EUROLYGA 2023

Ką iš Vilniaus „Ryto“ pasitraukęs M. Blaževičius gali pasiūlyti pasikeitusiam „Žalgiriui“?

Marekas Blaževičius buvo vienas Vilniaus „Ryto“ fanų numylėtinių, tačiau užsitraukė jų rūstybę po priimto karjeros sprendimo. Perspektyvusis vidurio puolėjas šią vasarą nutarė palikti „Ryto“ gretas ir persikėlė į Kauno „Žalgirį“.

Marekas Blaževičius Simui Galdikui prakirto galvą.<br>G.
Marekas Blaževičius Simui Galdikui prakirto galvą.<br>G.
lrytas.lt koliažas.
lrytas.lt koliažas.
Marekas Blaževičius pasira<br>Stopkadras
Marekas Blaževičius pasira<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 10, 2020, 10:59 AM, atnaujinta Jul 10, 2020, 11:14 AM

18-metis per pristatymą „Žalgirio“ komandoje kalbėjo apie Šarūno Jasikevičiaus puikų charakterį ir kaip vyriausiasis treneris buvo vienas iš priežasčių, kodėl jis pasirinko Lietuvos čempionus. Vis dėlto M. Blaževičiui su Š. Jasikevičiumi dirbti neteks, bent jau ne šiame karjeros etape. „Žalgirio“ pergalių kalvis pakėlė sparnus į „Barcelona“, o ties M. Blaževičiaus role komandoje pakibo klaustukas.

Kol kas nėra aišku, kiek vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų turės konkurentų priekinėje linijoje, kas bus „Žalgirio“ vyriausiasis treneris ir kaip bus naudojamas centras aikštėje.

Nors kol kas kyla daugiau klausimų negu atsakymų, M. Blaževičius praėjusį sezoną jau užsirekomendavo save Lietuvos krepšinio lygoje su kieta gynyba ir dideliu noru aikštėje.

M. Blaževičius LKL pirmenybėse per 100 atakų vidutiniškai pelnydavo 124 taškus, o praleisdavo – 101. Su +23 puolimo-gynybos reitingu vidurio puolėjas LKL atsidūrė 15-oje vietoje, o tarp „Ryto“ žaidėjų – trečioje.

Aukštaūgis per 12 minučių taip pat sugriebdavo 1,4 atšokusio kamuolio puolime, kas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti nedaug, tačiau M. Blaževičius atkovodavo net 15,2 procentų atkovotų kamuolių po varžovų krepšiu. Tai aukštaūgį pastato į pirmą vietą tarp LKL žaidėjų, kurie yra sužaidę bent po 10 rungtynių.

Gynyboje vidurio puolėjas atkovodavo 19 proc. atšokusių kamuolių, o tarp žaidėjų, kurie sužaidę bent 10 rungtynių, jis rikiavosi 18-oje vietoje. Iš viso M. Blaževičius atkovoja 17,3 proc. visų atšokusių kamuolių ir tai pastato jį į 6-ąją vietą.

Negana to, kad jaunasis M. Blaževičius spindi savo aikštės pusėje, jis yra itin efektyvus ir prie varžovų krepšio.

Vilnietis per minutę LKL rinko po 0,6 taško ir užėmė šeštą vietą tarp žaidėjų, kurie yra sužaidę bent 5 rungtynes.

Vidurio puolėjas per minutę iš viso pataiko po 0,2 metimo, kas yra septinta vieta, kai pagal išmestus metimus per minutę atsiduria 14-oje pozicijoje.

Tiesa, M. Blaževičius per 36 minutes rinktų ir po 6,7 pražangos, kas reiškia, kad patirties stokojantis aukštaūgis gali turėti pražangų problemą ir Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.