoriai, apnuogino jautrias klubo vietas šiuo sudėtingu laikotarpiu.

Tačiau šiandien galiu paskelbti, kad bendrų sutarimų su krepšininkais, treneriais ir rėmėjais dėka, uostamiesčio komanda startuos naujajame LKL sezone.“

Klaipėdos miesto mero teigimu, kol kas apie tikslų klubo biudžetą kalbėti yra anksti – turi būti priimti tam tikri politiniai sprendimai, o šiuo atveju, ant miesto savivaldybės pečių kris didžiulė atsakomybė.

„Ankstesniais metais skirdavome apie 600 tūkst. eurų, tikimės, kad ir šiemet šis finansavimas nebus mažesnis, o gal net ir išaugs. Jau esame pasiekę sutarimą, kad „Neptūnas“ išsaugos ir savo futbolo klubą bei moterų krepšinio komandą – tai mums yra labai svarbu, nes siekiame sudaryti kuo platesnes galimybes sportuoti ir realizuoti save visiems Klaipėdos gyventojams“, – sakė V. Grubliauskas.

Pasak Klaipėdos miesto mero, savivaldybės įsipareigojimas artėjantį sezoną remti ketvirtąją vietą praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone užėmusią ekipą gali lemti, kad aiški miesto pozicija taps stipriu impulsu ir kitiems klubo rėmėjams bei privačioms kompanijoms – politikas tikisi, kad šiemet „Neptūno“ biudžetas pasipildys naujų rėmėjų indėliu.

Jis pratęsė, kad kol kas apie komandos sudėtį kalbėti yra sunku: „Labai svarbu, kad esame sudarę sutartį su treneriu Tomu Gaidamavičium, tačiau į ateitį žiūrėti sudėtinga, nes nepaisant to, kad kai kurie žaidėjai bando „ožiuotis“ dėl atlyginimų ir kitų užgaidų, realybė diktuoja visiškai kitas sąlygas – jeigu mes renkamės tarp išgyvenimo ir laikinai sumažėjusio gyvenimo komforto, pasirinkimas tampa aiškus. Bet kokiu atveju, komandos treneris, vadovybė ir savivaldybė turės ieškoti kompromisų tarp visų pusių.“

V. Grubliauskas pokalbio metu pasidalijo ir savo nuomone apie kai kuriuos praėjusių metų Klaipėdos „Neptūno“ vadovybės sprendimus: „Kalbant apie sprendimą atleisti trenerį Tomą Rinkevičių ir apie kitus abejotinus veiksmus sezono metu, galėčiau pasakyti, kad „Neptūno“ vadovai kartais klydo. Sprendimų dažnumas buvo per didelis, kai kurie iš jų galėjo būti labiau apsvarstyti prieš juos priimant, nes po to, tekdavo ieškoti emocionalių ir ne tokių pagrįstų išeičių, išplaukiančių su nemalonių pasekmių paketu.“

Vertindamas praėjusį sezoną dešimtbalėje sistemoje, politikas išskyrė atskirus turnyrus – Čempionų lygai jis parašė aštuonetą, „Betsafe-LKL“ – tvirtą septynetą, o kalbėdamas apie Karaliaus Mindaugo taurę, Klaipėdos meras šį turnyrą norėjo kuo greičiau pamiršti.

„Visi Lietuvos ir pasaulio klubai susiduria su sunkumais – klausimas, kaip jiems pavyks su jais susitvarkyti. Labai svarbu, kad ir sirgaliai suprastų, jog artėjančius metus mūsų ambicijų ir amunicijų santykis gali būti netolygus, tačiau svarbu, kad kitą sezoną matytume užsidegimą ir kovą aikštėje.

Neišpasakytai džiaugiuosi, kad „Neptūnas“ nebuvo pakirstas bankroto šmėklos ir išgyveno tam, kad grįžtų dar stipresnis“, – mintimis apie artėjantį sezoną dalijosi V. Grubliauskas.

Daugiau išsamių V. Grubliausko ir V. Čeponio minčių apie Klaipėdos „Neptūno“ situaciją ir ar jaučia miesto meras pagiežą Simui Galdikui – vaizdo įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.