EUROLYGA 2023

Parašas, nulėmęs penkių žalgiriečių likimus: Šaro sprendimo kaina – didesnė nei tikėtasi

Šarūno Jasikevičiaus sprendimas palikti Kauno „Žalgirį“ ir prisijungti prie „Barcelona“ ekipos sukėlė nemažą permainų bangą, kuri paskui save nusinešė dar keturis žaliai-baltus veidus.

Vos per keletą savaičių Kauno ekipą paliko penki lietuviai.<br>Lrytas.lt koliažas.
Vos per keletą savaičių Kauno ekipą paliko penki lietuviai.<br>Lrytas.lt koliažas.
Kauno „Žalgirį“ palikęs E. Ulanovas teigė, kad įtakos jo sprendimui turėjo Šaro išvykimas į Kataloniją.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirį“ palikęs E. Ulanovas teigė, kad įtakos jo sprendimui turėjo Šaro išvykimas į Kataloniją.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gavę Š.Jasikevičiaus pasiūlymą prisijungti prie „Barcelona“ ekipos trenerių štabo, D.Maskoliūnas ir T.Masiulis paliko Kauno klubą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gavę Š.Jasikevičiaus pasiūlymą prisijungti prie „Barcelona“ ekipos trenerių štabo, D.Maskoliūnas ir T.Masiulis paliko Kauno klubą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris tapo nauju  „Žalgirio“ komandos treneriu.<br>Imago/Scanpix nuotr.
M.Schilleris tapo nauju „Žalgirio“ komandos treneriu.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-07-16 05:54

Praėjus vos keletai dienų po oficialaus pranešimo, kad strategas iš Lietuvos prisijungia prie Katalonijos ekipos, paskui Šarą į Barseloną išvyko trys trenerių štabo nariai: asistentai Darius Maskoliūnas ir Tomas Masiulis bei fizinio rengimo treneris Justinas Grainys.

Netrukus Kauno miestas atsisveikino su dar vienu savo simboliu – šešerius metus „Žalgirio“ klube praleidusiu Edgaru Ulanovu.

Visi keturi kartu su Š.Jasikevičiumi laikinąją sostinę paliekantys buvę žalgiriečiai atvyko į Palangą, kurioje šiuo metu vyksta Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovykla.

Apie tai, kad Šaro sprendimas išvykti į „Barcelona“ komandą prisidėjo prie 199 cm ūgio puolėjo sparnų pakėlimo į Turkiją, prisipažino pats krepšininkas.

„Laukiau Šaro sprendimo, kai jis išvyko, apsispręsti buvo kur kas lengviau“, – Palangoje teigė E.Ulanovas.

Į Stambulo „Fenerbahce“ ekipą persikeliantis žaidėjas taip pat negailėjo šiltų žodžių savo buvusiam strategui.

„Kiekvienas, kuris turėjo ar turės galimybę su juo dirbti, dės žingsnį į priekį, o man belieka tik pasidžiaugti, kad turėjau galimybę dirbti su tokiu krepšinio specialistu“ – kalbėjo krepšininkas.

Kauno ekipą į Eurolygos finalinį ketvertą 2018 metais nuvedęs Šaras į Kataloniją pasikvietė ir „Žalgirio“ komandoje jam talkinusius asistentus.

Vienas jų – į JAV išvykusį Darių Songailą pakeitęs T.Masiulis. Naujasis „Barcelona“ komandos pirkinys kalbėjo, kad svarstyti Šaro gautą pasiūlymą ilgai nereikėjo.

„Tai nebuvo lengvas sprendimas. „Žalgiriui“ esu atidavęs nemažai metų, bet ramiai pagalvojęs ir išgirdęs Šaro pasiūlymą prisijungti, ilgai nesvarsčiau“, – portalui lrytas.lt komentavo būsimasis Š.Jasikevičiaus pagalbininkas Barselonoje.

Vyriausiojo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio bei buvusio „Žalgirio“ stratego asistento D.Maskoliūno dvejonės truko kiek ilgiau. Kauno komandos direktorius Paulius Motiejūnas su juo aptarė daug detalių dėl galimybės perimti „Žalgirio“ vairą, tačiau D.Maskoliūnas pasirinko gero bičiulio pasiūlymą ir pasuko Barselonos link.

Pasak paskui Šarą į Kataloniją išvykstančio krepšinio specialisto, sprendimas palikti Kauną buvo labai sunkus.

„Daug galvojau, buvo dvi bemiegės naktys, ką rinktis“, – savo pasirinkimą komentavo 49-erių treneris.

Visgi vienas iš pagrindinių kriterijų, kodėl D.Maskoliūnas sutiko persikelti į „Barcelona“ ekipą, buvo Š.Jasikevičiaus leidimas treniruoti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę.

„Tai buvo vienas pirmųjų iškeltų klausimų. Pasikalbėjome dabar jau su „Barcelona“ strategu Š.Jasikevičiumi ir jis sakė: „Važiuok“, – Palangoje atskleidė į Kataloniją išvykstantis krepšinio specialistas.

Vos per kelias savaites „Žalgiris“ neteko net penkių ekipos atstovų iš Lietuvos. Nuo 2016 metų prie stipriausios šalies krepšinio komandos vairo stojęs Š.Jasikevičius tapo tikru fenomenu, kuriam išvykus, po rezonansą komandoje sukėlusio sprendimo, Kauną paliko dar keturi tautiečiai.

Naująjį sezoną laikinosios sostinės komanda pasitiks gerokai pasikeitusi ir nebe tokia lietuviška, kokią buvome pratę matyti. Oficialu, kad prie ekipos vairo stos 38-erių specialistas iš Austrijos Martinas Schilleris. Neatmetama, kad naujojo stratego štabe gali darbuotis ir užsieniečiai.

„Siūlysime savo kandidatus į asistentus, jis su jais kalbės ir rinksis. Manau, kad dauguma bus lietuviai, tačiau išvysime ir užsieniečių“, – kalbėjo klubo direktorius P.Motiejūnas.

Užsienietis paskutinį kartą „Žalgiriui“ vadovavo 2013 metų sezone. Tąsyk prie Kauno komandos vairo stovėjo graikas Ilias Zouros.

Tuo tarpu Kauną palikusių tautiečių žaliai-balti fanai lauks „Žalgirio“ arenoje, tiesa, šį kartą išvykusieji kariai su buvusiu laikinosios sostinės klubo generolu savo ginklus surems jau prieš gimtosios šalies ekipą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.