EUROLYGA 2023

Beprecedentis įvykis NBA – komandos nusprendė boikotuoti rungtynes

Vėlyvą trečiadienį vakarą turėjusios įvykti NBA atkrintamųjų rungtynės nebuvo sužaistos. Likus vos keletai minučių iki susitikimo tarp „Milwaukee Bucks“ bei „Orlando Magic“ ekipų komandos atsisakė žaisti penktąsias serijos rungtynes.

Komandos nusprendė atsisakyti žaisti rungtynes.<br>Scanpix nuotr.
Komandos nusprendė atsisakyti žaisti rungtynes.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2020, 11:53 PM, atnaujinta Aug 27, 2020, 12:59 AM

NBA vis daugiau klubų svarstant tiesiog neiti į aikštę ir nežaisti didelį žingsnį žengė „Milwaukee Bucks“ krepšininkai. Jie nutarė boikotuoti penktąsias rungtynes su „Orlando Magic“. Sprendimas – protestas dėl policijos Viskonsino valstijoje nušauto Jacobo Blake'o.

„Bucks“ krepšininkai sprendimą priėmė prieš pat rungtynes. Jie neišėjo į aikštę, taip priversdami NBA atstovus nueiti į persirengimo kambarį. Čia jie ir sužinojo, kad „Bucks“ nusprendė boikotuoti rungtynes.

ESPN pranešė, kad prieš rungtynes buvo galima stebėti, kaip kai kurie „Magic“ krepšininkai mėto į krepšį. „Bucks“ aikštės pusė buvo tuščia. „Magic“ krepšininkai aikštę paliko iki mačo pradžios likus žaisti 3 min. 56 sek.

Vėliau aikštę paliko ir teisėjai. Susitikimas turėjo prasidėti 23 val. Lietuvos laiku.

Taip pat pranešama, kad rungtynes atsisakė žaisti ir kita atkrimamųjų varžybų pora. Teigiama, kad neįvyks kiek po vidurnakčio turėjusios startuoti rungtynės tarp „Houston Rockets“ bei „Oklahoma City Thunder“ ekipų.

Pasak žurnalisto Chriso Hayneso, trečiųjų šios nakties rungtynių tarp „Los Angeles Lakers“ bei „Portland Trail Blazers“ komandų likimas taip pat nėra aiškus. Pranešama, kad kiek vėliau įvyks „Lakers“ komandos pasitarimas, kuriame bus nuspręsta, koks sprendimas bus priimtas.

Visgi, kiek vėliau paaiškėjo, kad visos trejos šios nakties rungtynės bus nukeltos. Apie tai pranešė pati NBA lyga.

„Mes pavargome nuo žudymų ir neteisybės“, - „The Undefeated“ teigė „Bucks“ gynėjas George'as Hillas.

Socialinėje erdvėje „Bucks“ sprendimas sulaukė milžiniško palaikymo. „Los Angeles Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas buvo vienas iš daugelio, audringai reagavusio į žinią.

„Mes reikalaujame pokyčių. Jau bloga nuo to“, – rašė L.Jamesas.

J.Blake'as – viena paskutiniųjų policijos šūvių aukų JAV, kur nerimsta protestai dėl rasinės nelygybės ir policijos smurto. Pareigūnai į juodaodį vyrą savaitgalį šovė net 7 kartus.

Tiesa, J.Blake'as yra gyvas. Jo šeima teigė, kad jis – paralyžiuotas. Tam, kad jis vėl vaikščiotų, pasak šeimos, „prireiks stebuklo“.

J.Blake'ui rugpjūčio 23 dieną policija šaudė į nugarą. Tai nutiko jam einant automobilio link. Vyras savo automobilio link ėjo po to, kai bandė išskirti gatvėje susimušusius vyrus. Policininkai iššovė tuo metu, kai J.Blake'as atidarė automobilio dureles. Automobilyje buvo trys jo vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.