EUROLYGA 2023

K. Porzingio išvarymas iš aikštės nustebino net NBA karalių L. Jamesą

Latvijos krepšinio žvaigždė Kristapas Porzingis per savo pirmąsias NBA atkrintamųjų rungtynes turėjo palikti aikštę anksčiau laiko, kai gavo antrąją techninę pražangą, tačiau dėl tokios situacijos daugiau priekaištų išgirdo pernelyg griežti teisėjai, o ne 25 metų 221 cm ūgio latvis, kuri tiesiog gynė savo komandos lyderį Luką Dončičių.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2020, 1:23 PM, atnaujinta Aug 18, 2020, 1:46 PM

NBA burbule Orlande pirmadienio naktį „Dallas Mavericks“ komanda pralaimėjo Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijos iki 4 pergalių pirmąsias rungtynes „Los Angeles Clippers“ ekipai 110:118.

Lemtingas incidentas įvyko trečiojo kėlinio pradžioje, kai „Mavericks“ pirmavo 71:66. Latvis bausmės sulaukė už tai, kad pribėgęs prie „Clippers“ žaidėjo Marcaus Morriso jį stumtelėjo.

Prieš tai teisėjai užfiksavo prie krepšio besiveržusio L.Dončičiaus klaidą, o po švilpuko M.Morrisas bandė įžūliai paimti kamuolį ir sugriebė L.Dončičių.

M.Morrisui ir K.Porzingiui buvo skirtos techninės pražangos, bet latviui tai buvo jau antroji.

„Kristapas mane saugojo ir tai darė dėl manęs. Jis darė tai dėl savo komandos draugo. Tai vertinu ne tik aš, bet ir visa komanda. Nemanau, kad tai buvo teisingas sprendimas, ypač atkrintamosiose“, – sakė L.Dončičius.

„Pamačiau, kad M.Morrisas lenda Lukai prie veido, ir man tai nepatiko. Dėl to ir sureagavau. Ta buvo labai gudrus jų ėjimas. Aš turiu būti protingesnis ir geriau valdyti savo emocijas. Ypač dėl pirmosios techninės pražangos“, – komentavo latvis.

Epizodas sulaukė komentarų audros socialiniuose tinkluose, kur net NBA superžvaigždė LeBronas Jamesas piktinosi pernelyg griežtu teisėjų sprendimu, kuris turėjo įtakos rungtynių baigčiai.

„Žmogau, tai buvo visiška nesąmonė“, – tviteryje parašė „Los Angeles Lakers“ žaidėjas.

Toks sprendimas užkliuvo ir Dalaso klubo legendai Dirkui Nowitzki. „Šitas išvarymas yra super minkštas“, – parašė vokietis.

JAV rinktinės žaidėjas Kevinas Love'as irgi piktinosi: „Negali išvaryti Porzingio už tai. Jis saugojo geriausią „Mavs“ žaidėją. Tai yra blogai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth