EUROLYGA 2023

„Pacers“ aukštaūgis prakalbo apie D. Sabonio sveikatą: „Aš ruošiuosi blogiausiam“

„Indiana Pacers“ ekipa antradienį sužaidė paskutinį kontrolinį mačą prieš prasidedant atnaujinamam NBA sezonui Orlando „burbule“. Tačiau pergalingai jį užbaigti be ekipą dėl traumos palikusio lietuvio Domanto Sabonio Indianai nepavyko. Klubas nusileido „San Antonio Spurs“ komandai 111:118. Lyderio vaidmenį šioje akistatoje iš D.Sabonio perėmė 24-erių Mylesas Turneris, kuris įmetė 17 taškų ir atsikovojo 10 kamuolių.

 Mylesas Turneris ir Domantas Sabonis<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Mylesas Turneris ir Domantas Sabonis<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-29 11:03

211 cm ūgio M.Turneris po truputį susitaiko, kad į ekipą sužaisti likusių NBA mačų lietuvis negrįš. D.Sabonis praėjusią savaitę paliko Orlandą dėl pėdos skausmų ir išskrido tirtis, o gal net ir darytis operaciją į Los Andželą.

„Žaidžiu su mintimi, kad jis šiame sezone Domas negrįš. Aš ruošiuosi blogiausiam scenarijui“, – sakė „Pacers“ aukštaūgis. Jo manymu į atkrintamuosius mačus kelialapį jau turintis Indianos klubas privalės užbaigti sezoną be D.Sabonio.

„Tai, ką girdžiu, man leidžia manyti, kad jis ant parketo Orlande nepasirodys“, – sakė lietuvio bendraklubis.

Tuo tarpu „Pacers“ treneris Nate‘as McMillanas nebuvo toks kategoriškas: „Mes nežinome, kokio rimtumo trauma. Vis dar tikimės, kad jis sugrįš ir galės žaisti“.

Vis dėlto praėjusią savaitę 24-erių 211 cm ūgio D.Sabonis turėjo išvykti iš Orlando dėl rimtų kojos skausmų. Buvo teigiama, kad D.Sabonio kojos trauma yra kur kas sunkesnė nei manyta.

Žurnalistas Scottas Agnessas paaiškino, kad lietuviui buvo diagnozuotas storo fibrozinio raiščio, jungiančio kulnakaulį ir pėdų priekį, uždegimas. Jis neva atsiranda dėl atsiradusių kaulinių ataugų.

Neoficialiai kalbama, jog padarius operaciją D. Saboniui reabilitacija gali trūkti apie 5 savaites, nors vaikščioti krepšininkas galėtų jau po trijų-penkių dienų.

Pats D. Sabonis dar būdamas Orlande tikino, kad nežino, kada galės pasirodyti aikštėje.

„Stengiamės numalšinti skausmą ir dirbame su tuo kiekvieną dieną. Tokio lygio traumos kiekvienam žaidėjui atsiliepia skirtingai, todėl sunku pasakyti, kiek ilgai visa tai užtruks. Galutinį sprendimą priims komandos daktarai“, – portalui „IndyStar“ teigė D.Sabonis.

NBA sezonas bus pratęstas jau liepos 30-ąją.

24 metų 211 cm ūgio „Pacers“ lyderiui D. Saboniui tai yra labai rimtas smūgis, mat šį sezoną jis buvo tiesiog nesulaikomas: per 35 minutes pelnydavo 18,5 taško, atsikovodavo 12,4 kamuolio ir atlikdavo 5 rezultatyvius perdavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.