EUROLYGA 2023

Vilniaus „Rytas“ ištaškė savo talentus: M. Blaževičius už išpirką išvyksta į „Žalgirį“

Vilniaus „Ryto“ vidurio puolėjas Marekas Blaževičius nusprendė palikti sostinės klubą. Lrytas.lt šaltinių žiniomis, krepšininkas kitą sezoną žais Kauno „Žalgiryje“. Netrukus pats klubas oficialiai pranešė apie komandos naujoką.

Marekas Blaževičius Simui Galdikui prakirto galvą.<br>G.Šiupario nuotr.
Marekas Blaževičius Simui Galdikui prakirto galvą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-29 21:37, atnaujinta 2020-06-29 22:09

Tiesa, „Ryto“ ekipa už 18-metį žaidėją gaus kontrakte numatytą išpirką. Lrytas.lt žiniomis, ji siekia apie 120 tūkst. eurų.

„Mes privalome gerbti tokį M.Blaževičiaus ir jo atstovų pasirinkimą, – kalbėjo „Ryto“ generalinis direktorius Rolandas Jarutis. – Sutartyje buvo numatytas punktas dėl išpirkos ir žaidėjas juo pasinaudojo. Marekui ateinantį sezoną buvo numatytas svarbus vaidmuo. Ir mes esame tikri, kad geriausios sąlygos tobulėti jaunam žaidėjui yra „Ryto“ organizacijoje. Nuoširdžiai linkime Marekui sėkmės tolimesnėje karjeroje, nes jis Vilniaus krepšinio auklėtinis.“ 

Tiesa, tai jau trečiasis sostinės klubo talentas, kuris šią vasarą paliko klubą.

Į NCAA išvyko 18-metis 207 cm ūgio Ąžuolas Tubelis, o 20-metis 204 cm ūgio Deividas Sirvydis pasirinko Jeruzalės „Hapoel“ klubą.

Lietuvos krepšinio lygoje praėjusiame sezone M.Blaževičius per 12 minučių rinko po 7 taškus, 3,3 atkovoto kamuolio ir 7,7 naudingumo balo.

Kauno komandoje puolėjas turėtų užimti trečiojo vidurio puolėjo vietą. Kartu su juo „Žalgiryje“ artėjantį sezoną žais Martinas Gebenas. Klube turėtų likti ir vienas iš legionierių – Zachas LeDay arba Jockas Landale'as.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.