EUROLYGA 2023

NBA pasiūlymus atmetęs D. Motiejūnas parūpo Eurolygos klubams: „Sulaukiau pasiūlymų iš elitinių ekipų“

„Vaido Čeponio podkastai“ švenčia jubiliejų – jau į penkioliktąją tinklalaidės serija krepšinio komentatorius, kartu su draugais iš lažybų bendrovės „Betsafe“, pasikvietė vieną garsiausių Lietuvos krepšininkų, neseniai iš Kinijos grįžusį Donatą Motiejūną. Jos metu sportininkas ne tik atskleidė smulkiausias detales apie praėjusį sezoną Kinijoje bei galimas karjeros stoteles, bet ir prisiminė jį kamavusias traumas bei smagiausias karjeros akimirkas.

Donatas Motiejūnas į rinktinę nekviečiamas, tačiau dėl to nepergyvena<br>Fiba.com nuotr.
Donatas Motiejūnas į rinktinę nekviečiamas, tačiau dėl to nepergyvena<br>Fiba.com nuotr.
Donatas Motiejūnas į rinktinę nekviečiamas, tačiau dėl to nepergyvena<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Motiejūnas į rinktinę nekviečiamas, tačiau dėl to nepergyvena<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Motiejūnas į rinktinę nekviečiamas, tačiau dėl to nepergyvena<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas į rinktinę nekviečiamas, tačiau dėl to nepergyvena<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas į rinktinę nekviečiamas, tačiau dėl to nepergyvena<br>Facebook nuotr.
Donatas Motiejūnas į rinktinę nekviečiamas, tačiau dėl to nepergyvena<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 1, 2020, 1:02 PM, atnaujinta Jul 1, 2020, 1:08 PM

Tinklalaidėje D. Motiejūnas pasakojo, kad visai neseniai grįžęs iš Kinijos keturiolika dienų turėjo prasėdėti karantine, o šiuo metu jo fizinio pasirengimo treneris Virginijus Mikalauskas yra suteikęs krepšininkui šiek tiek užtarnauto poilsio.

Tiesa, artimiausiomis dienomis sportininkas jau tikisi iš jo sulaukti skambučio, kviečiančio intensyviai ruoštis artėjančiam sezonui.

Laisvojo agento teigimu, Kinijoje karantino metu buvo daug spekuliacijų dėl jo kontrakto, tačiau situacija buvo visiškai kitokia, nei įsivaizduota: „Kai grįžome į Kiniją, buvo sakyta, kad balandžio 15 dieną reguliarusis sezonas bus pratęstas, tad iš pradžių su treneriu ruošėmės viešbutyje, po to, 2-3 savaites sportavau su komanda. Visgi buvo nuspręsta sezoną nukelti dar mėnesiui.

Nors ir bandėme ieškoti kompromisų su klubu, tačiau susitarti dėl tolimesnio kontrakto nepavyko – taip jau kartais būna, nes krepšinis yra verslas.

Džiaugiuosi, kad mes išsiskyrėme taikiai – tiek aš, tiek komanda išpildėme savo įsipareigojimus, jie man sumokėjo visus pinigus, tad pretenzijų neturėjo nei viena pusė.“

Žaidėjo teigimu, dabar jis į kiekvieną pasiūlymą žiūri rimtai: „Tokia yra mano darbo etika – bendrauti pagarbiai su visais.

Niekada negali žinoti, galbūt tam tikras klubas, su kuriuo tu kažkada pasielgei blogai, bus vienintelis, kuris norės tau siūlyti kontraktą. Bendravimas tarp žaidėjų ir klubų visada turi būti pagrįstas abipuse pagarba.“

Krepšininkas tvirtino, kad kol Kinijos sezonas yra nepasibaigęs, šios šalies aukščiausios krepšinio lygos komandos kontraktų niekam siūlyti negali.

Taip pat, anot D. Motiejūno, jis buvo sulaukęs ir kelių pasiūlymų iš NBA, tačiau sužinojęs, kad galės žaisti tik reguliariajame šių metų sezone, nusprendė taip karjeros netęsti. Pasak jo, sportininką kviečia ir keli elitiniai Eurolygos klubai.

„Taip, aš sulaukiau pasiūlymų. Tarkime, tai elitiniai Eurolygos klubai, patenkantys į Top 8 ratą. Greituose sprendimuose slypi pavojus: gali gal palaukti ir gauti tokį pasiūlymą, kokio norėjai. Jei Kinijoje bus atidedamas kitas sezonas, tuomet galvosiu, ką daryti su Eurolyga“, – kalbėjo krepšininkas.

Jis neatsakė, kokia pinigų suma suviliotų pasirašyti sutartį su Europos ekipa: „Apie skaičius niekada nekalbėjau ir nekalbėsiu. Tai agento darbas – is atneša man juos ir padeda ant stalo“.

Kalbai pasisukus apie rinktinę, žaidėjas tikino, kad nėra linkęs sureikšminti D. Maskoliūno sprendimo nepakviesti jo į nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės stovyklą Palangoje: „Žinote, yra taip – mane kviečia, važiuoju, nekviečia nevažiuoju.

Man niekas neskambino iš rinktinės, tačiau tikrai nesu vienas, kuriam nepaskambino. Nepaisant šio sprendimo, būtų labai malonu, jei pavyktų sudalyvauti artimiausiose olimpinėse žaidynėse Tokijuje.

Tiesa, nežinau, kokioje pozicijoje – tarp aukštaūgių yra nemaža konkurencija, tad ar žaisčiau 4 ar 5 numeriu priklausytų nuo trenerio matymo ir braižo.“

Krepšininkas taip pat atskleidė, kad grįžęs į Lietuvą kovo mėnesį jis turėjo didžiojo pėdos piršto traumą: „Niekur neakcentavau, tačiau priešpaskutinėse Kinijos čempionato rungtynėse patyriau traumą.

Iš pradžių buvo spekuliuojama, kad ši trauma gali būti tokia kaip pas Marių Grigonį ir aš nerungtyniausiu apie 6 mėnesius. Per tą mėnesį Lietuvoje vyko procedūros. Galiausiai, viskas buvo kiek paprasčiau, tačiau vis vien užtrukau apie 2 mėnesius, kol ją išsigydžiau.

Apskritai, kalbant apie traumas, žiūrėti gydytojui į akis ir girdėti, kad po tokių bėdų su sveikata, kokias aš turėjau 24-25 metų, krepšininkai nebesportuoja, yra labai rimtas psichologinis smūgis.

Visgi gydytojų Vankuveryje ir trenerio Virginijaus Mikalausko padedamas sugebėjau atsistatyti ir pastaruoju metu esu puikioje formoje.“

Atviraudamas apie praeitį, D. Motiejūnas prisiminė ir laikus, kuomet žaidė „Houston Rockets“ komandoj: „Maloniausi prisiminimai iš NBA yra būtent tie momentai, kuomet gaudavau šansą įrodyti savo vertę, pavyzdžiui, išbėgdavau į aikštelę rungtynių pabaigoje, o Jamesas Hardenas jau būdavo pavargęs, todėl mesdavo man vieną kamuolį po kito, o aš vienas prieš vieną kelias atakas iš eilės sėkmingai užpuldavau tai dešine, tai kaire ranka.

Sulaukti pasitikėjimo iš tokio krepšininko kaip J.Hardenas yra didžiulis įvertinimas ir pasiekimas.“

Daugiau D. Motiejūno ir V. Čeponio minčių apie žaidimą abejomis rankomis, gyvenimą po karjeros ir žaidimą Kinijoje – vaizdo įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.