EUROLYGA 2023

Pusmetį trukęs badas baigiasi: kiek žmonių savaitgalį susirinks gyvai palaikyti „Žalgirio“? Atskleidė galimą maksimalų žiūrovų skaičių

Pirmadienio popietę prasidėjo visuotinė prekyba į rugsėjo 12-13 dienomis vyksiantį keturių Eurolygos komandų turnyrą Kaune. Iki šios dienos bilietus galėjo įsigyti tik praėjusio sezono „Žalgirio“ abonementų turėtojai ir „Žalgirio“ Garbės Klubo nariai. Anot klubo atstovų, į dviejų dienų turnyrą kol kas parduota apie 20 proc. bilietų. Vangų prekybos startą lėmė dėl koronaviruso pandemijos pasikeitę žmonių pirkimo įpročiai.

 Pusmetį trukęs badas baigiasi: kiek žmonių savaitgalį susirinks gyvai palaikyti „Žalgirio“?<br> lrytas.lt montažas
 Pusmetį trukęs badas baigiasi: kiek žmonių savaitgalį susirinks gyvai palaikyti „Žalgirio“?<br> lrytas.lt montažas
J.Lauvergne.<br>zalgiris.lt nuotr.
J.Lauvergne.<br>zalgiris.lt nuotr.
M.Grigonis.<br>zalgiris.lt nuotr.
M.Grigonis.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno klubas.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno klubas.<br>zalgiris.lt nuotr.
Tomas Dimša.<br>zalgiris.lt nuotr.
Tomas Dimša.<br>zalgiris.lt nuotr.
Marekas Blaževičius.<br>zalgiris.lt nuotr.
Marekas Blaževičius.<br>zalgiris.lt nuotr.
Thomasas Walkupas.<br>zalgiris.lt nuotr.
Thomasas Walkupas.<br>zalgiris.lt nuotr.
Rokas Jokubaitis.<br>zalgiris.lt nuotr.
Rokas Jokubaitis.<br>zalgiris.lt nuotr.
Martinas Schilleris.<br>zalgiris.lt nuotr.
Martinas Schilleris.<br>zalgiris.lt nuotr.
Artūras Milaknis.<br>zalgiris.lt nuotr.
Artūras Milaknis.<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Sep 7, 2020, 3:25 PM

Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame turnyre dalyvaus „Žalgiris“, Atėnų „Panathinaikos“, Milano „Olimpia“ ir Berlyno ALBA krepšininkai.

Šeštadienį 16 val. į kovą stos Milano ir Berlyno komandų žaidėjai, o nuo 19 val. prasidės mūšis tarp „Žalgirio“ ir „Panathinaikos“. Sekmadienį vyks turnyro finalai.

„Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris portalui lrytas.lt teigė, kad arenoje gyvai rungtynes galės stebėti tik kiek daugiau nei 7 tūkst. žmonių. Įprastai arena talpina daugiau nei 14 tūkst. žmonių.

„Kadangi žiūrovai gali įsigyti bilietus tik į kas antrą vietą, maksimaliai bilietų gali būti parduota kiek daugiau nei 7 tūkst. į vienos dienos rungtynes. Išankstinėje prekyboje buvo parduota maždaug 20 proc. planuojamų parduoti bilietų.

Tačiau nereikia nerimauti, kadangi visame pasaulyje pastebėta, kad keičiasi žmonių pirkimo įpročiai ir pramogomis žmonės pradėjo rūpintis tik paskutiniosiomis dienomis prieš renginius“, – portalui lrytas.lt teigė A.Kiveris.

Bilietų kainos – nuo 5 iki 80 eurų

Tai bus pirmoji sirgalių galimybė gyvai išvysti atsinaujinusią „Žalgirio“ ekipą, prie kurios vairo šią vasarą stojo austras Martinas Schilleris. Šis malonumas sirgaliams kainuos nuo 5 iki 80 eurų už bilietą.

Trečiajame arenos aukšte bilietai kainuoja nuo 5 iki 17 eurų. Antrajame – nuo 12 iki 30 eurų. Už vietą greta aikštės teks sumokėti 80 eurų. Tiesa, bilietų kainos gali brangti.

„Kainos išankstinėje ir viešoje prekyboje skiriasi, nes praėjusio sezono „Žalgirio“ abonementų turėtojams ir „Žalgirio“ Garbės Klubo nariams yra suteikiama ne tik pirmenybė išsirinkti geriausias vietas arenoje, tačiau jiems taikoma ir speciali išankstinė kaina. Kainos viešoje prekyboje gali keistis“, – teigė komandos atstovas.

Paskutinį kartą rungtynės „Žalgirio“ arenoje vyko kovo 3-iąją, kai kauniečiai Eurolygos mače 96:85 įveikė Maskvos „Chimki“ krepšininkus. Tąkart rungtynes gyvai stebėjo daugiau nei 13 500 žiūrovų.

Dėl koronaviruso pandemijos kovo viduryje turnyras buvo suspenduotas, o gegužės pabaigoje galutinai nutrauktas.

Turnyrui ruošiasi Palangoje

Sekmadienį rytinę treniruotę „Žalgirio“ arenoje surengę „Žalgirio“ krepšininkai toliau ruoštis sezonui išvyko į Lietuvos pajūrį. Keturių dienų stovykloje Palangoje žalgiriečiai ne tik treniruosis, bet ir sužais kontrolines rungtynes su Panevėžio „Lietkabelio“ komanda.

Ankstesniais metais Lietuvos čempionai ruoštis sezonui keliaudavo į užsienį, tačiau dėl šiuo metu pasaulyje siautėjančios pandemijos tokios minties buvo atsisakyta.

„Darbas per daug nesikeis nuo to, ką paskutiniu metu darėme Kaune. Šiuo metu jau įsitraukėme į draugiškų rungtynių ritmą ir daugiau darbas vyksta su krepšiniu. Pakeisti aplinką nusprendėme tam, kad komanda pabūtų kartu.

Yra daug naujų žaidėjų ir kai kam reikia daugiau laiko įsivažiuoti bei pasijusti komandos dalimi“, – po rytinės pirmadienio treniruotės Palangoje pasakojo komandos fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

Pasak specialisto, „Žalgirio“ komandos pasirengimas sezonui vyksta pagal planą, kuris buvo sudarytas pačioje pasirengimo pradžioje.

„Ką buvome suplanavę prieš pasirengimo pradžią, viskas vyksta pagal planą. Dabar tikslai yra palaipsniui sumažinti krūvius, kad žaidėjai būtų optimalios formos, nes turnyre laukia aukšto lygio komandos ir rungtynės dvi dienas iš eilės. Norime, kad žaidėjai negautų traumų ir būtų pasiruošę žaidimui“, – teigė S.Kavaliauskas.

Trumpa išvyka ir lokacijos pakeitimu džiaugėsi ir „Žalgirio“ aukštaūgis Martinas Gebenas, kuris buvo patenkintas komandos draugų motyvacija rengiantis sezonui.

„Trumpa treniruočių stovykla, pavyko išvykti iš Kauno ir pakeisti aplinką. Nesinori įlysti į rutiną, nes visur tos pačios vietos, tie patys veidai. Tikiuosi, kad ši išvyka mums išeis į naudą. Visi yra geri vyrai – gerai nusiteikę ir stengiasi dėl komandos“, – „Žalgiris TV“ komandai teigė vidurio puolėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.