EUROLYGA 2023

NBA sezonas pakibo ant plauko: „Lakers“ ir „Clippers“ siūlo boikotuoti atkrintamąsias varžybas

NBA netikėtai sprogo dar „viena bomba“, tačiau ji nesusijusi su koronaviruso pandemija. Vis didesnį pagreitį įgauna judėjimas prieš rasinę nelygybę. Trečiadienį net trys atkrintamųjų varžybų poros atsisakė pasirodyti aikštėje ir taip boikotavo lygos akistatas.

 LeBronas Jamesas su kompanija siūlo nutraukti NBA sezoną<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 LeBronas Jamesas su kompanija siūlo nutraukti NBA sezoną<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2020, 8:25 AM, atnaujinta Aug 27, 2020, 8:49 AM

Likus vos keletai minučių iki susitikimo tarp „Milwaukee Bucks“ bei „Orlando Magic“ ekipų komandos atsisakė žaisti penktąsias serijos rungtynes. Kodėl taip padaryta? Tai – protestas dėl policijos veiksmų Viskonsino valstijoje, kai buvo septynis kartus šaudyta į juodaodį Jacobą Blake'ą.

„Bucks“ krepšininkai sprendimą priėmė prieš pat rungtynes. Jie neišėjo į aikštę, taip priversdami NBA atstovus, atsakingus už akistatą, nueiti į persirengimo kambarį. Čia jie ir sužinojo, kad „Bucks“ nusprendė boikotuoti rungtynes.

ESPN pranešė, kad prieš rungtynes buvo galima stebėti, kaip kai kurie „Magic“ krepšininkai mėto į krepšį.

„Bucks“ aikštės pusė buvo tuščia. „Magic“ krepšininkai aikštę paliko iki mačo pradžios likus žaisti 3 min. 56 sek. Įdomiausia, kad jokių sankcijų nepasirodžius mače NBA nenumato.

Netrukus tuo pačiu keliu pasuko „Oklahoma City Thunder“, „Houston Rockets“, „Portland Trail Blazers“ ir „Los Angeles Lakers“ klubai.

Ir panašu, kad klubai pasiryžę nutraukti sezoną galutinai: „Toronto Raptors“ ir „Boston Celtics“ diskutuoja apie Rytų konferencijos pusfinalio serijos atšaukimą ir kvietė kitas ekipas pokalbiams.

Kaip tikina ESPN, toks pašnekesys jau įvyko lygos vadovais ir po po trijų valandų derybų iškeltas klausimas dėl pirmenybių nutraukimo: vyko valsavimas bei balsavimas.

Tiesa, jis buvo tik patariamojo pobūdžio ir už tokį scenarijų pasisakė dvi komandos: pagrindinės pretendentės į titulą „Los Angeles Lakers“ ir „Los Angeles Clippers“.

Nors balsavimas buvo tik išankstinis, tačiau nemažai įtakos jam turėjo ir NBA žvaigždė LeBronas Jamesas, reikalavęs aktyvesnių komandų savininkų veiksmų, siekiant socialinės lygybės. Nesulaukęs galutinio verdikto jis pakilo iš savo kėdės ir paliko kambarį, kur vyko pokalbiai.

Dialogas tarp NBA vadovų ir klubų atstovų bus pratęstas ketvirtadienį. Kaip NBA kalbėsis su krepšininkais, lygos Valdyba su klubų savininkais taip pat rengs savo pasitarimą, kuriame bus siekiama vieningos nuomonės krizės atveju.

Tačiau jau žinoma, kad prie komandų protesto ketina prisijungti ir NBA teisėjai, kurie surengs eiseną prie „Coronado Springs Resort“ viešbučio.

Susitikimo metu žaidėjams NBA lygos vadovybė paaiškino sezono nutraukimo finansinės pasekmės: jei krepšininkai paliktų burbulą ar boikotuotų varžybas, NBA prarastų 15-35 proc. pajamų.

„Mes pavargome nuo žudymų ir neteisybės“, – „The Undefeated“ teigė „Bucks“ gynėjas George'as Hillas.

Socialinėje erdvėje „Bucks“ sprendimas sulaukė milžiniško palaikymo. „Los Angeles Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas buvo vienas iš daugelio, audringai reagavusio į žinią.

„Mes reikalaujame pokyčių. Jau bloga nuo to“, – rašė L.Jamesas.

J.Blake'as – viena paskutiniųjų policijos šūvių aukų JAV, kur nerimsta protestai dėl rasinės nelygybės ir policijos smurto. Pareigūnai į juodaodį vyrą savaitgalį šovė net 7 kartus.

Tiesa, J.Blake'as yra gyvas. Jo šeima teigė, kad jis – paralyžiuotas. Tam, kad jis vėl vaikščiotų, pasak šeimos, „prireiks stebuklo“.

J.Blake'ui rugpjūčio 23 dieną policija šaudė į nugarą. Tai nutiko jam einant automobilio link. Vyras savo automobilio link ėjo po to, kai bandė išskirti gatvėje susimušusias moteris.

Policininkai iššovė tuo metu, kai J.Blake'as atidarė automobilio dureles. Automobilyje buvo trys jo vaikai.

Be NBA, praėjusią naktį buvo atšauktos ir moterų krepšinio lygos (WNBA), beisbolo (MLB) ir JAV futbolo lygos (MLS) rungtynės. Buvo nutrauktas ir Niujorke vykstantis „Western & Southern Open“ teniso turnyras.

Vienintelė lyga, kuri tęsė savo kovas buvo NHL.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.