EUROLYGA 2023

N. Calathesas – apie Šaro reiklumą ir žaidimą kartu: „Man jis buvo griežtas“

Šiame tarpsezonyje „Barcelona“ savo sirgalius kaip reikiant pradžiugino naujais pirkiniais. Pradžioje prie komandos prisijungė vienas geriausių Eurolygos gynėjų Nickas Calathesas, o vėliau buvo pranešta, kad ekipai diriguos Šarūnas Jasikevičius.

N.Calathesas prisiminė apie žaidimą kartu su Jasikevičiumi.<br>lrytas.lt koliažas.
N.Calathesas prisiminė apie žaidimą kartu su Jasikevičiumi.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2020, 8:32 PM

Bendraudamas su „Mundo Deportivo“ žurnalistu Jose Ignacio Huguetu, graikas atskleidė daugiau detalių apie savo ir Šaro santykį. N.Calathesas su lietuviu buvo komandos draugai Atėnų „Panathinaikos“ komandoje 2010 metais.

„Kai žaidėme kartu, jau buvo galima matyti, kokį jis turi aukštą krepšinio intelektą, kaip suprantą žaidimą. Jau tada buvo aišku, kad bus sėkmingas treneris. Tuo metu jis daug reikalaudavo iš jaunų žaidėjų ir buvo man griežtas.

Aš tebuvau 20-ies metų jaunuolis ir tada to nesupratau, bet po metų man tapo aišku, kad jis jis norėjo geriausio komandai“, – pasakojo N.Calathesas.

Dabar jam ir vėl reikia klausytis nurodymų iš Š.Jasikevičiaus, tad sulaukė klausimų, ar lietuvis nepasikeitė.

„Jis yra reiklus, tačiau gerbia visus žaidėjus. Treniruotėse jis įdeda daug pastangų, nemanau, kad mums tai pakenks. Iš komandos jis reikalauja gerų metimų, turime paruošę daug variantų, kaip užpulti, tad turime išnaudoti varžovų silpnąsias vietas.

Iš manęs jis nori lyderystės“, – pasakojo graikas.

Š.Jasikevičius rugpjūčio 29 dieną su „Barcelona“ žais prieš Mursijos UCAM krepšininkus, o rugpjūčio 30-ąją – su Badalonos „Joventut“. Vėliau Š.Jasikevičiaus ir jo auklėtinių lauks Katalonijos taurės turnyras, kuris vyks rugsėjo 4-6 dienomis.

Dar po po savaitės „Barcelona“ žais Ispanijos supertaurėje, kur pusfinalyje jų jau laukia dabartiniai šalies čempionai Vitorijos „Baskonia“. Eurolygos sezoną „Barcelona“ atidarys namuose spalio 1 dieną rungtynėmis su Maskvos CSKA klubu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.