EUROLYGA 2023

„Lokomotiv“ su M. Kalniečiu ir M. Kuzminsku Lietuvoje nepasirodys – išvyka atšaukta

Vasarą su Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa sutartį metams pratęsęs 33-ejų Mantas Kalnietis bei dar galiojantį kontraktą turintis 30-metis Mindaugas Kuzminskas dar rugpjūčio 9 dieną kirto Rusijos sieną ir pradėjo treniruotis su klubu. Tačiau lietuvių svajones greitu laiku ir vėl sugrįžti į Lietuvą nuėjo perniek – „Lokomotiv“ buvo priverstas atšaukti suplanuotą kelionę į mūsų šalį.

Mindaugas Kuzminskas ir Mantas Kalnietis yra Krasnodaro komandos lyderiai.<br>Twitter nuotr.
Mindaugas Kuzminskas ir Mantas Kalnietis yra Krasnodaro komandos lyderiai.<br>Twitter nuotr.
M.Kuzminskas <br>„Zaragozabasket.com“ nuotr.
M.Kuzminskas <br>„Zaragozabasket.com“ nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>VTB league. nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>VTB league. nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-08-27 11:03, atnaujinta 2020-08-30 14:48

Jungtinės lygos ir Europos taurės sezono kovoms nuo rugpjūčio vidurio besirengianti Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa šiemet planavo kelias keliones į Lietuvą.

Visų pirma, rusų komanda po Europos taurės burtų traukimo ceremonijos pateko į vieną grupę su Panevėžio „Lietkabelio“ atstovais ir spalio 14-ąją turės sužaisti pirmojo rato akistatą Aukštaitijos sostinėje.

Tačiau Krasnodaro klubas planavo dar rugpjūtį surengti treniruočių stovyklą Lietuvoje, bet atsisakė šios idėjos.

Apie tai klubo internetiniam puslapiui sakė Krasnodaro komandos strategas Jevgenijus Pašutinas.

– Manoma, kad šį sezoną surinkote labai įdomią komandą – patirties ir jaunystės lydinį. Ir jums taip atrodo? – buvo paklausta J.Pašutino.

– Esu labai patenkintas, kad sugebėjome išlaikyti beveik visos komandos legionierius. Vyrai visi su charakteriu, motyvuoti pergalei, pas juos aukščiausias krepšinio prasme intelektas ir kas svarbu – jie yra profesionalai ir labai rimtai žiūri į darbus. Tai labai svarbi detalė kuriant mikroklimatą komandos viduje.

Gerai, kad toliau tobulėja Valera Kalinovas, Vladas Jemčenka, Andrejus Martiukas.

Jei sugrįžti prie legionierių, tai Allanas Williamsas ir Johnny O'Bryantas tapo pačiais svarbiausiais ekipos krepšininkais praėjusiame sezone, Willas Cummingsas – mūsų greitis, agresija aikštėje, Mantas Kalnietis – mūsų ekipos smegenys, Mindaugas Kuzminskas – puikus krepšininkas, geras metikas.

Plius ir Jordanas Crawfordas – labai motyvuotas ir patyręs krepšininkas, fenomenalus snaiperis, turintis puikų tolimą metimą ir galintis žaisti pirmoje bei antroje pozicijose.

– Kokie ekipos planai? Kur vyks ikisezoninės varžybos?

– Rugsėjį mes dalyvausime turnyre Sankt Peterburge, o varžovais bus vietos „Zenit“, Maskvos srities „Chimki“ ir Kazanės „Uniks“.

Po savaitės mes tada persikelsime į Maskvą ir varžysimės Aleksandro Gomelskio taurėje. Galiu pasakyti, kad kol kas mums dėl koronaviruso pandemijos uždarytos visos Europos sąjungos šalys, todėl turime treniruotis Krasnodare.

Iš esmės mes planavome išvyką į Lietuvą, bet ją atšaukėme. Visas klubo vadybininkų būrys ir treneriai dirba tam, kad sudarytų kuo komfortiškesnes sąlygas treniruočių stovyklai Krasnodare.

Kviesime komandas pas save draugiškoms rungtynėms ir patys važinėsime į gerus turnyrus Rusijoje. Tad tokie ir planai...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.