EUROLYGA 2023

Vilniaus „Ryto“ vadovas R. Jarutis nešnairuoja į gandų pusę: įvardijo svarbių sprendimų datas

„Kol kas viešoje erdvėje viskas taip dėliojasi, kad krepšinio rinkoje bangas kelia tik „Rytas“. Iš tiesų dabar neturime ką pasakyti ir ką pakomentuoti. Be jokios arogancijos tenka tik sakyti, kad neturime komentarų, nes gandų nėra kaip komentuoti“, – ramiai savo darbo vietoje kalbėjo sostinės „Ryto“ klubo vadovas Rolandas Jarutis.

Rolandas Jarutis.<br>T.Bauro nuotr.
Rolandas Jarutis.<br>T.Bauro nuotr.
 Donaldas Kairys<br>T.Bauro nuotr.
 Donaldas Kairys<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus „Ryto“ ekipa dar laukia lyderių sprendimo ir galvos dėl legionierių<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus „Ryto“ ekipa dar laukia lyderių sprendimo ir galvos dėl legionierių<br>V.Skaraičio nuotr.
Eimantas Bendžius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Eimantas Bendžius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rolandas Jarutis.<br>T.Bauro nuotr.
Rolandas Jarutis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2020-06-26 11:28

Po koronaviruso pandemijos atsikvošėjęs Vilniaus „Rytas“ per mėnesį susprogdino kelias krepšinio rinkos „bombas“ – sukirto rankomis su FIBA Čempionų lyga ir pasitraukė iš daugiau kaip 14 metų Eurolygos sistemoje praleistos tvirtovės, dar po kurio laiko atsisveikino su treneriu Dainiumi Adomaičiu bei už išpirką į Izraelio klubą išvažiavusiu Deividu Sirvydžiu.

Nors į D. Adomaičio vietą buvo peršami Ispanijos bei Serbijos specialistai, lietuvio Donaldo Kairio staigūs reveransai su atsistatydinimu iš Saratovo „Avtodor“ ekipos nepaliko vietos spėlionėms – specialistas perima „Ryto“ ekipos vadovavimą.

Pastaruoju metu LKL vicečempionai į savo gretas labiausiai viliojo jaunuosius talentus, tačiau žiniasklaidoje mirga viena iš intriguojančių naujienų: ar „Rytas“ sugebės savo gretose išlaikyti lyderius Arną Butkevičių bei ekipos kapitoną Eimantą Bendžių.

„Jie turi galiojančias sutartis, bet turi išpirkos galimybes. Jos didelės ir vargu ar kas sugebės jas sumokėti. Maža to – „Rytas“ šiems dviem žaidėjams yra pateikęs pasiūlymus dėl ilgalaikio kontrakto – dabar jie sprendžia kiekvienas, ar pasirašyti sutartis dar papildomai trejiems metams“, – dar gegužės pabaigoje kalbėjo 44-erių R.Jarutis.

Abu krepšininkai dar turi vienerių metų sutartis ir jos oficialiai įsigalios liepos 1 dieną.

Tad žaidėjai iki to laiko arba pasirašys naujus trejų metų kontraktus su apkarpytomis algomis, arba „Rytas“ turės kitą sezoną sumokėti abiem žaidėjams iš viso beveik pusę milijono eurų.

„Kaip jau pasakiau, komentarų šiuo klausimu nėra, nes nėra jokio veiksmo. Ateis liepa, tuomet bus galima kažką sakyti.

„Rytas“ pateikė visą įmanomą pasiūlymų paketą krepšininkams ir dabar laukiamas tik jų sprendimas“, – lrytas.lt aiškino sostinės klubo vadovas.

Dar anksčiau R.Jarutis tikino, kad sostinės klubas dėl per didelių išlaidų yra priverstas atsisakyti visų trijų savo legionierių ir ieškotis pigesnių naujų užsienio krepšininkų.

„Ne paslaptis ir sakiau visada – mes privalome gyventi iš to, ką turime, o ne į kreditą. Dabar tik birželis, dar yra liepa ir rugpjūtis.

Rinkoje dabar labai daug pasiūlos, tačiau kaina yra, kaip sakoma, ikikarantininė. Šiandien mes Su treneriu Donaldu Kairiu apskritai net nesvarstome legionierių klausimo.

Prie jo turėtume prieiti kažkur nuo liepos 5 dienos. Tada bent galvosime, ar geriau lietuvis, ar legionierius“, – atsargiai kalbėjo R.Jarutis.

Jis paneigė kalbas, kad „Rytas“ domisi ekipai peršamu serbu Vasilje Pušica.

„Kai tik atsiranda kažkokios užuominos žiniasklaidoje, mums skambina patys klubai, klausia, ar tai yra tiesa. Tenka sakyti, kad tai yra žiniasklaidos norai, jei būtų susidomėjimas, tuomet mes patys kreiptumėmės.

Būna atveju, jog ir išpirkos kainą sako, nors mes ir negalvojame apie tą žaidėją. Galiu tik pasakyti, kad kai tik susitariame, tuomet ir pateikiame visuomenei informaciją, o gandai nėra mūsų prioritetas“, – konstatavo R.Jarutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.