EUROLYGA 2023

Utenos „Juventus“ vadovas E. Skersis – apie reikalus stabdančią situaciją: „Rytais tikriname sąskaitas“

„Į tą grupę, kur Vilniaus „Ryto“ komanda“, – nuotaikingai prieš trijulių krepšinio turnyro burtus leptelėjo Utenos „Juventus“ klubo direktorius Eimantas Skersis.

 Utenos komandos direktorius Eimantas Skersis.<br>utenosjuventus nuotr.
 Utenos komandos direktorius Eimantas Skersis.<br>utenosjuventus nuotr.
Gytis Radzevičius dominas kitus Lietuvos klubus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gytis Radzevičius dominas kitus Lietuvos klubus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Utenos komandai pavyko išsaugoti nemažą dalį krepšininkų.<br>utenosjuventus.lt nuotr.
Utenos komandai pavyko išsaugoti nemažą dalį krepšininkų.<br>utenosjuventus.lt nuotr.
Gytis Radzevičius dominas kitus Lietuvos klubus.<br>T.Bauro nuotr.
Gytis Radzevičius dominas kitus Lietuvos klubus.<br>T.Bauro nuotr.
 Utenos komandos direktorius Eimantas Skersis.<br> V.Ščiavisnko nuotr.
 Utenos komandos direktorius Eimantas Skersis.<br> V.Ščiavisnko nuotr.
 Utenos komandos direktorius Eimantas Skersis.<br> V.Ščiavisnko nuotr.
 Utenos komandos direktorius Eimantas Skersis.<br> V.Ščiavisnko nuotr.
 Utenos komandos direktorius Eimantas Skersis.<br> V.Ščiavisnko nuotr.
 Utenos komandos direktorius Eimantas Skersis.<br> V.Ščiavisnko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jul 1, 2020, 11:45 AM

Uteniškiai pateko į C grupę, o vėliau burtų ceremonijos metu tapo aišku, kad jų varžovai ir vėl bus „Rytas“. Šie klubai tarpusavyje jau ketverius metus iš eilės žaidė Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro ketvirtfinalyje.

Be jų C grupėje dar žais Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai.

„Kitaip ir būti negali, – juokavo E.Skersis.

„Juventus“ atsakingai ruošiasi artėjančiam trijulių krepšinio turnyrui Palangoje, kur jų klubo garbę gins Arnas Beručka, Žygimantas Skučas, Darius Tarvydas, Vytautas Šulskis, Ignas Vaitkus bei Gintautas Matulis.

Tačiau didžiausios galvos skausmas Utenos komandoje šiomis dienomis – ar jų gretose liks puikiai užsirekomendavęs Gytis Radzevičius ir koks bus FIBA čempionų lygos sprendimas.

Utenos klubo vadovas E.Skersis su lrytas.lt pasidalino mintimis apie išskirtinį turnyrą, savo pasaulyje gyvenančius legionierius ir kito sezono komandos kontūrus.

– Prieš burtų traukimą juokavote, kad vėl susitiksite su „Ryto“ komanda ir neapsirikote. Kaip vertinate savo grupę ir būsimus varžovus?

– Sunku kol kas pasakyti. Aišku, žaidimas su „Rytu“ čia jau stabilu pas mus, kitaip ir būti negali. Tai nėra pagrindinės komandos, o jauni žaidėjai, gal tik pavadinimai labiau likę. Mes patys ruošiamės tam, turime savo programą, ties šiuo projektu jau dirbame pusantro mėnesio, ties trijulių krepšinio subtilybėmis. Tad dirbame ir nelabai kreipiu dėmesio aš į tas kitas komandas, vistiek reikės su visais žaisti. Burtai yra burtai.

– Kokiu pagrindu ir kaip formavote „Juventus“ komandą trijulių krepšinio turnyrui?

– Pirmiausiai, tai kreipėme dėmesį į tuos žaidėjus, kurie turi su „Juventus“ galiojančias sutartis. Mums pavyko gana greitai pratęsti sutartis su didžiąja dalimi žaidėjų, tai buvo pasiūlyta, kas norėtų turnyre sudalyvauti, palaikytų formą, laimėtų tam tikrus pinigus.

Mes kažkiek net buvo nustebę, žaidėjai norėjo, nebuvo kažkokių bėdų, turėjome ir Norbertą Gigą, kuris praktiškai liko už šio turnyro borto, nes sportavome septyniese, tačiau registruoti buvo galima tik šešis. Gana greitai susirinkome savo žmones. Žinoma, kreipėme dėmesį į trijulių krepšinio subtilybes, nes yra tam tikri niuansai, kaip lengvesni, pataikantys žaidėjai, galintys keistis gynyboje dengiamaisiais. Rinkdami komandą šiek tiek kreipėme dėmesį į tai.

– Dabar, kai jau žinomi ir varžovai grupėse, jų sudėtys, ar kelsite konkrečius tikslus „Juventus“ komandai?

– Manau, kad jiems net nereikia kelti, patys sau išsikels. Mūsų susitarimas su žaidėjais yra toks, kad klubas į prizinį fondą nepretenduos, ką žaidėjai laimės, tas jiems ir liks. Dabar kol kas jie dirba, sportuoja be atlygio, mes nieko jiems nemokame, tik už kurą. Tai jie patys turėtų kelti sau maksimalų tikslą, nes tai jų pačių uždirbti pinigai bus.

