EUROLYGA 2023

Vilniaus „Rytas“ stiprina pamatus – steigiama „Ryto“ akademija

Vilniaus „Rytas“ žengė svarbų žingsnį sostinės krepšinio piramidės stiprinime ir kuria „Ryto“ akademiją. Kelerius metus brandintas sprendimas įgavo kūną ir jau pradėtas vykdyti. „Ryto“ organizacijos dalimi galės tapti jauniausio amžiaus vaikai, kurie žengs pirmuosius savo žingsnius krepšinyje.

„Ryto“ akademija suteiks galimybę dar geriau bendradarbiauti visoms piramidės dalims.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Ryto“ akademija suteiks galimybę dar geriau bendradarbiauti visoms piramidės dalims.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2020, 4:09 PM

„Ryto“ akademija suteiks galimybę dar geriau bendradarbiauti visoms piramidės dalims, keistis sukaupta patirtimi, naudotis esamais resursais, rotuoti žaidėjus ir trenerius bei taip siekti pačių aukščiausių rezultatų. „Ryto“ klubo generalinis direktorius Rolandas Jarutis džiaugėsi, kad kelerius metus brandinta idėja įgauna kūną.

„Tai tikrai labai didelis žingsnis visai organizacijai ir jis turėtų dar labiau pagerinti darbo su jaunais talentais kokybę, – akademijos steigimą komentavo Rolandas Jarutis. – Pastaraisiais metais „Ryto“ piramidė išaugino daug itin perspektyvių šalies krepšininkų, kurie apsivilko įvairiausio amžiaus Lietuvos rinktinių marškinėlius. Akademijos atsiradimas padės visiems laikytis vieningo jaunų žaidėjų ugdymo principo ir svarbiausia, kad jauniausi žaidėjai turės stiprų užnugarį.“

Pirmajame kūrimosi etape Vilniaus „Ryto“ klubas sieks pasirūpinti salėmis, treneriais ir kvies mažiausius tapti organizacijos dalimi. Jaunųjų krepšininkų grupės bus pradėtos rinkti jau nuo rugsėjo mėnesio.

„Vaikams tapti didelės profesionalios organizacijos dalimi reiškia daug. Neabejoju, kad mažiausių krepšininkų tėveliams bus smagu matyti savo atžalas su „Ryto“ marškinėliais, žinoti, kad jie yra tikra „Ryto“ piramidės dalis, – steigimu džiaugėsi „Ryto“ administracijos direktorius Justas Jankauskas. – Darželinukas pasijus ypatingai, kai jo grupėje apsilankys Arnas Butkevičius, Donaldas Kairys ar Andrew Goudelockas, paspaus ranką ir pasidalins savo patarimais. Vilniui tai svarbi naujiena, vaikams, tikimės, nepamirštamas jausmas.“

„Ryto“ akademijos nariai turės išskirtines sąlygas lankytis ir krepšinio varžybose.

„Ryto“ akademijos veikla bus vykdoma bendradarbiaujant su Baltijos sporto akademija ir Sporto rėmimo fondu. Projekto pagrindinis tikslas – sudaryti geriausias sąlygas vaikams įsitraukti į sportinio aktyvumo veiklas, augant šalia profesionalių sportininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.