EUROLYGA 2023

Sugrįžtanti NBA: kas užims paskutines vietas atkrintamosiose ir kas gali tapti čempionais?

Nors NBA komandos ant parketo sugrįžo kiek anksčiau, tik šiąnakt bus oficialiai pratęstas stipriausio pasaulio lygos sezonas. Kojas apšilę NBA krepšininkai iki atkrintamųjų pradžios dar sužais po aštuonerias rungtynes. Vienoms ekipoms tai bus galimybė pagerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje, kai kitoms tai bus lenktynės dėl paskutinių bilietų į atkrintamųjų traukinį.

Jau penktadienio naktį startuoja atsinaujinęs NBA sezonas.<br>lrytas.lt koliažas
Jau penktadienio naktį startuoja atsinaujinęs NBA sezonas.<br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2020, 5:25 PM, atnaujinta Jul 30, 2020, 5:26 PM

Dėl vietos atkrintamosiose Rytų konferencijose saugios yra jau šešios komandos, kaip ir Vakaruose. Vakarų konferencijoje dar vietų nėra užsitikrinusios „Dallas Mavericks“ ir „Memphis Grizzlies“ ekipos, kurių vietas mėgins užimti „Portland Trail Blazers“, „New Orleans Pelicans“, „Sacramento Kings“, „San Antonio Spurs“ bei „Pheonix Suns“ ekipos.

Rytuose dėl paskutinių dviejų kelialapių kovos „Brooklyn Nets“, „Orlando Magic“ ir „Washington Wizards“ ekipos.

Tiesa, tarp Rytų konferencijos komandų intrigos daug nematyti. „Nets“ ir „Magic“ už Vašingtono ekipą turi net šešiomis pergalėmis daugiau ir TOPsport lažybininkai šių ekipų šansus patekti į atkrintamąsias vertina 99 proc.

Štai Vakaruose net neabejojama, kad žemiau septintosios pozicijos nenukris Luka Dončičiaus ir Kristapo Porzingio vedama „Mavericks“ ekipa, tad čia lieka vos viena laisva vieta atkrintamosiose ir ją TOPsport ekspertai duoda Jono Valančiūno „Grizzlies“, kurios šansus vertina 55 proc. Po to seka „Pelicans“ (20 proc.) bei „Trail Blazers“ ekipos (15 proc.), kurios realiausiai gali pakovoti dėl aštuntosios pozicijos.

TOPsport ekspertai daug intrigos neįžvelgia ir Rytų konferencijos atkrintamosiose varžybose. Net neabejojama, kad į didįjį finalą pateks ir konferencijos čempionais taps „Milwaukee Bucks“ krepšininkai, kurių galimybės vertinamos 60 proc. Štai Bostono „Celtics“ ir Toronto „Raptors“ ekipų šansai patekti į didįjį finalą vertinami po 10 proc.

Kur kas daugiau intrigos matoma yra Vakaruose. Čia tikimasi Los Andželo derbio finale, kuriame neryškus favoritas – LeBrono Jameso „Los Angeles Lakers“ klubas. TOPsport „Lakers“ galimybes patekti į atnaujinto sezono finalą vertina 40 proc. Tuo tarpu to paties miesto „Clippers“ galimybės vertinamos 35 proc.

Daugiausiai šansų visus nustebinti turi Hjustono „Rockets“, kurios galimybės prasibrauti į NBA finalą yra vertinamos 10 proc.

TOPsport mano, jog šį sezoną NBA čempione taps europiečio Giannio Antetokounmpo vedama „Bucks“ ekipa, tačiau beveik identiškus šansus turi ir L.Jameso bei Anthony Daviso kariauna „Lakers“. Prie favoritų minimos ir „Clippers“ bei „Rockets“ ekipos.

Taip pat TOPsport kaip realius favoritus laiko ir kito europiečio Nikola Jokičiaus vedamą „Denver Nuggets“ ekipą. Kiek mažiau šansų skiriama L.Dončičiaus ir K Porzingio atstovaujamai „Mavericks“, kai Domanto Sabonio „Indiana Pacers“ ir J.Valančiūno „Grizzlies“ ekipų šansai yra tik teoriniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.