EUROLYGA 2023

Rekordinius 42 taškus pelnęs L. Dončičius įvertino savo žaidimą: „Baisus“

Slovėnijos krepšinio vunderkindas Luka Dončičius debiutavo NBA atkrintamosiose varžybose geriau nei bet kuris kitas žaidėjas per visą istoriją ir pelnė 42 taškus, tačiau „Dallas Mavericks“ krepšininkas itin kritiškai įvertino savo istorinį spektaklį. „Baisus“, – sakė 21-erių slovėnas.

 Luka Dončičius nebuvo patenkintas savo žaidimu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Luka Dončičius nebuvo patenkintas savo žaidimu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2020, 11:02 AM, atnaujinta Aug 18, 2020, 1:42 PM

L.Dončičius vėl pabrėžė, kad jam rūpi ne asmeninė statistika, o komandos pergalės.

NBA burbule Orlande naktį iš pirmadienio į antradienį jo vedama Dalaso komanda pralaimėjo pirmąsias Vakarų konferencijos ketvirtfinalio rungtynes „Los Angeles Clippers“ ekipai 110:118.

„Aš niekada nesu padaręs 11 klaidų. Tai yra 11 kamuolio valdymų, kuriuos galėjau turėti. Esminis dalykas yra tai, kad turiu būti daug geresnis nei buvau“, – kalbėjo slovėnas.

Net tris klaidas jis padarė per pirmąsias minutes, kai „Clippers“ ėmė pirmauti 10:0.

NBA debiuto atkrintamosiose varžybose rekordą užfiksavęs L.Dončičius pagerino dar 1979 metais Johno Williamsono pasiektą rezultatą – 38 taškus.

Tuo pačiu slovėnas pranoko ir patį Karalių – LeBroną Jamesą, nes nuo 2006 metų nė vienas 21-erių ar jaunesnis žaidėjas atkrintamosiose varžybose nebuvo pelnęs 40 taškų.

L.Dončičius šį sezoną reguliariajame čempionate surinko net 17 trigubų dviženklių – daigiau nei bet kuris kitas žaidėjas.

Šįkart slovėnui šiek tiek pritrūko – jis atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 7 kamuolius.

„Jis yra kovotojas. Jis visada eina į mūšį. Jis niekada nenuvils, – sakė „Mavericks“ treneris Rickas Carlisle'as. – Aš manau, kad jo pasirodymas buvo įspūdingas, kai atsižvelgi į viską ir įvertini, kaip dažnai prieš jį buvo prasižengiama, kaip jis buvo stabdomas ir visa kita.''

Tai buvo vienas iš momentų, lėmusių rungtynių baigtį. Trečiajame kėlinyje L.Dončičiui buvo sušvilpta kamuolio varymosi klaida, kai „Mavericks“ turėjo 5 taškų persvarą (71:66). Tada Marcus Morrisas pabandė atimti kamuolį ir sugriebė slovėną, o atskubėjęs latvis Kristapas Porzingis pastūmė „Clippers“ žaidėją.

Abu krepšininkai gavo po techninę pražangą ir kadangi tai buvo antrasis toks K.Porzingio nusižengimas, jis automatiškai turėjo palikti aikštę.

Po šio momento „Clippers“ spurtavo 16:5 ir persvėrė rezultatą 82:76.

„Luka buvo tiesiog Luka, – pasakojo K.Porzingis. – Jis vėl kūrė istoriją, bet aš žinau, kad ir jam, ir mums, bet ypač jam, tai tikrai nesvarbu, jei neiškovojame pergalės.''

„Pripažinkime tai, ką reikia pripažinti – jis žaidė puikiai. Tačiau kai kuriuos dalykus mes galėjome padaryti kiečiau, kad jam būtų sunkiau, – sakė „Clippers“ gynėjas Paulas George'as. – Mes tikrai galėjome jam neleisti kai kurių dalykų. Štai ką mes turime patobulinti.''

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.