EUROLYGA 2023

„Indiana Pacers“ suklupo dar sykį ir nesuteikė D. Saboniui galimybės pratęsti sezoną

Domanto Sabonio trečiasis sezonas „Indiana Pacers“ klube baigtas, nors į Orlando burbulą grįžęs lietuvis tikėjosi bent nuo suolo palaikyti komandos draugus. Tačiau naktį iš pirmadienio į antradienį Rytų konferencijos ketvirtfinalio ketvirtosiose rungtynėse „Pacers“ 87:99 (22:21, 20:27, 20:22, 25:29) pralaimėjo „Miami Heat“, o kartu ir seriją iki keturių pergalių 0:4.

Domantas Sabonis nespėjo grįžti į aikštę.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis nespėjo grįžti į aikštę.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Indianos klubas penktą sezoną iš eilės suklupo pirmajame atkrintamųjų varžybų rate.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Indianos klubas penktą sezoną iš eilės suklupo pirmajame atkrintamųjų varžybų rate.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-08-25 07:31, atnaujinta 2020-08-25 08:04

24 metų 211 cm ūgio D.Sabonis dėl pėdos traumos nežaidė NBA sezono pratęsime Orlando burbule, tačiau išsigydęs prieš tris dienas atvyko į Floridos valstiją. Vis dėlto jis dėl karantino reikalavimų pirmadienį dar negalėjo būti su komanda ir galėjo prisijungti, jei „Pacers“ pratęstų seriją.

Tačiau Rytų konferencijoje 4-ąją vietą užėmusi „Pacers“ be savo lyderio nebuvo pajėgi kautis su 5-ąją vietą užėmusia „Heat“ ekipa. Atkrintamųjų varžybų pirmajame etape „Pacers“ suklupo jau penktą sezoną iš eilės.

„D.Sabonis šį sezoną buvo geriausias mūsų žaidėjas, – kalbėjo „Pacers“ treneris Nate’as McMillanas. – Tačiau atkrintamosiose varžybose reikia visų krepšininkų. Mums buvo sunku prisitaikyti.“

D.Sabonis sužaidė geriausią sezoną savo karjeroje ir buvo patekęs NBA Visų žvaigždžių rungtynes. Reguliariajame sezone lietuvis žaidė 62 rungtynes, rinko po 18,5 taško, 12,4 atkovoto kamuolio ir 5 rezultatyvius perdavimus.

Rytų konferencijos pusfinalyje „Heat“ žais „Milwaukee Bucks“ ir „Orlando Magic“ poros nugalėtojais ( „Bucks“ pirmauja 3:1).

„Pacers“ lyderis paskutinėse rungtynėse buvo Victoras Oladipo, kuris pelnė 25 taškus, tačiau jam nepavyko pasiekti lūžio. „Heat“ po pertraukos visąlaik pirmavo ir neleido kurti intrigos.

Majamio ekipoje rezultatyviausias buvo 23 taškus surinkęs slovėnas Goranas Dragičius.

„Pacers“: Victoras Oladipo 25 (8 atk. kam.), Mylesas Turneris 22 (14 atk. kam.), T.J.Warrenas 21, Malcolmas Brogdonas 13.

„Heat“: Goranas Dragičius 23, Tyleris Herro 16, Bamas Adebayo 14 (19 atk. kam.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.