Mes visada stengiamės kiekviename turnyre dalyvauti maksimaliai nusiteikę. Ne paslaptis, kad norime keliauti toli turnyre ir manau, kad esame pakankamai pasiruošę tam. Norime būti aukštai, o kaip bus, taip bus.

– Apskritai kaip vertinate tokias iniciatyvas, turnyrus, ypač po sudėtingo pandemijos laikotarpio?

– Įdomus variantas. Trijulių krepšinis kardinaliai skiriasi nuo tradicinio. Reikėjo daug ruoštis, priprasti, gerai, kad turėjome žaidėjų, kurie žaidė tuose turnyruose. Čia kitos taisyklės, kiti greičiai. Įdomi patirtis, mums gal labiau aktualu tai, kad mes pusantro mėnesio dabar ir dar ateinantį mėnesį matome savo žaidėjus, kurie turi sutartis.

Dabar realiai pusė komandos dirba su mūsų fizinio rengimo treneriu, su mūsų kineziterapeutais, galime iš karto viską tirti, tvarkyti. Mums tai yra geras dalykas, nes turime savo žaidėjus ir juos ruošiame sezonui.

– Minėjote, kad „Juventus“ biudžetas artėjančiam sezonui gali trauktis 20-25 procentais?

– Panašu, kad taip. Esame nusimatę 20 procentų biudžeto mažėjimą. Vyksta pokalbiai su rėmėjais, važiuojame, su visais kalbame. Žinote, vėlgi, į biudžeto skaičius įeina bilietų pardavimai. Šiuo klausimu mes esame visiškoje nežinioje, ar galėsime pardavinėti, nes tai sudaro apie 8-9 procentus biudžete. Jei negalėsime, tai jų ir neteksime. Daug niuansų, bet kad biudžetas bus mažesnis, tai faktas.

– Birželio pradžioje minėjote, kad kol kas žaidėjų vasaros rinkoje sudėtinga situacija, nes daugelis neketina leisti savo kainos. Ar kažkas pasikeitė per šį mėnesį?

– Galiu pasakyti,kad mums pavyko prasitęsti su didžiąja dalimi žaidėjų įskaičiuojant jau mažėjantį biudžetą. Tai smagu, kad jie supratingai žiūrėjo į situaciją, norėjo toliau žaisti pas mus nežiūrint to pinigų mažėjimo. Tai šiuo atveju situacija šiek tiek pasikeitė. Galiu pasakyti, kad visus žmones iš praeito sezono pasilikome už mažesnius pinigus.

Kalbant apie legionierius, tai ta tendencija tikrai yra išlikusi ir tos kainos yra didžiulės. Todėl ir nesame pasirašę su jais nei vienos sutarties ir nemanau, kad artimiausiomis savaitėmis tą darysime. Jie vis dar gyvena savo pasaulyje, kur atrodo, kad kainos nekinta, kad jie turi gauti bent jau tiek pat, kiek ir praeitą sezoną. Tad bent jau kol kas mes neskubame, o ir legionierių rinka nėra deganti, mes juos paprastai samdydavome rugpjūčio mėnesį.

Mums dabar buvo aktualu susikomplektuoti lietuvius, ką mes praktiškai ir padarėme.

– Praėjusį sezoną puikiai rungtyniavęs Gytis Radzevičius domina ne vieną klubą. Ar teko jau sulaukti konkrečių pasiūlymų dėl jo?

– Kol kas nieko dar nesulaukėme. Kiekvieną rytą tikriname sąskaitas, ar negavome išpirkos sumos, tačiau pinigų nėra (juokiasi, – red.). Jis yra ta dėlionės dalis, kuri mums aktuali. Šiuo metu ieškome pirmos ir antros pozicijos žaidėjų, bet jei Gytis išvyktų, ieškotume ir trečiosios pozicijos krepšininkų. Tų lietuvių rinkoje nėra labai daug, tai gali ir visi trys legionieriai būti. Kol kas mums visą šitą reikalą stabdo Gyčio situaciją, bet pasiūlymo dar neturime.

– Kaip sezonui žada ruoštis „Juventus“ klubas?

– Pernai mes pasirinkome tokį taupymo koncepciją ir nedarėme treniruočių stovyklos kažkur kitur, kaip pavyzdžiui prieš dvejus metus Dubingiuose. Kainos kyla ir mums pakankamai brangu, tai pasirinkome stovyklas Utenoje, kur viską turime: stadioną, parkus, pušynus.

Manau, kad šiemet darysime tą patį ir rugpjūčio 15 dieną pradėsime tą pasiruošimo stovyklą. Priklausys dar aišku ir nuo FIBA Čempionų lygos sprendimo.

– Ar jau gavote atsakymą iš jų dėl „Juventus“ dalyvavimo turnyre?

– Kol kas gavome tik tokį atsakymą, kad paraišką priėmė. Terminų niekas dar nesakė, o dabar informacijos neturime. Lyga laukia čempionatų pabaigos vietiniuose čempionatuose ir tuomet priims sprendimą. Mes greičiausiai geriausiu atveju gausime tik galimybę pradėti nuo atrankos, bet būsime pasiruošę žaisti joje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.