EUROLYGA 2023

LKF patvirtino naują krepšinio trenerių licencijavimo projektą

Palangoje penktadienį vyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu buvo patvirtinti jaunųjų žaidėjų registracijų terminai, krepšinio trenerių licencijavimo projektas, priimti nauji LKF nariai ir sprendžiami kiti einamieji darbotvarkės klausimai.

LKF vadovai A.Sabonis ir M.Špokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
LKF vadovai A.Sabonis ir M.Špokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2020, 3:02 PM

Posėdžio metu buvo patvirtinti žaidėjų, rungtyniaujančių dvigubos licencijos pagrindu, registracijos terminai bei detalizuotas amžiaus apribojimo apibrėžimas registruojant žaidėjus su dvigubomis licencijomis 2020/2021 metų sezone.

Vyrų: LKL/NKL, LKL/RKL, NKL/RKL – 2021 vasario 26 diena, 16 val., bet ne vėliau kaip patvirtintuose lygų nuostatuose numatytas naujų žaidėjų registracijos terminas.
Moterų (A ir B divizionai) 2021 kovo 1 diena, 12 valanda.
LKL/NKL – krepšininkai gimę 1999 m. ir jaunesni (22 metų ir jaunesni);
NKL/RKL – krepšininkai gimę 2001 m. ir jaunesni (20 metų ir jaunesni);
LKL/RKL – krepšininkai gimę 1999 m. ir jaunesni (22 metų ir jaunesni);
Moterų krepšinio lygos (A ir B divizionai) – krepšininkės gimusios 2001 m. ir jaunesnės (20 metų ir jaunesnės).

Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto posėdyje patvirtintas Lietuvos krepšinio trenerių licencijavimo tvarkos projektas. Pagrindinis jo tikslas – sukurti vieningą Lietuvos teritorijoje veikiančią sistemą krepšinio trenerio (aukšto meistriškumo ar fizinio aktyvumo sporto specialisto) licencijai gauti.

Licencijavimo tvarka leis kelti Lietuvos trenerių kvalifikaciją, užtikrinant jų švietimą, žinių ir gebėjimų tobulinimą. Vienas iš uždavinių – suburti Lietuvos krepšinio trenerius į darnią bendruomenę, skatinti jų bendradarbiavimą, keitimąsi žiniomis Lietuvos krepšinio labui.

„Pirmiausia reikėjo adaptuoti esamą situaciją ir teisinę bazę, nes įsigalioja Vyriausybės nauji nutarimai dėl trenerių, kas gali dirbti sporto mokyklose su vaikais. Džiaugiamės, kad pusės metų darbas nenuėjo veltui ir pasirengėme tai sistemai. Metinei ataskaitine konferencijai bus pateikta licencijavimo sistema, kuri atitiks tris lygius, kaip yra ir visoje Europoje.

Pirmiausia yra noras padėti treneriams turėti savo duombazę, gauti žinių, jas tobulinti. Pagal FIBA reglamentą už licencijavimą yra atsakinga federacija ir mūsų tikslas tiek kartu su Lietuvos sporto universitetu, tiek su krepšinio specialistais, kurie kūrė šią sistemą, kelti trenerių kvalifikaciją ir turėti sistemą kaip ją įgyti“, – sakė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Susitikimo metu taip pat buvo patvirtinta LKF 2020 m. metinės konferencijos darbotvarkė, LKF narių sąrašas, taip pat patvirtinti naujų narių priėmimo į LKF narius prašymai. Naujausiais LKF nariais tapo: Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazija, VšĮ Klaipėdos krepšinio mokykla, Marijampolės sporto centras, Telšių sporto ir rekreacijos centras, Palangos sporto centras, Raseinių kūno kultūros ir sporto centras, krepšinio mokykla „Tauragės žaibas“.

LKF metinė konferencija rugsėjo 8 dieną vyks Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.